Column LogchischerWijs juli 2021

Circulariteit vraagt om (duurzame) samenwerking

Header Paulina kleinTwee jaar geleden begon de inzet van circulaire alternatieven voor complex Staalmanplein met een denkrichting die we op papier hebben gezet. En kijk waar we nu staan: Door bij project Staalmanplein de pilot te mogen ontwerpen vanuit het vertrouwen in onze duurzame samenwerking hebben we de brug van DENKEN naar DOEN kunnen slaan. Ik ben dan ook ontzettend trots op wat we samen met de Alliantie hebben bereikt voor dit project. Dát is de kracht van duurzame samenwerking. We zijn met de ketenpartners, stap voor stap naar circulaire alternatieven blijven zoeken en daadwerkelijk aan de slag gegaan. De reis die we in de afgelopen twee jaar samen hebben doorgemaakt delen we daarom graag in een korte film van 10 minuten (bekijk hier de film).

Zowel voor de Alliantie als Logchies is project Staalmanplein de eerste pilot waarbij circulaire alternatieven zijn ingezet. De transparante samenwerking tussen de Alliantie en Logchies, de circulaire woningelementen en de transformatie van het gebouw maken Staalmanplein fase 3B tot een uniek project.

Wereld en BHAGStappen op weg
in onze BHAG

Door de inzet van circulaire alternatieven bij pilotproject Staalmanplein hebben we weer een grote stap gezet in het behalen van onze BHAG. Die luidt: In 2023 is volledig circulair uitvoeren van onderhouds- en renovatieprojecten een way of working binnen Logchies en de keten geworden. Het realiseren van de BHAG vraagt om anders DENKEN en DOEN. Met wederzijds vertrouwen vanuit een duurzame samenwerking kunnen we wezenlijke stappen maken. Samen met opdrachtgevers en ketenpartners blijven we groeien in de leercurve en logische stappen zetten in de goede richting. 

Leren van pilots

DakkDe pilot bij het Staalmanplein heeft ons weer veel kennis opgeleverd (lees ook
het artikel: ‘Wat we hebben geleerd van de samenwerking’). Deze kennis leggen wij vast in een zogenaamde impactmatrix die wij continu verrijken. Dat helpt onze planontwikkelaars om bij volgende projecten steeds betere scenariokeuzes te maken door een vergelijking vanuit verschillende onderdelen. Deze scenariokeuzes maken wij niet alleen op basis van een benodigde investering, maar we kijken juist ook naar andere factoren die impact hebben op de korte en lange termijn. Bijvoorbeeld: klimaatadaptatie, gezondheid, veiligheid, betaalbaarheid en leefbaarheid.

Samen met opdrachtgevers en ketenpartners willen we onze gezamenlijke impact op de wereld blijven verbeteren.

Goed voor elkaar!

Paulina Logchies   

M paulinalogchies@logchies.nl | T 06 -10349216

Bekijk hier de volledige nieuwsbrief van juli 2021

---------------------------------------------------------------------------------------
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.