8 november 2017

Duurzaam meerjarenonderhoud: Compliment aan vaklieden

Westfriesgasthuis lijnolieverf

Maarten Sijpestein: Het complex van het Westfriesgasthuis bestaat uit achttien gebouwen die in vijf jaar tijd een gefaseerde, op bouwdeelniveau, geplande onderhoudsbeurt krijgen. Het onderhoud wordt uitgevoerd met het duurzame verfsysteem Aquamaryn. De eerste resultaten uit de monitoring van dit natuurlijke product zullen binnenkort door Logchies gerapporteerd worden. We zijn benieuwd naar de uitkomsten.” 

Monitoren en verbeterenwestfriesgasthuis lijnolieverf toplin

Logchies ziet het werken met de duurzame lijnolieverf als een mooie kans om ervaring op te doen, mogelijke innovatieve verbeteringen te onderzoeken en bij te dragen aan duurzame ontwikkeling. De vaklieden hebben een training gehad voor de verwerking van de lijnolieverf in de praktijk. Samen met verfleverancier Mooij Verf en Rigo Verffabriek testen we oplossingen om de droging van de verf te versnellen. Lijnolieverf heeft namelijk een langere drogingstijd dan een acrylaatverf (de optimale verwerkingsperiode is van half juni tot en met september.)
 

Hoe verloopt het onderhoudswerk?westfriesgasthuis lijnolieverf vaklieden

Maarten Sijpestein: “Het werk verloopt goed. Er wordt door Logchies ook goed rekening gehouden met het feit dat er in een omgeving wordt gewerkt met patiënten. Zelfs vanuit het meest overlastgevoelige deel, de vleugel met zorg verlenende huurders, hebben we geen enkele klacht gehoord. Een compliment aan de teamleider en de vaklieden van Logchies voor de communicatie en afstemming is dan ook echt op zijn plaats!”
 

Wat onderneemt het Westfriesgasthuis nog meer op MVO gebied?

Maarten Sijpestein: “We passen graag nieuwe technologieën toe met het oog op duurzaamheid. In de nieuwbouw van het Westfriesgasthuis is bijvoorbeeld onlangs een warmtepomp geplaatst en een nieuwe ketel geïnstalleerd. Zo kunnen we duurzamer met onze energie omgaan en gebruiken we veel minder gas. Maar we kijken ook verder. Wij bereiden voor onze patiënten verse, gezonde maaltijden met duurzame producten, grotendeels uit de eigen streek. De kok van het Westfriesgasthuis heeft daarvoor samen met chef-kok Ron Blaauw de menu’s ontwikkeld.”
 
Theo Schuitemaker, teamleider gebouwenbeheer en techniek vult aan: “Waar mogelijk passen we duurzame materialen toe. De kinderafdeling gebruikt bijvoorbeeld geen plastic materialen. Verder beschikt het Westfriesgasthuis inmiddels over 1.032 zonnecollectoren voor het opwekken van energie en ook de liften zijn voorzien van energiezuinige motoren. We kijken altijd naar de kansen om een bijdrage te leveren aan het verlagen van onze CO2 footprint.”
 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over meerjarenonderhoud met lijnolieverf en de resultaten uit de conditiemetingen die wij uitvoeren voor dit duurzame verfsysteem? Neem dan contact op met commercieel manager Cor Been via corbeen@logchies.nl. 
 

Lees verder…

Voor opdrachtgever Parteon heeft Logchies onlangs een project afgerond waarbij er ook met dit lijnolieverfsysteem is gewerkt. Een prachtig en inspirerend verhaal over de winning van de grondstof voor lijnolieverf op Hollandse bodem, verwerkt tot lijnolie in de molens op de Zaanse Schans. Lees verder: Lijnolie van de Zaanse Schans 

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
27 november 2023
Aardgasvrij project Braak en Bosch voor Stadgenoot van start
Eind oktober tekenden Egbert Dekker en Paulina Logchies de realisatieovereenkomst voor project Braak en Bosch.
Lees meer »
20 november 2023
Groeistrategie versterkt met familie-investeerder Scheybeeck
Logchies zet volgende stap in groeistrategie en voegt Scheybeeck toe als nieuwe aandeelhouder.
Lees meer »
2 november 2023
Video 'Beeldherkenning' door de Bouw Maakt het Slim
Met en voor de Alliantie zetten wij voor beeldherkenning Spotr in.
Lees meer »