20 november 2020

Renovatie complex Hemsterhuisflat: mooi resultaat!

Hemsterhuisflat Logchies

Het eindresultaat van project Hemsterhuisflat mag er zijn. Bij de evaluatie van Project Hemsterhuisflat kijken we, samen met de Alliantie en de ketenpartners, terug op de fijne samenwerking. De woningen zijn van binnen en buiten ingrijpend gerenoveerd, waarbij de 60 jaar oude Hemsterhuisflat bijna geheel is gesloopt en het casco complex opnieuw is opgebouwd. Door de nieuwe balkons, de gevel en het nieuwe dak heeft het complex een eigentijdse uitstraling gekregen. Het gebouw is aardgasvrij gemaakt en er zijn zonnepanelen op het dak geplaatst. De Amsterdamse portieketage-flat kan nu weer minimaal 30 jaar mee!

Goede samenwerkingHemsterhuisflat Logchies

In het complex zijn (i.s.m. de gemeente Amsterdam) alle woningen aardgasvrij gemaakt, 72 woningen zijn verduurzaamd naar A+ en er zijn twaalf nieuwe inpandige woningen gerealiseerd (waarvan drie BOG). De renovatie van de Hemsterhuisflat heeft meer dan twee jaar geduurd, waarbij er in een vast bouwteam is gewerkt.

Projectleider Sander de Ruiter en planontwikkelaar Dick Schotvanger bevestigen de fijne samenwerking met alle betrokken partijen: “Tijdens de planontwikkelingsfase hebben we veel moeten schuiven om het ontwerp zo goed mogelijk te finetunen. We wilden natuurlijk de beste kwaliteit leveren en zijn met elkaar tot goede oplossingen gekomen”, aldus Schotvanger.


Sander de Ruiter: “Zowel het bouwteam als de Alliantie heeft flexibel gehandeld tijdens het project. Als er veranderingen of complicaties waren dan probeerden we met elkaar een passende oplossing te vinden. De keten is ook zeer flexibel geweest, vooral tijdens de nazorg. Er zijn wat complicaties geweest met de zonnepanelen en de keten heeft dit geruisloos opgelost. Door de jarenlange samenwerkingen kennen we elkaar en zijn we goed op elkaar ingespeeld. Er heerste een fijne sfeer op het werk. Het is wederom een goede samenwerking geweest met opdrachtgever de Alliantie en de bewoners zijn zeer tevreden over het eindresultaat”, aldus Sander.

Verbeterpotentieel

Tijdens de evaluatie met de Alliantie zijn alle ‘tips en tops’ besproken. De opdrachtgever is zeer positief, maar er zijn uiteraard ook verbeterpunten benoemd. Logchies vindt het belangrijk om te evalueren met alle betrokken partijen. Door te bespreken wat goed is gegaan en wat beter had gekund leren we van elkaar en weten we wat we een volgende keer willen behouden of anders moeten aanpakken. Zo blijven we continu verbeteren voor het beste resultaat.

Bekijk hier de volledige nieuwsbrief van november 2020

Deel dit bericht
3 meest recente artikelen
11 juli 2023
Ontwerpfestival in Alkmaar groot succes
Het festival vond plaats voor de bewoners van 240 sociale huurwoningen. Een ludieke manier om ze te betrekken bij de plannen voor hun woningen.
Lees meer »
14 juni 2023
Wij zetten bewoners extra in het zonnetje!
Rondom de Dag van de Bouw bedanken wij de bewoners van onze projecten voor hun medewerking door ze in het zonnetje te zetten met zonnebloemen.
Lees meer »
17 april 2023
Vijfjarige samenwerkingsovereenkomst met Stadgenoot
Samen met vijf andere co-makers gaat Logchies gemiddeld 500 woningen per jaar van woningcorporatie Stadgenoot in Amsterdam verbeteren en verduurzamen.
Lees meer »
Wilt u meer weten over onze dienstverlening?
Wij hebben alle kennis in huis op het gebied van totaalonderhoud. Onze producten en diensten stemmen wij af op uw behoefte. Wij denken graag mee en leveren maatwerk, zowel inspanningsgericht als resultaatgericht. Bel voor een informatief gesprek met Cor Been via 0251-264083 of 06-30837204, of vul uw gegevens in op het contactformulier, dan nemen wij even contact met u op.
Wij denken graag met u mee!