9 oktober 2023

Zandstenen daklijsten kers op de taart woningen Linnaeushof

Onlangs zijn er bij vier bovenwoningen aan het Linnaeushof in Amsterdam nieuwe zandstenen delen geplaatst. Deze delen vormen de punten van de dakkappellen van de woningen die Logchies momenteel verduurzaamt in opdracht van Rochdale. De woningen aan het Linnaeushof hebben een monumentenstatus en is daarmee een project met vele mooie uitdagingen.

Een van de uitdagingen was het vervangen van de daklijsten en het opnieuw afwerken van de dakkappellen. De oude daklijsten moesten vervangen worden, deze waren verkleurd en verzand. Daarnaast waren er scheuren in het metselwerk geconstateerd, waardoor er lekkage ontstond in de woningen. De geplaatste zandstenen daklijsten zijn afkomstig uit Frankrijk en geven het gewenste beeld aan de daken. Onze ketenpartner Buwalda heeft het herstel van de dakkapellen uitgevoerd.

Menno Zaal, projectleider: “De nieuwe daklijsten zijn een kers op de taart voor dit mooie verduurzamingsproject. Het project is uniek door de monumentale status en de uitdaging om de beeldbepalende elementen terug te brengen die deze wijk zijn charme geven.”

 

Linnaeushof zandstenen daklijst 2 Linnaeushof zandstenen daklijst 4 Linnaeushof zandstenen daklijst

Een andere uitdaging was het vervangen van de oude houten ramen. Uitgangspunt hierbij was dat de oude zichtlijnen van de vroeger toegepaste glaslatten voor het enkelglas terug moesten komen in de nieuwe situatie met dubbel glas. Om de bijzondere gevelbeelden te behouden, hebben we voor het vervangen van de ramen eerst advies ingewonnen bij De Jong Woudsend. Vervolgens heeft De Jong Woudsend de ramen geproduceerd en gemonteerd.

Samen Duurzaam
Project Linnaeushof is onderdeel van de meerjarensamenwerking met Rochdale ‘Samen Duurzaam’. Het project bestaat uit totaal 52 woningen verdeeld over 21 strangen. Sinds oktober 2022 voeren wij namens Rochdale de werkzaamheden uit bij de betreffende woningen. De focus binnen het project ligt vooral op verduurzaming. Alle woningen zijn voorzien van mechanische ventilatie. Daarnaast hebben de huurders een keuzepakket gekregen waarbij ze konden kiezen voor de verschillende isolatiemogelijkheden. Naast het verduurzamen van de woningen hebben wij ook de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.

De werkzaamheden zijn uitgevoerd in bewoonde staat. Een belangrijk onderdeel in dit project was dan ook de bewonersparticipatie. De bewonersbegeleider van Logchies is in het voortraject actief betrokken bij de ontwikkeling van de plannen, maakt de communicatiemiddelen en is tijdens en na de uitvoering van de projecten, hét aanspreekpunt voor de bewoners. Eind dit jaar is het project gereed en kunnen de bewoners volop genieten van hun verduurzaamde woning.

Meer informatie: Project Linnaeushof is onderdeel van de meerjarensamenwerking met Rochdale: Verduurzamingsproject voor betere labels - Logchies

Deel dit bericht
3 meest recente artikelen
27 november 2023
Aardgasvrij project Braak en Bosch voor Stadgenoot van start
Eind oktober tekenden Egbert Dekker en Paulina Logchies de realisatieovereenkomst voor project Braak en Bosch.
Lees meer »
20 november 2023
Groeistrategie versterkt met familie-investeerder Scheybeeck
Logchies zet volgende stap in groeistrategie en voegt Scheybeeck toe als nieuwe aandeelhouder.
Lees meer »
2 november 2023
Video 'Beeldherkenning' door de Bouw Maakt het Slim
Met en voor de Alliantie zetten wij voor beeldherkenning Spotr in.
Lees meer »
Wilt u meer weten over onze dienstverlening?
Wij hebben alle kennis in huis op het gebied van totaalonderhoud. Onze producten en diensten stemmen wij af op uw behoefte. Wij denken graag mee en leveren maatwerk, zowel inspanningsgericht als resultaatgericht. Bel voor een informatief gesprek met Cor Been via 0251-264083 of 06-30837204, of vul uw gegevens in op het contactformulier, dan nemen wij even contact met u op.
Wij denken graag met u mee!