24 april 2017

Slimme logistiek steigerblokken 'hartje van de pijp' Amsterdam

Het gemeentelijk monument Vincent 3 in het hartje van ‘de Pijp’ in Amsterdam is in beheer van VVE Beheer Amsterdam en bestaat uit 298 woningen. Samen met VVE Beheer Amsterdam en de bewonerscommissie heeft Logchies, in bouwteam, de plannen voor het gevelonderhoud nader uitgewerkt. Met name het beste scenario voor het herstel van het aanwezige houtrot, een efficiënte routing en het terugbrengen van het gemeentelijk monument naar de oude staat stonden centraal. De uitvoering is inmiddels van start en de vooraf opgestelde efficiënte planning loopt op schema.

vincent3 complexMark Laan, projectleider projectmatig onderhoud bij VVE Beheer Amsterdam BV:

“Tijdens de LEAN sessie met alle partijen hebben we naast de werkplanning en routing tevens de wederzijdse belangen afgestemd. De gedegen voorbereiding ervaren wij als zeer positief, hiervan zullen we tijdens de uitvoering zeker profijt hebben.”

Efficiënte routing steigerblokken2 Vincent3 geveldoek klein

Door een slimme logistiek en routing van de steigerblokken zorgen we voor een goede doorstroom van het werk met zo min mogelijk hinder voor bewoners. Door bij de routing van de steigers te zorgen voor slimme combinaties van de verschillende disciplines en het type steiger hier op af te stemmen kan het werk efficiënt worden uitgevoerd. Het bouwtempo en de steigerinzet wordt zó op elkaar afgestemd dat er nooit meer dan tien strengen tegelijk in de gevelsteiger staan.

Amsterdamse school
en welstand

Het metselwerk en de kozijnen van het complex uit de Amsterdamse school zijn beeldbepalend. Vanuit historisch en esthetisch oogpunt is daarom gekozen om de oude kozijnen te vervangen voor houten kozijnen. Aan de hand van archieftekeningen is gekeken hoe, met name de kozijnen, ooit uitgedacht waren. Het eindresultaat wordt weer zoals de architect het destijds bedoeld heeft. De objecten worden straks weer in de gewenste ‘oude’ staat en detaillering opgeleverd.

Compliment van de ALV

De bewoners hebben een uitgebreid informatieboekje ontvangen en gedurende de uitvoering  worden zij geïnformeerd via nieuwsbrieven. Logchies kreeg een compliment vanuit de Algemene leden Vergadering (ALV).
De ALV gaf aan onze manier van communiceren heel helder en compleet te vinden. Daar zijn wij natuurlijk trots op!

Om de overlast voor de bewoners zoveel mogelijk te beperken wordt de voor- en achtergevel gelijktijdig aangepakt, zo zijn we niet langer dan 40 werkweken bezig met de uitvoering. De werkzaamheden in de woning worden tot één dag beperkt en voor de kerst 2017 is het complex weer geheel in de oude luister hersteld. 

De werkzaamheden

De werkzaamheden betreffen: plaatsen van de gevelsteigers, vervangen van de aluminium ramen voor houten ramen, uitvoeren van houtrot reparaties, vervangen van slechte balkonvloeren, schilderen van de kozijnen, ramen en deuren, vervangen van de hemelwater afvoeren, vervangen van de zinken goten, plaatselijk vervangen van slecht metsel -en gevelvoegwerk.

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
8 juni 2022
De Alliantie kiest voor circulaire keukens bij mutatiewoningen
Het is de ‘NXT-step’ binnen de duurzaamheidsambities van de Alliantie en Logchies met opschaling van circulaire keukens binnen mutatieonderhoud.
Lees meer »
23 mei 2022
Feestelijke afsluiting transformatie Staalmanpleinbuurt
Trots op het resultaat van onze duurzame samenwerking met de Alliantie in de Staalmanpleinbuurt. Tijd voor feest met de bewoners en omwonenden.
Lees meer »
19 april 2022
Door het visueel maken van data kunnen we steeds efficiënter werken
“Door data en het visueel maken van data kunnen we steeds efficiënter en effectiever werken. Spotr is voor ons een van de ontwikkelingen waarin we geloven."
Lees meer »