12 februari 2021

Bijdragen aan Sterke Buurten met Rochdale

De focus in de vernieuwde Gevel+ samenwerking met Rochdale ligt op het in co-making wijkgericht werken en samen werken aan strategische doelen.

Eind 2020 vond de doorselectie plaats voor het planmatig gevelonderhoud in co-making met Rochdale. Logchies is een van de vier co-makers waarmee Rochdale het samenwerkingscontract continueert en nieuwe invulling geeft. De komende vijf jaar wordt het schilderwerk verder uitgebreid naar gevel+ werkzaamheden.

Regisserend opdrachtgeverschap

Onderdeel in de nieuwe co-makingsamenwerking met Rochdale is de ontwikkeling naar regisserend opdrachtgeverschap. De verbreding van de nieuwe RGS-gevelwerkzaamheden (van schilderwerk naar totaal gevelonderhoud) met de strategische partners staat centraal bij het invullen van deze regisseursrol. De vijf partijen gaan pro actiever, efficiënter en effectiever met elkaar samenwerken als het gaat om het programmeren en uitvoeren.

Werken aan sterke buurten

Rochdale gelooft in de kracht van bewoners en geeft graag ruimte aan de ideeën die vanuit bewoners in de wijken ontstaan. Werken aan sterke buurten is dan ook een van de speerpunten van de woningcorporatie. Onder andere door in kwetsbare wijken te zorgen voor verbinding. Het gaat daarbij om gemengde, inclusieve buurten, waar rijk en arm naast elkaar wonen/

Het samen werken aan strategische doelstellingen om bij te dragen aan Sterke Buurten is onderdeel van de vernieuwde samenwerking. Bijvoorbeeld:

  1. Op tijd wensen en signalen uit de buurt ophalen zodat ze meegenomen kunnen worden in het programma van de gevelpartner.
  2. Uniforme manier van communicatie afspreken zodat bewoners en collega’s weten waar ze aan toe zijn, voor, tijdens en na elk project of aanpak.
  3. In brede zin verder ontwikkelen van het buurtgericht werken en de communicatie-toolbox.

Peter Veldhuizen, Hoofd Vastgoedonderhoud, Rochdale: “We willen sterker aansluiten bij het buurtgericht werken, waarbij onze 12 buurten aan vier vaste gevelpartners worden toegewezen, zodat zij zichtbaar zijn voor onze huurders in de wijk. In deze partners hebben wij het vertrouwen om hier samen verdere stappen in te maken.”

Sterke teams in de wijk

De co-makers gaan werken in vaste teams in vaste wijken en raken hierdoor steeds beter bekend in en mét de buurt en de bewoners. De teamleiders en vaklieden zijn de oren en ogen in de wijk en trekken samen op met de wijkbeheerders van Rochdale. De partners weten op complexniveau wat er nodig is op zowel sociaal als technisch vlak. Dit draagt bij aan bewonerstevredenheid doordat werkzaamheden worden gebundeld en het juiste gebeurt op het juiste moment. Er wordt integraal gekeken hoe het complex verbeterd kan worden. Door dit gezamenlijk op te pakken wordt de buurt sterker, leuker en beter.

Bekijk hier de volledige nieuwsbrief van maart 2020

Deel dit bericht
3 meest recente artikelen
30 mei 2024
Uitslag van de 17e OVNH bekend
Op de finaleavond van de 17e editie van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland (OVNH) was ons volledige managementteam in galakleding aanwezig.
Lees meer »
7 mei 2024
Wij gaan werkkleding recyclen!
Wij zijn trots om aan te kondigen dat we vanaf nu onze werkkleding recyclen via de Workman Recycle-ton op aanraden van onze kledingleverancier Verfgroothandel Plug BV! Met deze stap dragen we actief bij aan het verminderen van afval en het bevorderen van duurzaamheid.
Lees meer »
1 mei 2024
Campagne Traineeship Logchies x Rochdale gestart!
We zijn verheugd om de lancering van ons nieuwe traineeship programma van Logchies en Woningstichting Rochdale Amsterdam aan te kondigen! Dit is de perfecte kans voor jong talent om zich te verdiepen in ketensamenwerking, gevelonderhoud en de renovatie van vastgoed.
Lees meer »
Wilt u meer weten over onze dienstverlening?
Wij hebben alle kennis in huis op het gebied van totaalonderhoud. Onze producten en diensten stemmen wij af op uw behoefte. Wij denken graag mee en leveren maatwerk, zowel inspanningsgericht als resultaatgericht. Bel voor een informatief gesprek met Cor Been via 0251-264083 of 06-30837204, of vul uw gegevens in op het contactformulier, dan nemen wij even contact met u op.
Wij denken graag met u mee!