28 November 2019

Slimme bereikbaarheid bij gevelonderhoud Pacman gebouw

In opdracht van MVGM voeren we aan het complex Pacman van Bouwinvest planmatig onderhoud uit. Logchies heeft hier eerder planmatig onderhoud uitgevoerd en is bekend met het iconische Pacman gebouw op het Borneo eiland te Amsterdam. Om de negen verdiepingen van het Pacman gebouw op Borneo eiland te bereiken maken we gebruik van een trappentoren per stramien.

Slimme bereikbaarheidpacman liggend 2 web

Het planmatig onderhoud werd bij de vorige onderhoudsbeurt nog uitgevoerd vanuit een hoogwerker. Samen met opdrachtgever MVGM, steigerbouwer Hollandia en Buwalda Multiservice hebben we een slimme oplossing gevonden voor de bereikbaarheid. Om de verdiepingen vanaf de buitenzijde te bereiken maken we gebruik van negen trappentorens. Een van de kopgevels wordt uitgevoerd met een hangbruginstallatie. Het werk voeren we uit in acht fasen en per stramien. Dat werkt efficiënt en is kostenbesparend. Ook hebbpacman met doek weben de bewoners voordeel van deze oplossing omdat de steiger niet de gehele uitvoeringsperiode voor de gevel staat.

Over de werkzaamheden

Het gevelonderhoud wordt uitgevoerd tot begin 2020. Het gaat om de volgende werkzaamheden: schilderwerk, houtrotherstel, vervangen deuren en ramen waar nodig, vervangen dilataties balkons en galerijen. Ketenpartners bij dit werk zijn: Buwalda Multiservice; Hollandia Steigerverhuur; Ab Jongeneel Timmerwerken en WeekampRDC.

Over het Pacman gebouw

Het indrukwekkende en rechthoekige Pacman gebouw bestaat uit 207 appartementen en is ontworpen door architect Koen van Velzen. Het is een echte blikvanger door het zogenaamde ‘houten gordijn’ aan de buitengevels. Vanuit de woningen is er uitzicht over het Borneo-eiland en het havengebied. Het gebouw telt negen verdiepingen, daarbovenop ligt nog een enkel appartement. Het schiereiland Borneo is onderdeel van het Oostelijk Havengebied, dat verder bestaat uit Java-eiland, KNSM-eiland, Sporenburg en de Rietlanden.
Het Oostelijk Havengebied is een populaire woonomgeving
met spraakmakende architectuur.

Meer weten over dit project?

Stuur een mail aan Cor Been via corbeen@logchies.nl  

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
10 October 2019
‘Vlieguren’ met opdrachtgevers terug te zien in resultaten VGO Keur
De resultaten uit het klanttevredenheids- onderzoek en het wederom behaalde VGO Keur bevestigd onze duurzame samenwerking met opdrachtgevers.
Lees meer »
15 July 2019
“Het is tijd om de keten te betrekken bij onze stappen"
Sinds oktober 2018 is Eric Leijten werkzaam als ketenregisseur met als doelstelling: de keten aan te laten sluiten bij de strategie en visie van Logchies.
Lees meer »
2 July 2019
Reflectie op RGS uitwisselings stage bij Rochdale en Logchies
De afgestudeerde Nimeto stagiairs hebben tijdens de allround stage bij Logchies en Rochdale een kijkje in de keuken gekregen vanuit alle RGS fases.
Lees meer »