9 oktober 2023

Zandstenen daklijsten kers op de taart woningen Linnaeushof

Onlangs zijn er bij vier bovenwoningen aan het Linnaeushof in Amsterdam nieuwe zandstenen delen geplaatst. Deze delen vormen de punten van de dakkappellen van de woningen die Logchies momenteel verduurzaamt in opdracht van Rochdale. De woningen aan het Linnaeushof hebben een monumentenstatus en is daarmee een project met vele mooie uitdagingen.

Een van de uitdagingen was het vervangen van de daklijsten en het opnieuw afwerken van de dakkappellen. De oude daklijsten moesten vervangen worden, deze waren verkleurd en verzand. Daarnaast waren er scheuren in het metselwerk geconstateerd, waardoor er lekkage ontstond in de woningen. De geplaatste zandstenen daklijsten zijn afkomstig uit Frankrijk en geven het gewenste beeld aan de daken. Onze ketenpartner Buwalda heeft het herstel van de dakkapellen uitgevoerd.

Menno Zaal, projectleider: “De nieuwe daklijsten zijn een kers op de taart voor dit mooie verduurzamingsproject. Het project is uniek door de monumentale status en de uitdaging om de beeldbepalende elementen terug te brengen die deze wijk zijn charme geven.”

 

Linnaeushof zandstenen daklijst 2 Linnaeushof zandstenen daklijst 4 Linnaeushof zandstenen daklijst

Een andere uitdaging was het vervangen van de oude houten ramen. Uitgangspunt hierbij was dat de oude zichtlijnen van de vroeger toegepaste glaslatten voor het enkelglas terug moesten komen in de nieuwe situatie met dubbel glas. Om de bijzondere gevelbeelden te behouden, hebben we voor het vervangen van de ramen eerst advies ingewonnen bij De Jong Woudsend. Vervolgens heeft De Jong Woudsend de ramen geproduceerd en gemonteerd.

Samen Duurzaam
Project Linnaeushof is onderdeel van de meerjarensamenwerking met Rochdale ‘Samen Duurzaam’. Het project bestaat uit totaal 52 woningen verdeeld over 21 strangen. Sinds oktober 2022 voeren wij namens Rochdale de werkzaamheden uit bij de betreffende woningen. De focus binnen het project ligt vooral op verduurzaming. Alle woningen zijn voorzien van mechanische ventilatie. Daarnaast hebben de huurders een keuzepakket gekregen waarbij ze konden kiezen voor de verschillende isolatiemogelijkheden. Naast het verduurzamen van de woningen hebben wij ook de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.

De werkzaamheden zijn uitgevoerd in bewoonde staat. Een belangrijk onderdeel in dit project was dan ook de bewonersparticipatie. De bewonersbegeleider van Logchies is in het voortraject actief betrokken bij de ontwikkeling van de plannen, maakt de communicatiemiddelen en is tijdens en na de uitvoering van de projecten, hét aanspreekpunt voor de bewoners. Eind dit jaar is het project gereed en kunnen de bewoners volop genieten van hun verduurzaamde woning.

Meer informatie: Project Linnaeushof is onderdeel van de meerjarensamenwerking met Rochdale: Verduurzamingsproject voor betere labels - Logchies

Deel dit bericht
3 meest recente artikelen
30 mei 2024
Uitslag van de 17e OVNH bekend
Op de finaleavond van de 17e editie van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland (OVNH) was ons volledige managementteam in galakleding aanwezig.
Lees meer »
7 mei 2024
Wij gaan werkkleding recyclen!
Wij zijn trots om aan te kondigen dat we vanaf nu onze werkkleding recyclen via de Workman Recycle-ton op aanraden van onze kledingleverancier Verfgroothandel Plug BV! Met deze stap dragen we actief bij aan het verminderen van afval en het bevorderen van duurzaamheid.
Lees meer »
1 mei 2024
Campagne Traineeship Logchies x Rochdale gestart!
We zijn verheugd om de lancering van ons nieuwe traineeship programma van Logchies en Woningstichting Rochdale Amsterdam aan te kondigen! Dit is de perfecte kans voor jong talent om zich te verdiepen in ketensamenwerking, gevelonderhoud en de renovatie van vastgoed.
Lees meer »
Wilt u meer weten over onze dienstverlening?
Wij hebben alle kennis in huis op het gebied van totaalonderhoud. Onze producten en diensten stemmen wij af op uw behoefte. Wij denken graag mee en leveren maatwerk, zowel inspanningsgericht als resultaatgericht. Bel voor een informatief gesprek met Cor Been via 0251-264083 of 06-30837204, of vul uw gegevens in op het contactformulier, dan nemen wij even contact met u op.
Wij denken graag met u mee!