27 november 2023

Aardgasvrij project Braak en Bosch voor Stadgenoot van start

Egbert en PaulienEind oktober tekenden Egbert Dekker en Paulina Logchies de realisatieovereenkomst voor project Braak en Bosch. Dit was het officiële startmoment voor de renovatie en de verduurzaming van het complex van 152 woningen in de Blomwijckerbuurt in Osdorp. Na de renovatie en verduurzaming zijn alle woningen aardgasvrij en aangesloten op het warmtenet. 

Meer dan 70% van de bewoners heeft ingestemd met de projectplannen. De voorbereiding is inmiddels in volle gang. De bewonersbegeleiders brengen de komende tijd een huisbezoek aan alle woningen om te zorgen dat de bewoners klaar zijn voor de start.

Cor Been, relatiemanager Logchies: “Dit wordt ons volgende gezamenlijke project in de Blomwijckerbuurt waarbij de woningen van het gas af gaan. Bij de realisatie van project Braak en Bosch zetten wij de gezamenlijke ervaring met Stadgenoot en ketenpartners uit het eerdere bouwteam van Blomwijck weer in.Taartje
Egbert Dekker, directeur Vastgoed en Ontwikkeling Stadgenoot: “We zijn blij met de samenwerking met Logchies. Bij ons project Braak en Bosch verduurzamen we 152 woningen en sluiten we ze aan op het warmtenet. Dat is prettig voor de bewoners. Hun huis wordt comfortabeler en hun energierekening kan omlaag. met Logchies hebben we met een vergelijkbaar project al ervaring opgedaan bij ons complex Blomwijckerpad. Daar ging het om 144 woningen."

 De vervolgstap met Stadgenoot is de meerjarensamenwerking voor vastgoedverbetering. Samen met vijf andere co-makers (BILTZ, Coen Hagedoorn Bouw, HEMUBO, Van Wijk Vastgoedonderhoud en Van Wijnen), gaat Logchies renovatie en onderhoud gemiddeld 500 woningen per jaar van woningcorporatie verbeteren en verduurzamen.

Lees hier meer: Vijfjarige samenwerkingsovereenkomst met Stadgenoot - Logchies

 

Deel dit bericht
3 meest recente artikelen
8 februari 2024
Samen duurzaam renoveren op het GWL-terrein
Voor woningstichting Rochdale zijn wij momenteel bezig met een verduurzamingsproject op het GWL-terrein in Amsterdam.
Lees meer »
1 februari 2024
Handen uit de mouwen bij project Nieuwe Oosterburgerdwarsstraat in Amsterdam
Opvallend bezoek bij het Nieuwe Oosterburgerdwarsstraat-project in Amsterdam! Jan-Willem Sijrier, Manager Partnerships en Innovatie van woningcorporatie de Alliantie, en Paulina Logchies, Algemeen Directeur van Logchies Renovatie & Onderhoud, hebben gisteren ervaren hoe het is om actief deel te nemen aan de werkzaamheden van het project.
Lees meer »
18 december 2023
Bewoners en omwonenden genieten van oliebollentraktatie
De bewoners van de huurwoningen van Woonwaard in Sint Pancras werden ter afsluiting van het Isolatiespoorproject getrakteerd op heerlijke oliebollen.
Lees meer »
Wilt u meer weten over onze dienstverlening?
Wij hebben alle kennis in huis op het gebied van totaalonderhoud. Onze producten en diensten stemmen wij af op uw behoefte. Wij denken graag mee en leveren maatwerk, zowel inspanningsgericht als resultaatgericht. Bel voor een informatief gesprek met Cor Been via 0251-264083 of 06-30837204, of vul uw gegevens in op het contactformulier, dan nemen wij even contact met u op.
Wij denken graag met u mee!