15 december 2022

Geslaagde Samenwerkingsdag Lenferink-Woonwaard-Logchies

Samenwerkingsdag_Woonwaard_Lenferink_Logchies

 

 

 

Lenferink Vastgoedonderhoud, wooncorporatie Woonwaard en Logchies renovatie en onderhoud werken met elkaar samen om 1800 huurwoningen te verduurzamen in Heerhugowaard en Alkmaar. Afgelopen jaar zijn de eerste 170 woningen opgeleverd. Een mooi resultaat waar tijdens de jaarlijkse Samenwerkingsdag bij stil werd gestaan. En vooruit werd gekeken om de samenwerking ook komend jaar verder te verdiepen.

 

Samenwerking in de keten

Met de stijgende energieprijzen is het nu nog belangrijker om sneller meer woningen te isoleren. Om dit te realiseren werkt Woonwaard samen met twee vaste partners: Logchies renovatie en onderhoud en Lenferink Vastgoedonderhoud. In 2021 zijn de ketenpartners gestart met het isoleren van 1800 woningen. De bewoners van de reeds door de ketenpartners gerenoveerde woningen, wonen nu in een gezonde, comfortabele woning met een lager energieverbruik. Uit de presentaties, die tijdens de Samenwerkingsdag zijn gegeven door de drie ketenpartners, blijkt dat er afgelopen jaar samen veel resultaat is geboekt. Paulina Logchies, algemeen directeur Logchies: “Dit is het bewijs dat ketensamenwerking echt werkt. We kunnen elkaar goed vinden, we zijn een hecht team. Samen boeken we vooruitgang. En daarom is het hoog tijd om dat met elkaar te vieren.”

Fietsen maken voor het goede doel

Naast presentaties werd er ook een uitdagende opdracht voor teambuilding uitgevoerd met als thema ‘Bouw een fiets voor Afrika’. In groepjes van zes werden er fietsen gebouwd met losse onderdelen. Een hectische strijd, waar tactiek en teamwork belangrijke onderdelen waren voor het succes: zes rijdende fietsen! Uiteindelijk heeft elk team een proefrondje gefietst op de zelfgebouwde fiets. De drie ketenpartners hebben vervolgens een donatie gedaan aan de stichting Tools to Work. Zij stimuleert jong volwassenen in Afrika om een praktijkgericht vak te leren en levert daar ook gereedschappen en machines aan beroepsopleidingen en aan startende ondernemers. Franck van Hooff, commercieel directeur Lenferink Vastgoedonderhoud: “Het was een geslaagde dag waarin we teamleiderschap op een ludieke en zingevende wijze met elkaar ervaren hebben.”

Optimaal presteren in de juiste werkcultuur

Het samenwerken voor een goed doel geeft een voldaan gevoel. Niet alleen het maken van  fietsen voor Tools to Work, maar natuurlijk vooral het samen verduurzamen van huurwoningen. “De energie spatte weer van deze dag af! Mooie resultaten en een fantastische sfeer die past bij de ketensamenwerking”, vertelt Michiel Wolf, conceptontwikkelaar bij Woonwaard enthousiast, “Het is een samenwerking waar we als partijen erg trots op zijn. Deze dagen dragen bij aan de juiste werkcultuur waarin we optimaal kunnen presteren.”

Deel dit bericht
3 meest recente artikelen
30 mei 2024
Uitslag van de 17e OVNH bekend
Op de finaleavond van de 17e editie van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland (OVNH) was ons volledige managementteam in galakleding aanwezig.
Lees meer »
7 mei 2024
Wij gaan werkkleding recyclen!
Wij zijn trots om aan te kondigen dat we vanaf nu onze werkkleding recyclen via de Workman Recycle-ton op aanraden van onze kledingleverancier Verfgroothandel Plug BV! Met deze stap dragen we actief bij aan het verminderen van afval en het bevorderen van duurzaamheid.
Lees meer »
1 mei 2024
Campagne Traineeship Logchies x Rochdale gestart!
We zijn verheugd om de lancering van ons nieuwe traineeship programma van Logchies en Woningstichting Rochdale Amsterdam aan te kondigen! Dit is de perfecte kans voor jong talent om zich te verdiepen in ketensamenwerking, gevelonderhoud en de renovatie van vastgoed.
Lees meer »
Wilt u meer weten over onze dienstverlening?
Wij hebben alle kennis in huis op het gebied van totaalonderhoud. Onze producten en diensten stemmen wij af op uw behoefte. Wij denken graag mee en leveren maatwerk, zowel inspanningsgericht als resultaatgericht. Bel voor een informatief gesprek met Cor Been via 0251-264083 of 06-30837204, of vul uw gegevens in op het contactformulier, dan nemen wij even contact met u op.
Wij denken graag met u mee!