7 december 2016

Groot onderhoud gemeentelijk monument Columbusplein

Het complex Columbusplein e.o. bestaat uit 388 eenheden met bergingen en trappenhuizen (waarvan 24 bedrijfsruimten). Het groot onderhoud gaat onder andere om het veilig maken van de installaties, het aanbrengen van cv- en MV-installaties en het verbeteren van de brandwerendheid. Ramen en kozijnen worden vervangen en geschilderd en de trappenhuizen worden opgeknapt. De uitstraling van het gemeentelijk monument dient weer zoveel mogelijk in ‘de oude luister’ hersteld te worden. Het gaat daarbij met name om de detaillering van de kozijnen en de kleur van het te herstellen voegwerk en de stenen.

 

Nieuws dekey ondertekenenOp donderdag 13 oktober 2016 werd de aannemings-overeenkomst getekend voor de uitvoering van dit mooie en omvangrijke onderhoudsproject aan het Columbus-plein in Amsterdam - West. De ondertekening  vond plaats op het kantoor van Logchies Renovatie en Onderhoud door de algemeen directeur Paulina Logchies in bijzijn van de projectleden van Woonstichting De Key.

Foto: Vlnr, Paulina Logchies (algemeen directeur Logchies Renovatie en Onderhoud) en Ingrid van de Bovenkamp (procesmanager De Key), Rob Gerrissen (beheerder De Key) en Carolien de Vries (projectleider De Key).

Slim en snel proces met ketenpartners

De werkzaamheden worden uitgevoerd in bewoonde staat. Om de bewoners zo min mogelijk overlast te bezorgen hebben we, samen met de ketenpartners, specifiek gekeken naar de mogelijkheden voor een versnelling van de uitvoeringstijd. Alle aspecten zijn daarbij meegenomen: de omgeving, flora en fauna, de beste plek voor de bouwplaatsinrichting en de meest efficiënte routing.

Rob van der Meer, manager renovatie: 

 “Direct bij de aanvraag van de Key zijn we met onze ketenpartners om de tafel gegaan. Vanuit onze gezamenlijke expertise hebben we de meest slimme en snelle uitvoeringsplanning opgesteld. De benodigde uitvoeringstijd hebben we daarmee terug kunnen brengen naar 1,5 jaar, in plaats van de verwachtte 2,5 jaar.”

Nieuws dekey leanDe afspraken met Woonstichting de Key en alle betrokken partijen zijn inmiddels vastgelegd tijdens de eerste leansessie (zie foto). Een aantal ketenpartners (Dekker Kozijnen, Bonarius en Patina Dakdenkers) waren daarbij aanwezig.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze ervaring met groot onderhoud van gemeentemonumenten? Neem gerust contact op met commercieel manager Cor Been via corbeen@logchies.nl of 06 – 30837204.

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
8 juni 2022
De Alliantie kiest voor circulaire keukens bij mutatiewoningen
Het is de ‘NXT-step’ binnen de duurzaamheidsambities van de Alliantie en Logchies met opschaling van circulaire keukens binnen mutatieonderhoud.
Lees meer »
23 mei 2022
Feestelijke afsluiting transformatie Staalmanpleinbuurt
Trots op het resultaat van onze duurzame samenwerking met de Alliantie in de Staalmanpleinbuurt. Tijd voor feest met de bewoners en omwonenden.
Lees meer »
19 april 2022
Door het visueel maken van data kunnen we steeds efficiënter werken
“Door data en het visueel maken van data kunnen we steeds efficiënter en effectiever werken. Spotr is voor ons een van de ontwikkelingen waarin we geloven."
Lees meer »