20 juni 2019

Groot succes met de eerste Dag van de Bouw Junior

JINC dag van de bouw

Ruim 70 leerlingen van Basisschool de Sterrekijker uit Beverwijk kregen woensdag 19 juni een bijzonder kijkje in de bouwsector. Samen met JINC organiseerden we de eerste Dag van de Bouw Junior: JINC Bliksemstage in de Bouw. Negen bouwbedrijven openden hun deuren voor de werknemers van de toekomst.kickoff web

Woensdagochtend 19 juni 2019 verzamelden de basisschoolleerlingen op het bouwterrein van Bouwmensen KZW voor de kick-off. Na de hamerslag van Algemeen Directeur Paulina Logchies werden de leerlingen verdeeld in negen groepen. Zij gingen op Bliksemstage bij bouwbedrijven in de IJmond: Bouwmensen KZW, Pré Wonen, Patina Dakdenkers, Groenhart, Het IJzerhuis, HES, Van der Wal Groep, Mooij Verf en Logchies renovatie en onderhoud. 

Handen uit de mouwen

Wie en wat zijn allemaal nodig om een gebouw te onderhouden? Dat hebben de leerlingen van de Sterrekijker deze ochtend zelf ervaren. Een groep leerlingen heeft bij Van der Wal Groep een rioolleiding nagemaakt en getest en een andere groep trok een overall aan om de gevel te schilderen bij Mooij Verf. Ook bij de andere ketenpartners zaten de leerlingen niet stil. “Ik weet nu pas echt wat je hier allemaal kunt doen. Het hameren en metselen was heel leuk”, aldus een enthousiaste leerling bij Bouwmensen KZW.

Imago boost

Het idee komt voort uit de jaarlijkse Dag van de Bouw, waarin het publiek kennis kan maken met de bouwsector. “Het enthousiasmeren van jongeren voor de bouwsector vinden wij belangrijk. Er heerst nog steeds schaarste op de arbeidsmarkt. Het vroegtijdig informeren van jongeren kan bijdragen aan meer bekendheid en interesse in de sector,” aldus Paulina. Mede om deze reden sloot Logchies renovatie en onderhoud zich enkele jaren geleden aan als partner bij JINC, een non-profit organisatie die samen met het onderwijs en bedrijfsleven strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren.

Eerste editie groot succes!

groepsfotohuisjeswebPaulina Logchies: De eerste editie van de Dag van de Bouw Junior / JINC Bliksemstage in de Bouw was een groot succes en smaakt naar meer! Samen met de ketenpartners hebben we de leerlingen een fantastische dag bezorgd en ook de medewerkers bij de bedrijven op locatie worden enthousiast van het bezoek van de kinderen. Het geeft ons allemaal energie! Dus: op naar volgend jaar! Wietske Verstoep, projectmedewerker van JINC Kennemerland: “Zowel de bedrijven als de leerlingen kwamen enthousiast terug van hun Bliksemstage. Heel mooi om te zien dat op zo’n succesvolle dag als vandaag iedereen groeit met JINC.”

In de media

NH nieuws heeft een korte reportage gemaakt van de ochtend: Neuwsitem van NH Nieuws: Kinderen krijgen Bliksemstage in de Bouw

  

  

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
13 juli 2020
Circulariteit belangrijk onderdeel van renovatieproject Parteon
Toepassing dakraam van reclaimed hout bespaart grondstoffen en CO2. Bekijk de reis van reclaimed hout naar circulair VELUX dakraam
Lees meer »
13 juli 2020
Een (virtueel) kijkje in ons kantoor…
Kom je even kijken in ons nieuwe kantoor? Wij zijn trots op ons vernieuwde kantoor en hebben een virtuele rondleiding gemaakt... wees welkom!
Lees meer »
30 maart 2020
Protocol samen veilig doorwerken voor bouw- en technieksector
Door het vastgestelde protocol vanuit het Rijk en de sector kunnen we samen zorgdragen dat iedereen in de keten veilig door kan werken ‘Goed voor elkaar’.
Lees meer »