11 juli 2023

Ontwerpfestival in Alkmaar groot succes

Ontwerpfestival in Alkmaar groot succes!

Vorige week vond een ontwerpfestival plaats voor de bewoners van 240 sociale huurwoningen in Overdie-Oost in Alkmaar. Tijdens dit festival zijn de bewoners door Logchies, Woonwaard en de ketenpartners geïnformeerd over de plannen voor de woningen vocht-, tocht-, schimmel- en kouklachten op te lossen. Ook kregen bewoners de kans om hun mening te geven over een aantal esthetische onderdelen voor de nieuwe kozijnen, balkonhekken, de portieken en de kopgevels.

Bewoners denken mee
Verdeeld over twaalf marktkramen stonden Woonwaard, Logchies en de ketenpartners klaar om bewoners nader te informeren. Bij de verschillende onderdelen (nieuwe kozijnen, balkonhekken, de portieken en de kopgevels) konden de bewoners hun voorkeur aangeven op een aantal schetsontwerpen van Hooyschuur Architecten. Deze ontwerpen zijn gemaakt na een brainstormsessie met de projectcommissie in de Wijk. De aanwezige bewoners hebben de voorkeuren voor de verschillende schetsontwerpen aan kunnen geven in een stickerboekje. Per onderdeel (nieuwe kozijnen, balkonhekken, de portieken en de kopgevels) konden zij met smiley stickers aangeven wat zij wel of niet mooi vonden. Daarnaast konden bewoners aangeven welk onderdeel ze het belangrijkste vinden in het project en welke onderdeel ze het minst belangrijk vinden in het project middels een duimpje omhoog en omlaag. 

Samenwerking met de gehele keten
Het was de eerste keer dat er binnen de samenwerking voor het Isolatiespoor van Woonwaard een dergelijke bijeenkomst werd georganiseerd. Het ontwerpfestival werd bezocht door ongeveer 95 bewoners: een succesvol en mooi resultaat van een goede ketensamenwerking. De marktkramen van het festival zijn ingericht door onze ketenparters (Patina, Takkenkamp, Koedooder, Van der Wal, Europrovyl en HVC Warmtenet). Bij elke kraam was een leuke attentie te halen en de ketenpartners stonden klaar om bewoners nader te informeren. Bij de kraam van Woonwaard konden bewoners meteen terecht met vragen over onderhoud en direct een afspraak inplannen . En natuurlijk was er, om het geheel de juiste festivalsfeer te geven een frietkar, een ijskraam en een schminkhoek voor kinderen.

De vervolgstappen
De architect gaat met de feedback van de bewoners aan de slag en neemt dit waar mogelijk mee in het definitieve ontwerp. Dat ontwerp wordt aan alle bewoners gepresenteerd, ook kunnen zij een kijkje nemen in de proefwoning om een indruk te krijgen van hoe de woningen eruit komen te zien na de werkzaamheden. Voor het definitieve ontwerp en het definitieve projectplan wordt instemming gevraagd aan de bewoners.

overzicht kleiner

 

 

Deel dit bericht
3 meest recente artikelen
8 februari 2024
Samen duurzaam renoveren op het GWL-terrein
Voor woningstichting Rochdale zijn wij momenteel bezig met een verduurzamingsproject op het GWL-terrein in Amsterdam.
Lees meer »
1 februari 2024
Handen uit de mouwen bij project Nieuwe Oosterburgerdwarsstraat in Amsterdam
Opvallend bezoek bij het Nieuwe Oosterburgerdwarsstraat-project in Amsterdam! Jan-Willem Sijrier, Manager Partnerships en Innovatie van woningcorporatie de Alliantie, en Paulina Logchies, Algemeen Directeur van Logchies Renovatie & Onderhoud, hebben gisteren ervaren hoe het is om actief deel te nemen aan de werkzaamheden van het project.
Lees meer »
18 december 2023
Bewoners en omwonenden genieten van oliebollentraktatie
De bewoners van de huurwoningen van Woonwaard in Sint Pancras werden ter afsluiting van het Isolatiespoorproject getrakteerd op heerlijke oliebollen.
Lees meer »
Wilt u meer weten over onze dienstverlening?
Wij hebben alle kennis in huis op het gebied van totaalonderhoud. Onze producten en diensten stemmen wij af op uw behoefte. Wij denken graag mee en leveren maatwerk, zowel inspanningsgericht als resultaatgericht. Bel voor een informatief gesprek met Cor Been via 0251-264083 of 06-30837204, of vul uw gegevens in op het contactformulier, dan nemen wij even contact met u op.
Wij denken graag met u mee!