Column LogchischerWijs maart 2021

Alles wat aandacht krijgt groeit

LogchiesHet is weer lente! We zijn een jaar verder na de uitbraak van het coronavirus en de eindstreep lijkt iets dichterbij te komen. Ik ben net als iedereen enorm toe aan het opdoen van nieuwe energie, aan meer vrijheid, meer bewegingsruimte, een gezellig paasontbijt met de hele familie, na een lange wandeling een kop koffie drinken op het terras met het gezin, een borrel met vrienden, gewoon een winkel inlopen om iets te kopen wanneer ik daar zin in heb. Maar vooral: Persoonlijke aandacht of een knuffel met vrienden en familie. Want dat zorgt ervoor dat mijn energie weer kan groeien. En daar kijk ik reikhalzend naar uit…

Ondanks de pandemie blijven we samen vooruit gaan en de verbinding zoeken. Opdrachtgevers zijn met ons nieuwe samenwerkingen aangegaan of hebben bestaande samenwerkingen een vervolg gegeven. Ook dat geeft ons energie! Vernieuwing en verbetering binnen de keten staat centraal. We groeien samen verder, met aandacht voor wat nodig is nú en in de toekomst.

Groeien in nieuwe en vernieuwde samenwerkingen

Een aantal voorbeelden van nieuwe en vernieuwde samenwerkingen is te lezen in diverse nieuwsartikelen: Zo zetten we de co-making samenwerking met Rochdale voort, waarbij de komende vijf jaar het planmatig gevel onderhoud uitgebreid wordt naar Gevel+ werkzaamheden. Aandacht voor de wijk en het in co-making creëren van sterke buurten staat hierin centraal. We zijn er trots op dat we als een van de partners van Eigen Haard zijn gekozen om een nieuwe samenwerking te starten waarin we gezamenlijk ‘proeftuinen’ voor een slimmere en betere samenwerking. En ook de samenwerking met Bouwinvest / VB&T en de inzet van de statusrobot is een goed voorbeeld van hoe we samen kunnen groeien en verbeteren.

Groeien van (nieuwe) medewerkers

Niet alleen in de samenwerking met opdrachtgevers en ketenpartners groeien we door. Ook de mensen in onze organisatie blijven zich ontwikkelen. Dat doen we continu vanuit onze verbetercultuur, in samenwerkingsteams, door het meten van teamprestaties met de team performance meting en door persoonlijke ontwikkeling. Leren kost tijd en daarom besteden onze medewerkers gemiddeld 10% van de tijd aan verbeteren: Zo ontwikkelen onze bewonersbegeleiders zich bijvoorbeeld verder tot energiecoach en heeft een timmerman zich ontwikkeld tot houtrotspecialist. Ook hebben we vele nieuwe collega’s een warm welkom gegeven in onze organisatie. En… daar stopt het niet, want er zijn de afgelopen maanden maar liefst twaalf baby’s geboren in de gezinnen van de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s in ons familiebedrijf ?

Kortom, we hebben elkaar niet in het echt kunnen ontmoeten, maar elkaar wel gevonden. Laten we dat vasthouden en mét de energie van deze nieuwe lente de verbinding blijven zoeken.

Paulina Logchies   

M paulinalogchies@logchies.nl | T 06 -10349216

Bekijk hier de volledige nieuwsbrief van maart 2021

---------------------------------------------------------------------------------------
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.