20 June 2019

Groot succes met de eerste Dag van de Bouw Junior

JINC dag van de bouw

Ruim 70 leerlingen van Basisschool de Sterrekijker uit Beverwijk kregen woensdag 19 juni een bijzonder kijkje in de bouwsector. Samen met JINC organiseerden we de eerste Dag van de Bouw Junior: JINC Bliksemstage in de Bouw. Negen bouwbedrijven openden hun deuren voor de werknemers van de toekomst.kickoff web

Woensdagochtend 19 juni 2019 verzamelden de basisschoolleerlingen op het bouwterrein van Bouwmensen KZW voor de kick-off. Na de hamerslag van Algemeen Directeur Paulina Logchies werden de leerlingen verdeeld in negen groepen. Zij gingen op Bliksemstage bij bouwbedrijven in de IJmond: Bouwmensen KZW, Pré Wonen, Patina Dakdenkers, Groenhart, Het IJzerhuis, HES, Van der Wal Groep, Mooij Verf en Logchies renovatie en onderhoud. 

Handen uit de mouwen

Wie en wat zijn allemaal nodig om een gebouw te onderhouden? Dat hebben de leerlingen van de Sterrekijker deze ochtend zelf ervaren. Een groep leerlingen heeft bij Van der Wal Groep een rioolleiding nagemaakt en getest en een andere groep trok een overall aan om de gevel te schilderen bij Mooij Verf. Ook bij de andere ketenpartners zaten de leerlingen niet stil. “Ik weet nu pas echt wat je hier allemaal kunt doen. Het hameren en metselen was heel leuk”, aldus een enthousiaste leerling bij Bouwmensen KZW.

Imago boost

Het idee komt voort uit de jaarlijkse Dag van de Bouw, waarin het publiek kennis kan maken met de bouwsector. “Het enthousiasmeren van jongeren voor de bouwsector vinden wij belangrijk. Er heerst nog steeds schaarste op de arbeidsmarkt. Het vroegtijdig informeren van jongeren kan bijdragen aan meer bekendheid en interesse in de sector,” aldus Paulina. Mede om deze reden sloot Logchies renovatie en onderhoud zich enkele jaren geleden aan als partner bij JINC, een non-profit organisatie die samen met het onderwijs en bedrijfsleven strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren.

Eerste editie groot succes!

groepsfotohuisjeswebPaulina Logchies: De eerste editie van de Dag van de Bouw Junior / JINC Bliksemstage in de Bouw was een groot succes en smaakt naar meer! Samen met de ketenpartners hebben we de leerlingen een fantastische dag bezorgd en ook de medewerkers bij de bedrijven op locatie worden enthousiast van het bezoek van de kinderen. Het geeft ons allemaal energie! Dus: op naar volgend jaar! Wietske Verstoep, projectmedewerker van JINC Kennemerland: “Zowel de bedrijven als de leerlingen kwamen enthousiast terug van hun Bliksemstage. Heel mooi om te zien dat op zo’n succesvolle dag als vandaag iedereen groeit met JINC.”

In de media

NH nieuws heeft een korte reportage gemaakt van de ochtend: Neuwsitem van NH Nieuws: Kinderen krijgen Bliksemstage in de Bouw

  

  

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
28 November 2019
Slimme bereikbaarheid bij gevelonderhoud Pacman gebouw
Om de negen verdiepingen van het Pacman gebouw op Borneo eiland te bereiken maken we gebruik van een trappentoren per stramien.
Lees meer »
10 October 2019
‘Vlieguren’ met opdrachtgevers terug te zien in resultaten VGO Keur
De resultaten uit het klanttevredenheids- onderzoek en het wederom behaalde VGO Keur bevestigd onze duurzame samenwerking met opdrachtgevers.
Lees meer »
15 July 2019
“Het is tijd om de keten te betrekken bij onze stappen"
Sinds oktober 2018 is Eric Leijten werkzaam als ketenregisseur met als doelstelling: de keten aan te laten sluiten bij de strategie en visie van Logchies.
Lees meer »