18 maart 2021

Samenwerking wordt meetbaar met Team Performance Meting

Logchies teammetingen

Hoe effectief is jouw team, hoe verloopt de samenwerking, wat is het teamvermogen om taken af te maken, op koers te blijven en wat zijn de ontwikkeldoelen? Dit wordt allemaal inzichtelijk met de team performance meting.

Het uitgangspunt voor een goede teamprestatie is het verbinden van de productiviteit (bovenstroom) met de positiviteit (onderstroom) van een team. Voor de samenwerkingsteams met opdrachtgevers, ketenpartners en onze eigen medewerkers maken wij dit inzichtelijk met een Team Performance meting. Wij zijn getraind door DURVT om de teammetingen zowel binnen Logchies als voor opdrachtgevers toe te passen.

Inge Vermunt van DURVT: “Team performance metingen maken moeilijk meetbare KPI’s makkelijk meetbaar, zoals veiligheid en vertrouwen, communicatie, conflicthantering en saamhorigheid. Om als team optimaal te presteren is het belangrijk om zowel de bovenstroom als onderstroom inzichtelijk te maken en verbeterpunten aan te pakken. Wanneer je verbeterpunten uit de onderstroom aanpakt, zul je zien dat de bovenstroom ook beter en soepeler verloopt.”

Het makkelijk meetbaar maken van moeilijk meetbare KPI’s

Samenwerken lijkt moeilijk meetbaar, maar met teammetingen kunnen we KPI’s zowel absoluut als relatief concreet maken. De Team Performance Meting passen we bijvoorbeeld toe binnen diverse integrale co-makingteams. Door de meting ontstaat de gelegenheid om het open gesprek te voeren, samen te ontwikkelen en aan de slag te gaan met ontwikkeldoelen. Dit vindt plaats volgens een vaste hartslag van acht weken

Het verbeterpotentieel van een team inzichtelijk maken

Tijdens een tweejaarlijkse teammeting gaan de teamleden het gesprek aan, zonder te kijken vanuit concurrerend oogpunt. Openheid en transparantie staan centraal met als belangrijkste doel om als team het eigen verbeterpotentieel te bepalen en tot het best presterende team te komen. 

TeammetingTeampolar

De illustratie hiernaast is een voorbeeld van een teampolar van een willekeurig team met drie metingen (0, 1 en 2) waarin een ontwikkeling is te zien. Per team wordt inzichtelijk, door een teampolar ('spinnenweb') hoe er is gescoord op de 12 elementen. Dit vertaalt zich naar één duidelijke polar per team en maakt inzichtelijk waar de ontwikkeldoelen liggen. Teams gaan hier vervolgens met een vaste hartslag van 8 weken mee aan de slag. Het gaat hierbij om het open gesprek als team en het transparant durven zijn.

De voortgang van zelf bepaalde ontwikkeldoelen wordt eenvoudig gemeten door korte tussentijdse metingen tijdens de dagelijkse overleggen in de praktijk. Het gaat uiteindelijk niet om de score, maar om de ontwikkeling die men als team doormaakt.

---------------------------------------

Meer informatie?
Interesse om de ontwikkelbehoefte van een team inzichtelijk en meetbaar te maken? Neem dan contact op met Cor Been via telefoonnummer 06-30837204 of e-mail: corbeen@logchies.nl.

Bekijk hier de volledige nieuwsbrief van maart 2021

Deel dit bericht
3 meest recente artikelen
30 mei 2024
Uitslag van de 17e OVNH bekend
Op de finaleavond van de 17e editie van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland (OVNH) was ons volledige managementteam in galakleding aanwezig.
Lees meer »
7 mei 2024
Wij gaan werkkleding recyclen!
Wij zijn trots om aan te kondigen dat we vanaf nu onze werkkleding recyclen via de Workman Recycle-ton op aanraden van onze kledingleverancier Verfgroothandel Plug BV! Met deze stap dragen we actief bij aan het verminderen van afval en het bevorderen van duurzaamheid.
Lees meer »
1 mei 2024
Campagne Traineeship Logchies x Rochdale gestart!
We zijn verheugd om de lancering van ons nieuwe traineeship programma van Logchies en Woningstichting Rochdale Amsterdam aan te kondigen! Dit is de perfecte kans voor jong talent om zich te verdiepen in ketensamenwerking, gevelonderhoud en de renovatie van vastgoed.
Lees meer »
Wilt u meer weten over onze dienstverlening?
Wij hebben alle kennis in huis op het gebied van totaalonderhoud. Onze producten en diensten stemmen wij af op uw behoefte. Wij denken graag mee en leveren maatwerk, zowel inspanningsgericht als resultaatgericht. Bel voor een informatief gesprek met Cor Been via 0251-264083 of 06-30837204, of vul uw gegevens in op het contactformulier, dan nemen wij even contact met u op.
Wij denken graag met u mee!