15 juli 2019

“Het is tijd om de keten te betrekken bij onze stappen"

Ketenregisseur Eric Leijten

Ketenregisseur is een nieuwe functie binnen Logchies, waar in verbeterteams flink aan de weg wordt getimmerd om kennis te vergaren en de primaire processen te verbeteren. Het is nu tijd om de keten te betrekken bij de stappen die wij zetten. Eric Leijten vervult deze functie sinds eind 2018:

“Begin 2018 ben ik in contact gekomen met Logchies renovatie en onderhoud”, aldus Eric. Algemeen directeur Paulina Logchies had mij over haar ambities verteld en gevraagd of ik daarin een rol kon vervullen. Gegrepen door haar enthousiasme en gedrevenheid past het ook nog eens goed bij mijn persoonlijke ambities om deze ondersteuning te bieden. Nu ben ik vanaf oktober 2018 het Logchies team gaan versterken als ketenregisseur. Er zit overal heel veel kennis, bij onze eigen mensen en bij de mensen van de door ons gekozen leveranciers én van de producenten die daar weer achter zitten. Het is fantastisch om die kennis te mobiliseren en te zien hoe mensen dat ook leuk gaan vinden.”

Over welke strategie en visie wil je vertellen in de keten?

Eric: “Logchies heeft een duidelijke visie om de duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Ik mag deelnemer zijn in het circulaire team van Logchies waar ik vanaf oktober 2018 met mijn collega’s de mogelijkheden van duurzame producten aan het onderzoeken ben. Ik ben verheugd te zien dat deze enthousiaste mensen ook direct werk maken van wat hierbij op hun pad komt, er wordt direct een link gelegd naar actuele projecten om deze toepassingen in de praktijk te brengen. Het kan dus écht en we zijn pas vorig jaar begonnen! Dat smaakt naar meer waar ik erg enthousiast van wordt. Is dit next-level ketenintegratie? Ik denk het wel! 

Hoe verhoud ketenregie zich tot de duurzaamheidsdoelstellingen?

“Op duurzaamheidsgebied zie je één grote parallel met ketenintegratie, net zoals bijvoorbeeld logistiek dat is”, aldus Eric. Wanneer we de keten op de juiste manier integreren zal er tijd en aandacht ontstaan voor mogelijkheden die de belangen van de leverancier overstijgen, zonder dat deze daarop afgerekend wordt. Niet te snel nee zeggen tegen iets wat je niet kent, maar door blijven vragen naar de mogelijkheden. Obstakels overwinnen en focus op wat wél kan voor bewoners. Ook wanneer dat niet gevraagd wordt.”

    

 BMN film

Een mooi voorbeeld van samenwerking in de keten is de onlangs geproduceerde film voor en met BMN Bouwmaterialen en De Alliantie op het project Staalmanpleinbuurt: Samenwerking in de keten

Wat is jouw eigen drijfveer?

“Wanneer wij met z’n allen kunnen werken aan deze stap voorwaarts, die verder gaat dan onze bedrijfsvoering en zelfs macro-economische invloeden heeft (de klimaatdoelen), wordt het werken niet alleen zinvoller, maar ook leuker. We zijn volgende generaties verplicht iets fatsoenlijks achter te laten, daar werk ik graag aan mee! Het is mooi om samen te groeien in de leercurve. Het gaat immers nooit in één keer goed, daar moet je ook niet bang voor zijn. Als je maar stappen blijft zetten in de goede richting.”

Meer weten?

Stuur Eric een mail via ericleijten@logchies.nl

 

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
30 mei 2024
Uitslag van de 17e OVNH bekend
Op de finaleavond van de 17e editie van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland (OVNH) was ons volledige managementteam in galakleding aanwezig.
Lees meer »
7 mei 2024
Wij gaan werkkleding recyclen!
Wij zijn trots om aan te kondigen dat we vanaf nu onze werkkleding recyclen via de Workman Recycle-ton op aanraden van onze kledingleverancier Verfgroothandel Plug BV! Met deze stap dragen we actief bij aan het verminderen van afval en het bevorderen van duurzaamheid.
Lees meer »
1 mei 2024
Campagne Traineeship Logchies x Rochdale gestart!
We zijn verheugd om de lancering van ons nieuwe traineeship programma van Logchies en Woningstichting Rochdale Amsterdam aan te kondigen! Dit is de perfecte kans voor jong talent om zich te verdiepen in ketensamenwerking, gevelonderhoud en de renovatie van vastgoed.
Lees meer »