Column LogchischerWijs Juli 2019

Hoe connected zijn we eigenlijk...?

Voorwoord header site
Ook al zijn de doelstellingen voor een project of samenwerking gelijk, ieder mens heeft zijn eigen visie en interpretatie. Natuurlijk worden er concrete doelen gedefinieerd en rollen verdeeld, maar hoe ziet dat er nou écht uit. Door samen te visualiseren en de definities te verbeelden begrijpen we elkaar beter en zijn we, feitelijk vanaf de tekentafel, aan het samenwerken. Het effect en succes van visualiseren hebben we de afgelopen maanden ervaren en de beelden van onze successen delen we graag. Oh… en wilt u ook samen letterlijk aan de tekentafel? Wij nodigen u graag uit!!  

Door te visualiseren zijn we tegelijkertijd efficiënt én innovatief bezig. Door de doelen te visualiseren in een krachtig en scherp beeld, ontstaat gezamenlijke focus. Het werken met beelden zorgt er ook voor dat we ons verhaal beter overbrengen. Want, beelden zijn universeel en geven input om de strategie nog concreter te maken.
Kortom, samen aan de tekentafel zorgt voor co-creatie. 

Teken een wereld waarin...

Begin dit jaar kwam de uitvraag van De Alliantie voor Sequent NXT. We hebben met het team intensief samengewerkt om onze visie op de samenwerking te beschrijven. Het begon met schrijven en overleggen en al snel zaten we spontaan te tekenen, op flip-overs, op whiteboards…

Door de gewenste wereld van de samenwerking letterlijk te tekenen raakte iedereen in het team bij elkaar aangehaakt. Het zorgde voor verbinding tussen de technische en niet-technische mensen in het team. De kracht van beelden werkte zo goed dat we hebben besloten om onze beelden te delen met De Alliantie tijdens de presentatie. Dat werkte. We hebben onze visie voor Sequent NXT vanaf een ‘praatplaat’ vanuit alle kanten weten te belichten en vertellen. Het resultaat is dat we per 1 januari 2020 starten in de nieuwe samenwerking met De Alliantie en de gekozen ketenpartners voor Sequent NXT. Met elkaar kleuren we de geschetste samenwerking voor de toekomst verder in.

Bekijk hier de impressie van de werkconferentie voor Alliantie NXT.

Onze visie op ketenintegratie

De samenwerkingsvorm binnen Alliantie NXT sluit aan bij de visie van Logchies renovatie en onderhoud en het ontwikkelpad dat wij stap voor stap bewandelen met onze opdrachtgevers, ketenpartners en medewerkers. Het geeft ons extra inspiratie om met de eigen keten aan de slag te gaan. Een beweging die wij eind vorig jaar hebben ingezet met het aanstellen van ketenregisseur Eric Leijten. Lees meer over onze visie op ketenintegratie in het artikel waarin Eric zich nader voorstelt: “Het is tijd om de keten te betrekken bij onze stappen".

Samen bruggen slaan en connecten

De inrichting van een goede samenwerking gaat vooral over de verbinding van verschillende culturen en een gelijke mindset. Openheid van zaken is daarvoor nodig. Dat is nog steeds nieuw in de bouw. We zijn er nog niet, maar stap voor stap gaan we gestaag verder. We verbinden steeds meer op strategisch niveau. De grootste uitdaging is het verschil in culturen en dynamieken. Door te visualiseren wordt duidelijk of we elkaar goed begrijpen. Door gezamenlijk het netwerk van de samenwerking te visualiseren wordt duidelijk waar we bruggen moeten slaan. We willen graag met onze opdrachtgevers en ketenpartners de ideale wereld schetsen en ontdekken of we een gemeenschappelijke visie op de samenwerking hebben.

Zullen we de ideale wereld schetsen?

Onze organisatie is klaar voor de next step in ketenintegratie en samenwerking. De stappen die we zetten maken mij zeer enthousiast. De energie om te bewegen in onze organisatie is voelbaar. Wij geloven in co-creatie en werken vanuit een gezamenlijke visie. Samen de ideale wereld letterlijk schetsen kan voor verrassende inzichten zorgen.

Geïnteresseerd? Laat het mij weten dan maken we een afspraak voor een tekensessie in ons, pas verbouwde en inspirerende kantoor. 

Paulina Logchies   

M paulinalogchies@logchies.nl

T 06 -10349216

---------------------------------------------------------------------------------------

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.