15 juli 2019

“Het is tijd om de keten te betrekken bij onze stappen"

Ketenregisseur Eric Leijten

Ketenregisseur is een nieuwe functie binnen Logchies, waar in verbeterteams flink aan de weg wordt getimmerd om kennis te vergaren en de primaire processen te verbeteren. Het is nu tijd om de keten te betrekken bij de stappen die wij zetten. Eric Leijten vervult deze functie sinds eind 2018:

“Begin 2018 ben ik in contact gekomen met Logchies renovatie en onderhoud”, aldus Eric. Algemeen directeur Paulina Logchies had mij over haar ambities verteld en gevraagd of ik daarin een rol kon vervullen. Gegrepen door haar enthousiasme en gedrevenheid past het ook nog eens goed bij mijn persoonlijke ambities om deze ondersteuning te bieden. Nu ben ik vanaf oktober 2018 het Logchies team gaan versterken als ketenregisseur. Er zit overal heel veel kennis, bij onze eigen mensen en bij de mensen van de door ons gekozen leveranciers én van de producenten die daar weer achter zitten. Het is fantastisch om die kennis te mobiliseren en te zien hoe mensen dat ook leuk gaan vinden.”

Over welke strategie en visie wil je vertellen in de keten?

Eric: “Logchies heeft een duidelijke visie om de duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Ik mag deelnemer zijn in het circulaire team van Logchies waar ik vanaf oktober 2018 met mijn collega’s de mogelijkheden van duurzame producten aan het onderzoeken ben. Ik ben verheugd te zien dat deze enthousiaste mensen ook direct werk maken van wat hierbij op hun pad komt, er wordt direct een link gelegd naar actuele projecten om deze toepassingen in de praktijk te brengen. Het kan dus écht en we zijn pas vorig jaar begonnen! Dat smaakt naar meer waar ik erg enthousiast van wordt. Is dit next-level ketenintegratie? Ik denk het wel! 

Hoe verhoud ketenregie zich tot de duurzaamheidsdoelstellingen?

“Op duurzaamheidsgebied zie je één grote parallel met ketenintegratie, net zoals bijvoorbeeld logistiek dat is”, aldus Eric. Wanneer we de keten op de juiste manier integreren zal er tijd en aandacht ontstaan voor mogelijkheden die de belangen van de leverancier overstijgen, zonder dat deze daarop afgerekend wordt. Niet te snel nee zeggen tegen iets wat je niet kent, maar door blijven vragen naar de mogelijkheden. Obstakels overwinnen en focus op wat wél kan voor bewoners. Ook wanneer dat niet gevraagd wordt.”

    

 BMN film

Een mooi voorbeeld van samenwerking in de keten is de onlangs geproduceerde film voor en met BMN Bouwmaterialen en De Alliantie op het project Staalmanpleinbuurt: Samenwerking in de keten

Wat is jouw eigen drijfveer?

“Wanneer wij met z’n allen kunnen werken aan deze stap voorwaarts, die verder gaat dan onze bedrijfsvoering en zelfs macro-economische invloeden heeft (de klimaatdoelen), wordt het werken niet alleen zinvoller, maar ook leuker. We zijn volgende generaties verplicht iets fatsoenlijks achter te laten, daar werk ik graag aan mee! Het is mooi om samen te groeien in de leercurve. Het gaat immers nooit in één keer goed, daar moet je ook niet bang voor zijn. Als je maar stappen blijft zetten in de goede richting.”

Meer weten?

Stuur Eric een mail via ericleijten@logchies.nl

 

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
8 februari 2024
Samen duurzaam renoveren op het GWL-terrein
Voor woningstichting Rochdale zijn wij momenteel bezig met een verduurzamingsproject op het GWL-terrein in Amsterdam.
Lees meer »
1 februari 2024
Handen uit de mouwen bij project Nieuwe Oosterburgerdwarsstraat in Amsterdam
Opvallend bezoek bij het Nieuwe Oosterburgerdwarsstraat-project in Amsterdam! Jan-Willem Sijrier, Manager Partnerships en Innovatie van woningcorporatie de Alliantie, en Paulina Logchies, Algemeen Directeur van Logchies Renovatie & Onderhoud, hebben gisteren ervaren hoe het is om actief deel te nemen aan de werkzaamheden van het project.
Lees meer »
18 december 2023
Bewoners en omwonenden genieten van oliebollentraktatie
De bewoners van de huurwoningen van Woonwaard in Sint Pancras werden ter afsluiting van het Isolatiespoorproject getrakteerd op heerlijke oliebollen.
Lees meer »