17 mei 2018

Meewerkdagen: Paulina Logchies ervaart 'het echte werk’

Dagelijks werken ruim 100 Logchies medewerkers aan de instandhouding van het vastgoed van onze opdrachtgevers. De een op locatie, de ander op kantoor. We werken allemaal voor hetzelfde doel: Zorgen voor het beste resultaat voor onze opdrachtgevers en de bewoners. Maar wat dragen we bij vanuit onze functies en hoe doen we dat dan? Tijdens de Logchies meewerkdagen draaien collega’s een dag mee bij een andere collega om van elkaar te leren. Dat levert mooie praktijkverhalen op. Zoals die van algemeen directeur Paulina Logchies. Zij werkte een dag mee met het team op een van de G-Sequent projectlocaties van onze opdrachtgever de Alliantie.

Paulina op de steiger
Om 06.30 uur arriveerde Paulina op de projectlocatie in Almere waar ze werd ontvangen in de keet door teamleider Ton en collega Giel.

Ton: “Ik kreeg een berichtje of wij het als team leuk vonden om de directeur van Logchies een halve dag mee te laten werken op het project. We hebben gelijk ja gezegd, mooie kans om te laten ervaren hoe zo’n werkdag er in de praktijk uit ziet. Het was een warme en zonnige dag, dus we hebben het werk zo verdeeld dat we veel in de schaduw konden schilderen. Om vijf voor zeven gingen we direct van start. Paulina haar eerste opdracht was het lakken op de steiger en dat ging haar al vrij goed af, daarna heeft ze ervaring opgedaan met het ‘wassen’ en schuren en krabben van een woning. Om half 10 was het tijd om te schaften. Paulina heeft, na de schaft, nog tot half 1 hard doorgewerkt. Wij vonden dat ze keurig haar best had gedaan. Wij willen heel graag een tegenprestatie doen om haar een keer te ontlasten op kantoor.

Hoe is het bevallen zo’n meewerkdag door de algemeen directeur? 

We vonden haar ambitieus en leergierig en het was mooi om te zien dat ze het echt leuk vond. Het is ook een mooi vak wat we hebben! We hebben elkaar weer wat beter leren kennen. Dat is bijzonder.
Het is gaaf om even echt inzicht in je werk te kunnen geven.team

Bekijk hier het filmpje
van deze meewerkdag


Paulina Logchies: "Mooi om in de praktijk te ervaren hoe het werkt op de projecten en in het team. Mij is vooral opgevallen hoeveel voorbereidende handelingen er nodig zijn voordat je aan het eigenlijke schilderwerk toekomt. Het was ook bijzonder om te merken hoe geïnteresseerd sommige bewoners zijn in wat we doen en even een praatje komen maken.

Ik ben trots op het Logchies klantteam wat daar aan de slag is en de werkzaamheden onderling goed heeft verdeeld. Ik werd meteen opgenomen in het goed geoliede team en direct aan het werk gezet. Ook fijn om eens even weer informeel bij te kunnen praten en samen de praktijk mee te maken. Het was een superervaring en… minder fijn: Aan het eind van deze werkdag had ik een blaar op mijn hand….!"

   

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
13 juli 2020
Circulariteit belangrijk onderdeel van renovatieproject Parteon
Toepassing dakraam van reclaimed hout bespaart grondstoffen en CO2. Bekijk de reis van reclaimed hout naar circulair VELUX dakraam
Lees meer »
13 juli 2020
Een (virtueel) kijkje in ons kantoor…
Kom je even kijken in ons nieuwe kantoor? Wij zijn trots op ons vernieuwde kantoor en hebben een virtuele rondleiding gemaakt... wees welkom!
Lees meer »
30 maart 2020
Protocol samen veilig doorwerken voor bouw- en technieksector
Door het vastgestelde protocol vanuit het Rijk en de sector kunnen we samen zorgdragen dat iedereen in de keten veilig door kan werken ‘Goed voor elkaar’.
Lees meer »