27 november 2023

Aardgasvrij project Braak en Bosch voor Stadgenoot van start

Egbert en PaulienEind oktober tekenden Egbert Dekker en Paulina Logchies de realisatieovereenkomst voor project Braak en Bosch. Dit was het officiële startmoment voor de renovatie en de verduurzaming van het complex van 152 woningen in de Blomwijckerbuurt in Osdorp. Na de renovatie en verduurzaming zijn alle woningen aardgasvrij en aangesloten op het warmtenet. 

Meer dan 70% van de bewoners heeft ingestemd met de projectplannen. De voorbereiding is inmiddels in volle gang. De bewonersbegeleiders brengen de komende tijd een huisbezoek aan alle woningen om te zorgen dat de bewoners klaar zijn voor de start.

Cor Been, relatiemanager Logchies: “Dit wordt ons volgende gezamenlijke project in de Blomwijckerbuurt waarbij de woningen van het gas af gaan. Bij de realisatie van project Braak en Bosch zetten wij de gezamenlijke ervaring met Stadgenoot en ketenpartners uit het eerdere bouwteam van Blomwijck weer in.Taartje
Egbert Dekker, directeur Vastgoed en Ontwikkeling Stadgenoot: “We zijn blij met de samenwerking met Logchies. Bij ons project Braak en Bosch verduurzamen we 152 woningen en sluiten we ze aan op het warmtenet. Dat is prettig voor de bewoners. Hun huis wordt comfortabeler en hun energierekening kan omlaag. met Logchies hebben we met een vergelijkbaar project al ervaring opgedaan bij ons complex Blomwijckerpad. Daar ging het om 144 woningen."

 De vervolgstap met Stadgenoot is de meerjarensamenwerking voor vastgoedverbetering. Samen met vijf andere co-makers (BILTZ, Coen Hagedoorn Bouw, HEMUBO, Van Wijk Vastgoedonderhoud en Van Wijnen), gaat Logchies renovatie en onderhoud gemiddeld 500 woningen per jaar van woningcorporatie verbeteren en verduurzamen.

Lees hier meer: Vijfjarige samenwerkingsovereenkomst met Stadgenoot - Logchies

 

Deel dit bericht
3 meest recente artikelen
30 mei 2024
Uitslag van de 17e OVNH bekend
Op de finaleavond van de 17e editie van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland (OVNH) was ons volledige managementteam in galakleding aanwezig.
Lees meer »
7 mei 2024
Wij gaan werkkleding recyclen!
Wij zijn trots om aan te kondigen dat we vanaf nu onze werkkleding recyclen via de Workman Recycle-ton op aanraden van onze kledingleverancier Verfgroothandel Plug BV! Met deze stap dragen we actief bij aan het verminderen van afval en het bevorderen van duurzaamheid.
Lees meer »
1 mei 2024
Campagne Traineeship Logchies x Rochdale gestart!
We zijn verheugd om de lancering van ons nieuwe traineeship programma van Logchies en Woningstichting Rochdale Amsterdam aan te kondigen! Dit is de perfecte kans voor jong talent om zich te verdiepen in ketensamenwerking, gevelonderhoud en de renovatie van vastgoed.
Lees meer »
Wilt u meer weten over onze dienstverlening?
Wij hebben alle kennis in huis op het gebied van totaalonderhoud. Onze producten en diensten stemmen wij af op uw behoefte. Wij denken graag mee en leveren maatwerk, zowel inspanningsgericht als resultaatgericht. Bel voor een informatief gesprek met Cor Been via 0251-264083 of 06-30837204, of vul uw gegevens in op het contactformulier, dan nemen wij even contact met u op.
Wij denken graag met u mee!