5 juli 2017

Vernieuwing Staalmanpleinbuurt voor de Alliantie

Staalmanpleinbuurt

Ketensamenwerking werkt! Het vertrouwde en ingewerkte team van het renovatie- en mutatieproject in de Anton Struikbuurt gaat aan de slag met Fase 3A van de vernieuwing van de Staalmanpleinbuurt.

Op dit moment werkt Logchies nog met de ketenpartners in de Anton Struikbuurt. Bij 244 woningen, verdeeld in drie verschillende woningtypes, voeren we groot onderhoud en mutatiewerkzaamheden uit. Er wordt een labelsprong gerealiseerd van gemiddeld label E naar label B. De woningen zijn onbewoond en worden onder andere ontduplexed. Er worden 36 woningen verkoopklaar gemaakt. Dit project is in april 2018 gereed. Het gehele team gaat mee naar het project Staalmanplein. De learnings nemen we mee.

Jelle de Jong: Bij het project in de Anton Struikbuurt heeft het team goed werk geleverd, naar ieders verwachting. Het team is inmiddels bekend met de betrokkenen van de Alliantie en de werkwijze en kwaliteitseisen van de Alliantie. Deze ervaring en kennis willen wij graag meenemen naar het project Staalmanplein. Door de samenwerking te continueren met het bekende en vertrouwde team kunnen we de opgedane kennis en ervaring inzetten voor een efficiënt proces.”

staalmanpleinbuurtRenovatie van 160 woningen

Fase 3A is onderdeel van de grootschalige vernieuwing van de Staalmanpleinbuurt te Amsterdam. Het project bestaat uit vier portieketageflats. De 160 woningen worden ingrijpend gerenoveerd. De woningen zijn, net als bij de Anton Struikbuurt, onbewoond. Alle woningen krijgen een herindeling van de keuken, badkamer en toilet, worden geïsoleerd en voorzien van mechanische ventilatie. Tevens worden er zonnepanelen geplaatst en de gevelpuien van de hoofdentree worden vervangen.

Bouwplaatsloos bouwen

Om de omgeving zo min mogelijk tot last te zijn zullen we ook bij dit project de leveringen van materialen volgens het Just in Time (JIT) principe laten plaatsvinden. De materialen en diensten worden zoveel mogelijk voor 07.00 uur geleverd. Door een leegstaande woning in te richten als keetwoning is er ook geen bouwkeet of directiekeet nodig waardoor we ook hier ‘bouwplaatsloos’ kunnen bouwen.

Meer informatie over de vernieuwing van de Staalmanpleinbuurt

De Alliantie werkt nauw samen met Stadsdeel Nieuw-West en bewoners en ondernemers van de Staalmanpleinbuurt. De Alliantie vernieuwt de buurt vóór en mét de huidige bewoners. De vernieuwing vindt plaats in fases en wordt naar verwachting in 2020 afgerond. Kijk voor meer informatie op http://www.staalmanplein.nl/

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
14 oktober 2021
Logchies genomineerd voor de ABN AMRO Duurzame top 50
Vind jij dat wij deze felbegeerde titel verdienen? Help ons dan door op Logchies renovatie en onderhoud te stemmen via de link in dit artikel.
Lees meer »
30 augustus 2021
Diversiteit in de bouw moet komen uit verschillende branches
Paulina Logchies is genomineerd voor Bouwvrouw 2021. Lees hier het interview over haar visie op slimmer transformeren en onderhouden van bestaande bouw.
Lees meer »
22 juli 2021
Sterke staaltjes van circulair renovatieproject Staalmanplein
Samen met de Alliantie hebben we de brug van denken naar doen kunnen slaan. Bekijk hier de korte films over de transformatie van het Staalmanplein.
Lees meer »