18 maart 2021

Samenwerking wordt meetbaar met Team Performance Meting

Logchies teammetingen

Hoe effectief is jouw team, hoe verloopt de samenwerking, wat is het teamvermogen om taken af te maken, op koers te blijven en wat zijn de ontwikkeldoelen? Dit wordt allemaal inzichtelijk met de team performance meting.

Het uitgangspunt voor een goede teamprestatie is het verbinden van de productiviteit (bovenstroom) met de positiviteit (onderstroom) van een team. Voor de samenwerkingsteams met opdrachtgevers, ketenpartners en onze eigen medewerkers maken wij dit inzichtelijk met een Team Performance meting. Wij zijn getraind door DURVT om de teammetingen zowel binnen Logchies als voor opdrachtgevers toe te passen.

Inge Vermunt van DURVT: “Team performance metingen maken moeilijk meetbare KPI’s makkelijk meetbaar, zoals veiligheid en vertrouwen, communicatie, conflicthantering en saamhorigheid. Om als team optimaal te presteren is het belangrijk om zowel de bovenstroom als onderstroom inzichtelijk te maken en verbeterpunten aan te pakken. Wanneer je verbeterpunten uit de onderstroom aanpakt, zul je zien dat de bovenstroom ook beter en soepeler verloopt.”

Het makkelijk meetbaar maken van moeilijk meetbare KPI’s

Samenwerken lijkt moeilijk meetbaar, maar met teammetingen kunnen we KPI’s zowel absoluut als relatief concreet maken. De Team Performance Meting passen we bijvoorbeeld toe binnen diverse integrale co-makingteams. Door de meting ontstaat de gelegenheid om het open gesprek te voeren, samen te ontwikkelen en aan de slag te gaan met ontwikkeldoelen. Dit vindt plaats volgens een vaste hartslag van acht weken

Het verbeterpotentieel van een team inzichtelijk maken

Tijdens een tweejaarlijkse teammeting gaan de teamleden het gesprek aan, zonder te kijken vanuit concurrerend oogpunt. Openheid en transparantie staan centraal met als belangrijkste doel om als team het eigen verbeterpotentieel te bepalen en tot het best presterende team te komen. 

TeammetingTeampolar

De illustratie hiernaast is een voorbeeld van een teampolar van een willekeurig team met drie metingen (0, 1 en 2) waarin een ontwikkeling is te zien. Per team wordt inzichtelijk, door een teampolar ('spinnenweb') hoe er is gescoord op de 12 elementen. Dit vertaalt zich naar één duidelijke polar per team en maakt inzichtelijk waar de ontwikkeldoelen liggen. Teams gaan hier vervolgens met een vaste hartslag van 8 weken mee aan de slag. Het gaat hierbij om het open gesprek als team en het transparant durven zijn.

De voortgang van zelf bepaalde ontwikkeldoelen wordt eenvoudig gemeten door korte tussentijdse metingen tijdens de dagelijkse overleggen in de praktijk. Het gaat uiteindelijk niet om de score, maar om de ontwikkeling die men als team doormaakt.

---------------------------------------

Meer informatie?
Interesse om de ontwikkelbehoefte van een team inzichtelijk en meetbaar te maken? Neem dan contact op met Cor Been via telefoonnummer 06-30837204 of e-mail: corbeen@logchies.nl.

Bekijk hier de volledige nieuwsbrief van maart 2021

Deel dit bericht
3 meest recente artikelen
8 juni 2022
De Alliantie kiest voor circulaire keukens bij mutatiewoningen
Het is de ‘NXT-step’ binnen de duurzaamheidsambities van de Alliantie en Logchies met opschaling van circulaire keukens binnen mutatieonderhoud.
Lees meer »
23 mei 2022
Feestelijke afsluiting transformatie Staalmanpleinbuurt
Trots op het resultaat van onze duurzame samenwerking met de Alliantie in de Staalmanpleinbuurt. Tijd voor feest met de bewoners en omwonenden.
Lees meer »
19 april 2022
Door het visueel maken van data kunnen we steeds efficiënter werken
“Door data en het visueel maken van data kunnen we steeds efficiënter en effectiever werken. Spotr is voor ons een van de ontwikkelingen waarin we geloven."
Lees meer »
Wilt u meer weten over onze dienstverlening?
Wij hebben alle kennis in huis op het gebied van totaalonderhoud. Onze producten en diensten stemmen wij af op uw behoefte. Wij denken graag mee en leveren maatwerk, zowel inspanningsgericht als resultaatgericht. Bel voor een informatief gesprek met Cor Been via 0251-264083 of 06-30837204, of vul uw gegevens in op het contactformulier, dan nemen wij even contact met u op.
Wij denken graag met u mee!