25 januari 2018

VMBO Scholiere voor een dag 'de baas' van Logchies

Ruim 200 kinderen namen op donderdag 25 januari voor één dag de baan over van Nederlandse CEO’s, politici en hoofdredacteuren. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren de basisschool- en vmboleerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact op voor later.

 

 

Kennismaken met de onderhoudssector

Algemeen directeur Paulina Logchies: “Tijdens de Baas van Morgen werkt mijn vervangster een dag mee in ons totaalonderhoudsbedrijf. Ik haal haar ’s ochtends thuis op om samen naar het kantoor te vertrekken in Beverwijk. Op kantoor laat ik de tijdelijke nieuwe Logchies baas kennismaken met de collega's en de uiteenlopende beroepen binnen ons bedrijf (Planmatig Onderhoud, Renovatie, Mutatie en Dagelijks onderhoud, ICT, Communicatie, HR en Finance.) We werken een aantal uren op kantoor en vervolgens gaan we het veld in. We zullen onder andere een omvangrijk planmatig onderhoudsproject en een renovatieproject in hartje Amsterdam bezoeken en... natuurlijk gaan we ook samen lunchen, in de bouwkeet bij een project, of elders in ons werkgebied..!”

 

Enorme kansen voor aanstormend talent in de bouw


Paulina: “Een goede start op de arbeidsmarkt is niet voor alle jongeren vanzelfsprekend. Logchies geeft als sponsor van JINC daarom graag een steuntje in de rug door ook mee te doen aan deze dag. Wij vinden het als totaalonderhoudsbedrijf tevens zeer belangrijk om meer aandacht te geven aan de vele mooie beroepen binnen de onderhoudssector. Er is krapte op de arbeidsmarkt en er liggen enorme kansen voor aanstormend talent. We hebben onze ‘baas van morgen’ daarom een aantal vraagstukken voorgelegd om te bespreken binnen haar VMBO klas. We zijn bijvoorbeeld benieuwd aan welke beroepen jongeren denken bij de onderhoudssector, hoe wij jongeren meer kunnen interesseren voor deze beroepsgroep en of zowel jongens als meisjes in de bouw willen werken. Ook deze vraagstukken gaan we tijdens de werkdag van de Baas van Morgen samen bespreken. Ik heb er zin in. We gaan er een leuke en leerzame dag van maken!

 

Over JINC De Baas van Morgen


Aan JINC Baas van Morgen doen kinderen mee uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Kennemerland, Brabant, Leeuwarden en Flevoland. Met Baas van Morgen wil JINC de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is Tijdens de JINC Baas van Morgen kunnen jongeren niet alleen ervaren hoe het is om aan de top te staan, ze leren ook van binnenuit hoe een bedrijf, gemeente, redactie of culturele instelling in elkaar zit. De ‘grote’ bazen beloven hun jonge collega’s bovendien dat ze later in hun loopbaan nog eens een beroep op hen mogen doen. Na een dag hard werken verzamelen de ‘jonge en oude bazen’ zich in Amsterdam voor een slotconferentie. Hier delen ze hun ervaringen, geven ze elkaar tips en sluiten ze de dag af met een blik op de toekomst. Meer info: Baas van Morgen.
 

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
13 juli 2020
Circulariteit belangrijk onderdeel van renovatieproject Parteon
Toepassing dakraam van reclaimed hout bespaart grondstoffen en CO2. Bekijk de reis van reclaimed hout naar circulair VELUX dakraam
Lees meer »
13 juli 2020
Een (virtueel) kijkje in ons kantoor…
Kom je even kijken in ons nieuwe kantoor? Wij zijn trots op ons vernieuwde kantoor en hebben een virtuele rondleiding gemaakt... wees welkom!
Lees meer »
30 maart 2020
Protocol samen veilig doorwerken voor bouw- en technieksector
Door het vastgestelde protocol vanuit het Rijk en de sector kunnen we samen zorgdragen dat iedereen in de keten veilig door kan werken ‘Goed voor elkaar’.
Lees meer »