8 februari 2022

CO2-reductie door combineren en verlagen vervoersbewegingen

eigen haard

Eigen Haard, Re-use, Bouwcenter Floris en Logchies renovatie en onderhoud starten een duurzame pilot waarbij CO2-reductie wordt bereikt door een combinatie van de inzet van herbruikbare artikelen én een reductie van transportbewegingen.

Artikelen van Re-use worden bij Bouwcenter Floris in Wormerveer op voorraad gehouden. Logchies bestelt het benodigd materiaal voor renovatie- en mutatiewerkzaamheden voor de projecten van Eigen Haard. Bij Bouwcentter Floris worden de artikelen van Re-use in een speciale container aangevuld met alle goederen die nodig zijn bij de werkzaamheden. Bijvoorbeeld: sanitair, hout, bouwmaterialen, keukenonderdelen en ijzerwaren. De container is voor dit doel speciaal op maat gemaakt en kan makkelijk op een stoep of parkeerplaats worden geplaatst. De insteek is dat de container vlakbij de projectwoning komt te staan en als voorraadcontainer voor de gehele keten wordt ingezet. Zodra de woning gereed is, worden de afvalstoffen en het restmateriaal weer in de container geplaatst samen met de herbruikbare artikelen die retour kunnen naar Re-use. Bouwcenter Floris haalt de gevulde container weer op, scheidt het afval en zorgt dat de herbruikbare artikelen bij Re-use terechtkomen.

Door deze samenwerking zetten we in op een optimale CO2-verlaging door procesverbetering. Door het gebruik van cirulaire artikelen en het samenvoegen en optimaliseren van de logistieke bewegingen van en naar de projecten worden vervoersbewegingen tot een minimum beperkt en de CO2 uitstoot aanzienlijk verlaagd. 

Onze BHAG: Van (duurzaam) denken naar doen

De gehele keten inclusief de opdrachtgever is aangehaakt bij de pilot. Vanuit het vertrouwen in de duurzame samenwerking hebben we de brug van denken naar doen kunnen slaan. Deze pilot met Eigen Haard, Re-use en Bouwcenter Floris draagt bij aan het behalen van onze BHAG en is een goed voorbeeld van de duurzame keuzes die wij samen met de keten maken. Onze BHAG (Big Hairy Audacious Goal) luidt: “In 2023 is volledig circulair uitvoeren van onderhouds- en renovatieprojecten een way of working binnen Logchies en de keten geworden.” Het realiseren van de BHAG vraagt om anders DENKEN en DOEN. Wij dagen onszelf én de keten uit om duurzame keuzes te maken.
Lees hier meer: Logchies onlogisch - Logchies

Voor meer informatie: Neem contact op met Cor Been, Commercieel Manager: corbeen@logchies.nl.

Deel dit bericht
3 meest recente artikelen
11 juli 2023
Ontwerpfestival in Alkmaar groot succes
Het festival vond plaats voor de bewoners van 240 sociale huurwoningen. Een ludieke manier om ze te betrekken bij de plannen voor hun woningen.
Lees meer »
14 juni 2023
Wij zetten bewoners extra in het zonnetje!
Rondom de Dag van de Bouw bedanken wij de bewoners van onze projecten voor hun medewerking door ze in het zonnetje te zetten met zonnebloemen.
Lees meer »
17 april 2023
Vijfjarige samenwerkingsovereenkomst met Stadgenoot
Samen met vijf andere co-makers gaat Logchies gemiddeld 500 woningen per jaar van woningcorporatie Stadgenoot in Amsterdam verbeteren en verduurzamen.
Lees meer »
Wilt u meer weten over onze dienstverlening?
Wij hebben alle kennis in huis op het gebied van totaalonderhoud. Onze producten en diensten stemmen wij af op uw behoefte. Wij denken graag mee en leveren maatwerk, zowel inspanningsgericht als resultaatgericht. Bel voor een informatief gesprek met Cor Been via 0251-264083 of 06-30837204, of vul uw gegevens in op het contactformulier, dan nemen wij even contact met u op.
Wij denken graag met u mee!