11 april 2018

Ontwikkeling basistraining met en voor de Alliantie

Sequent academy

We werken al enige tijd succesvol samen met de Alliantie en de co-makers binnen het zogenaamde G- (gevel), en MR- (mutatie & reparatie) sequent (sequent is een benaming van onze opdrachtgever de Alliantie, meer hierover onderaan dit artikel). Het meest recente succes binnen de samenwerking is de basistraining die Logchies samen met de Alliantie en de co-makers heeft ontwikkeld.  Een samenwerkingsverband is als een rijdende trein. De training zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers (betrokken bij de samenwerking) eenvoudig kunnen aanhaken, zodat er sprake is van snelle inzetbaarheid in het samenwerkingsspeelveld.

 

De Sequent-Basistraining

Zowel de nieuwe medewerkers van de co-makers als de medewerkers van de Alliantie maken in de training direct kennis met de werkwijze. Ze worden ter plekke getraind binnen de samenwerkings-methodiek. Door de training zitten de deelnemers veel sneller met de juiste mensen aan tafel, zowel vanuit de co-makers als vanuit de Alliantie. De training start met een kick-off over het ‘waarom’ van deze werkwijze. In drie modules van de training wordt het woord ‘Sequent’ verder geladen. Dat legt de basis en maakt de deelnemers bewust van het verschil met regulier werken. Tijdens de training gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over processen binnen de samenwerking en ieders invloed op het functioneren van de keten.

Feedback (leren) geven

Open en transparant samenwerken is niet altijd even makkelijk. Het begint met het begrijpen van de rollen en de processen. Door de training leren de deelnemers technieken en handvatten om elkaar aan te (durven) spreken en feedback te geven en te ontvangen. Dat zorgt ervoor dat we binnen de samenwerking echt naast elkaar kunnen staan in hetzelfde team. Ook de opdrachtgever staat daar voor open. Er is wel tijd nodig om dit echt aan te leren. Het moet een natuurlijke manier van werken worden. De training duurt dan ook niet voor niets vijf dagen. Als opvolging van deze basistraining worden specifieke modules en coachingsessies toegevoegd naar behoefte van de betrokkenen.

Paulina Logchies: “Nog niet eerder is binnen een samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer een soortgelijke training ontwikkeld. Het feit dat wij als co-makingpartner deze training mee kunnen en mogen ontwikkelen is een mooi praktijkvoorbeeld van duurzame samenwerking. Ik ben oprecht trots als ik kijk naar hoe, mede hierdoor, onze manier van (samen)werken is verbeterd. De vaste teams met teamleiders en ketenpartners werken nu ongeveer vier jaar samen op deze manier. Men durft elkaar aan te spreken, we behalen een hoge klanttevredenheid en de projecten worden op tijd afgeleverd, volgens de kwaliteit die we hebben afgesproken.”

de Alliantie
Meer informatie over de Sequent-Werkwijze van de Alliantie:
Het moet slimmer, beter en sneller... Deze ambities klinken vandaag de dag bij veel organisaties door op de werk­vloer. Initiatieven om dat voor elkaar te krijgen lukken vaak gedeeltelijk en soms ook niet. Waarom het niet lukt? Het is heel menselijk om de wereld vanuit een eigen bril te bekijken. De Sequent Werkwijze is echter wel zeer succesvol en heeft alle betrokken partijen al veel voordeel opgeleverd. Het is essentieel anders dan regulier werken. Partijen staan niet tegenover elkaar als opdrachtgever / opdrachtnemer, maar écht naast elkaar.
Het competitieve aspect speelt hier geen rol. Het gaat om écht samen willen verbeteren.

 

Wilt u meer informatie?

Meer weten over deze training? Neem contact op met Paulina Logchies via 06-10349216

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

 

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
11 juli 2023
Ontwerpfestival in Alkmaar groot succes
Het festival vond plaats voor de bewoners van 240 sociale huurwoningen. Een ludieke manier om ze te betrekken bij de plannen voor hun woningen.
Lees meer »
14 juni 2023
Wij zetten bewoners extra in het zonnetje!
Rondom de Dag van de Bouw bedanken wij de bewoners van onze projecten voor hun medewerking door ze in het zonnetje te zetten met zonnebloemen.
Lees meer »
17 april 2023
Vijfjarige samenwerkingsovereenkomst met Stadgenoot
Samen met vijf andere co-makers gaat Logchies gemiddeld 500 woningen per jaar van woningcorporatie Stadgenoot in Amsterdam verbeteren en verduurzamen.
Lees meer »