15 juni 2016

JINC bliksemstage voor groep 8 leerlingen Amsterdam

Logchies werkt graag mee aan het enthousiasmeren van jongeren voor de bouwsector. Er heerst nog steeds schaarste op de arbeidsmarkt. Het vroegtijdig informeren van jongeren kan bijdragen aan meer bekendheid en interesse in de sector. Vanuit het partnerschap met JINC organiseert Logchies bliksemstages voor leerlingen uit het basisonderwijs. Zo ook voor groep 8 van de El Amien school te Amsterdam.   

Soorten huizen

Om ze meteen kennis te laten maken met verschillende beroepen hebben we de leerlingen uitgenodigd op een omvangrijk renovatieproject voor de Alliantie in de Anton Struikbuurt te Amsterdam. De leerlingen werden met wat lekkers en een glaasje drinken ontvangen in de directiekeet waar ze uitleg kregen over de locatie en het werk wat we er uitvoeren. We zijn in de Anton Struikbuurt bijvoorbeeld bezig met het ont-duplexen van de woningen, dat vonden sommigen wel interessant. Het was leuk om te merken dat de kinderen zelf heel goed het onderscheid kennen tussen verschillende soorten woningen. ‘Een portiekflat’ of ‘eengezinswoning’ was het antwoord op de vraag in wat voor soort huis ze wonen.

Kennismaken met beroepen

De renovatiewerkzaamheden in de Anton Struikbuurt vinden plaats in onbewoonde staat, waardoor de leerlingen (en de begeleidende moeders) de woningen heel goed van binnen konden bekijken. Er werden vier woningen bezocht, elk in een verschillende fase. Zo konden ze kennis maken met verschillende beroepen, zoals een stukadoor, een tegelzetter en een schilder. Er werden ook goede vragen gesteld, zoals: “Waarom zitten er van die kruisjes tussen de tegels?”

Zelf ook aan de slag

Na de rondleiding op de bouwplaats mochten de leerlingen zelf aan de slag met een praktische opdracht: een vogelhuisje timmeren. Onze ketenpartner Goedkoop leverde het materiaal voor de vogelhuisjes. Zowel de jongens als de meisjes vonden het erg leuk om met hun eigen handen iets te bouwen. Met hulp van de timmerlieden is ze ook goed gelukt om een mooi vogelhuisje te maken. Na afloop gingen ze trots met hun vogelhuisje naar huis!

Het was een gezellige en leerzame ochtend voor iedereen, bekijk hier het filmpje!

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
8 juni 2022
De Alliantie kiest voor circulaire keukens bij mutatiewoningen
Het is de ‘NXT-step’ binnen de duurzaamheidsambities van de Alliantie en Logchies met opschaling van circulaire keukens binnen mutatieonderhoud.
Lees meer »
23 mei 2022
Feestelijke afsluiting transformatie Staalmanpleinbuurt
Trots op het resultaat van onze duurzame samenwerking met de Alliantie in de Staalmanpleinbuurt. Tijd voor feest met de bewoners en omwonenden.
Lees meer »
19 april 2022
Door het visueel maken van data kunnen we steeds efficiënter werken
“Door data en het visueel maken van data kunnen we steeds efficiënter en effectiever werken. Spotr is voor ons een van de ontwikkelingen waarin we geloven."
Lees meer »