17 juni 2019

Maar liefst 265 bezoekers tijdens de Open Dag van de Bouw

Dag van de bouw

hemsterhuisvlaggenTijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 15 juni jl. kon iedereen die dat wilde een kijkje achter de schermen nemen bij renovatieproject Hemsterhuisflat te Amsterdam. Onze eerste deelname aan deze landelijke open dag was meteen een groot succes, want ruim 265 mensen bezochten de locatie!

De dag begon met zware regenbuien, maar gelukkig brak de zon weer door terwijl vanaf 10.00 uur de belangstellenden binnenstroomden. Er was van alles te doen en te bekijken. Van een ‘vogelvlucht’ in de hijskraan over het complex tot en met het schilderen van een zelf getimmerd vogelhuisje. Het team van vrijwilligers heeft niet stilgezeten en ook niet stil kunnen zitten. De toestroom van geïnteresseerden ging de hele zaterdag onafgebroken door.

“Mama ik heb een huisvogeltje gemaakt”.

thumbnail IMG 4747Onder de bezoekers waren veel kinderen. Enthousiast en met alle aandacht zijn er door de kinderen zeker 50 vogelhuisjes getimmerd en in alle kleuren geschilderd onder begeleiding van de timmerlieden en andere vrijwilligers. Er werd door jong en oud ook gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een rondvlucht met de kraan boven het complex te maken, dat gaf een fantastisch uitzicht over Amsterdam. De medewerkers van Logchies renovatie en onderhoud en de Alliantie gaven doorlopend rondleidingen in en om het complex. Men was geïnteresseerd in wat er komt kijken bij het gasloos maken van het complex. Ook geïnteresseerde huurders van De Alliantie, die binnenkort naar een vernieuwde woning kunnen verhuizen, kwamen op uitnodiging van De Alliantie het complex bekijken.

“Wij doen mooi werk”

De open dag was meteen een goede gelegenheid om meer over ons mooie werk te vertellen en te laten zien aan geïnteresseerde jongeren. Ook Bouwend Nederland wil zich met de Dag van de Bouw richten op de doelgroep 12 tot en met 16 jaar. Dat past helemaal bij de visie van Logchies. We willen jongeren graag vroegtijdig informeren over de variatie in beroepen. Dat kan bijdragen aan meer bekendheid van onze interessante, uitdagende en leuke sector. Tijdens de Dag van de Bouw konden we in de praktijk laten zien wat voor mooi werk wij doen. Onder andere de leerlingen van het Comenius Lyceum (de tegenovergelegen school) hebben we daarom actief benaderd om de open dag te bezoeken. Enkele leerlingen kwamen met hun leerkracht voor een speciale rondleiding en informatie over verduurzaming van de bestaande bouw.

Op naar de volgende open dag!kraanvluchtdvdb2

De Dag van de Bouw zit erop voor dit jaar, maar nog niet helemaal…. Want op woensdag 19 juni organiseert Logchies samen met JINC een speciale Bliksemstage voor de Bouw: De Dag van de Bouw junior. Lees hier verder. 

Meer informatie

Over verduurzaming van bestaande bouw:

Door te werken in de onderhoud- en renovatiesector draagt Logchies bij aan instandhouding van de woningvoorraad van haar opdrachtgevers. Dat doen we met aandacht voor de bewoners en voor de omgeving. Binnen ons werk is één van de meest urgente vraagstukken: het zorgen voor een CO2-neutrale woningvoorraad in 2050. Wij buigen ons over de meest interessante en complexe vragen voor de verduurzaming van de bestaande bouw. Project Hemsterhuisflat is een prachtig voorbeeld waar ontzettend veel werkzaamheden worden uitgevoerd.  

Over het project:

In opdracht van de Alliantie Amsterdamrenoveert Logchies renovatie en onderhoud de 72 woningen in de Hemsterhuisflat. De werkzaamheden vinden plaats in onbewoonde staat. Het complex wordt volledig gasloos. De woningen worden ingrijpend gerenoveerd, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Er worden 9 appartementen onder de kap toegevoegd en 3 appartementen gerealiseerd in de aangelegen bedrijfsruimten. Totaal worden er 84 woningen gerealiseerd. Meer informatie staat op de projectpagina van Bouwend Nederland. De Alliantie vernieuwt de Jacob Geelbuurt in Amsterdam. De Hemsterhuisflat is daar onderdeel van.

Over de Dag van de Bouw:

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra, Dag van de Architectuur, Techniek Nederland en VNconstructeurs. Eén keer per jaar stellen aangesloten leden hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open, zodat het Nederlandse publiek met eigen ogen kan zien wat de bouw mogelijk maakt. Vorig jaar trok de Dag van de Bouw meer dan 71.000 bezoekers en dit jaar 77.000 bezoekers! Kijk voor meer informatie over de Dag van de Bouw op www.dagvandebouw.nl.

   

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
8 juni 2022
De Alliantie kiest voor circulaire keukens bij mutatiewoningen
Het is de ‘NXT-step’ binnen de duurzaamheidsambities van de Alliantie en Logchies met opschaling van circulaire keukens binnen mutatieonderhoud.
Lees meer »
23 mei 2022
Feestelijke afsluiting transformatie Staalmanpleinbuurt
Trots op het resultaat van onze duurzame samenwerking met de Alliantie in de Staalmanpleinbuurt. Tijd voor feest met de bewoners en omwonenden.
Lees meer »
19 april 2022
Door het visueel maken van data kunnen we steeds efficiënter werken
“Door data en het visueel maken van data kunnen we steeds efficiënter en effectiever werken. Spotr is voor ons een van de ontwikkelingen waarin we geloven."
Lees meer »