25 januari 2018

VMBO Scholiere voor een dag 'de baas' van Logchies

Ruim 200 kinderen namen op donderdag 25 januari voor één dag de baan over van Nederlandse CEO’s, politici en hoofdredacteuren. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren de basisschool- en vmboleerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact op voor later.

 

 

Kennismaken met de onderhoudssector

Algemeen directeur Paulina Logchies: “Tijdens de Baas van Morgen werkt mijn vervangster een dag mee in ons totaalonderhoudsbedrijf. Ik haal haar ’s ochtends thuis op om samen naar het kantoor te vertrekken in Beverwijk. Op kantoor laat ik de tijdelijke nieuwe Logchies baas kennismaken met de collega's en de uiteenlopende beroepen binnen ons bedrijf (Planmatig Onderhoud, Renovatie, Mutatie en Dagelijks onderhoud, ICT, Communicatie, HR en Finance.) We werken een aantal uren op kantoor en vervolgens gaan we het veld in. We zullen onder andere een omvangrijk planmatig onderhoudsproject en een renovatieproject in hartje Amsterdam bezoeken en... natuurlijk gaan we ook samen lunchen, in de bouwkeet bij een project, of elders in ons werkgebied..!”

 

Enorme kansen voor aanstormend talent in de bouw


Paulina: “Een goede start op de arbeidsmarkt is niet voor alle jongeren vanzelfsprekend. Logchies geeft als sponsor van JINC daarom graag een steuntje in de rug door ook mee te doen aan deze dag. Wij vinden het als totaalonderhoudsbedrijf tevens zeer belangrijk om meer aandacht te geven aan de vele mooie beroepen binnen de onderhoudssector. Er is krapte op de arbeidsmarkt en er liggen enorme kansen voor aanstormend talent. We hebben onze ‘baas van morgen’ daarom een aantal vraagstukken voorgelegd om te bespreken binnen haar VMBO klas. We zijn bijvoorbeeld benieuwd aan welke beroepen jongeren denken bij de onderhoudssector, hoe wij jongeren meer kunnen interesseren voor deze beroepsgroep en of zowel jongens als meisjes in de bouw willen werken. Ook deze vraagstukken gaan we tijdens de werkdag van de Baas van Morgen samen bespreken. Ik heb er zin in. We gaan er een leuke en leerzame dag van maken!

 

Over JINC De Baas van Morgen


Aan JINC Baas van Morgen doen kinderen mee uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Kennemerland, Brabant, Leeuwarden en Flevoland. Met Baas van Morgen wil JINC de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is Tijdens de JINC Baas van Morgen kunnen jongeren niet alleen ervaren hoe het is om aan de top te staan, ze leren ook van binnenuit hoe een bedrijf, gemeente, redactie of culturele instelling in elkaar zit. De ‘grote’ bazen beloven hun jonge collega’s bovendien dat ze later in hun loopbaan nog eens een beroep op hen mogen doen. Na een dag hard werken verzamelen de ‘jonge en oude bazen’ zich in Amsterdam voor een slotconferentie. Hier delen ze hun ervaringen, geven ze elkaar tips en sluiten ze de dag af met een blik op de toekomst. Meer info: Baas van Morgen.
 

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
11 juli 2023
Ontwerpfestival in Alkmaar groot succes
Het festival vond plaats voor de bewoners van 240 sociale huurwoningen. Een ludieke manier om ze te betrekken bij de plannen voor hun woningen.
Lees meer »
14 juni 2023
Wij zetten bewoners extra in het zonnetje!
Rondom de Dag van de Bouw bedanken wij de bewoners van onze projecten voor hun medewerking door ze in het zonnetje te zetten met zonnebloemen.
Lees meer »
17 april 2023
Vijfjarige samenwerkingsovereenkomst met Stadgenoot
Samen met vijf andere co-makers gaat Logchies gemiddeld 500 woningen per jaar van woningcorporatie Stadgenoot in Amsterdam verbeteren en verduurzamen.
Lees meer »