10 april 2018

Feestelijk moment met Elan Wonen bij start werkzaamheden

Elan Wonen slachthuisbuurt

Foto vlnr; Johan Peters (kwaliteitsmedewerker Elan Wonen), Chris Schaapman (directeur-bestuurder Elan Wonen), Jose de Cock (bewonersbegeleider Elan Wonen), Paulina Logchies (algemeen directeur Logchies), Matthijs Raak (manager renovatie Logchies) Wiebe Fennema (projectleider Elan Wonen) en Mark Joosten (projectleider Elan Wonen).

Bij de selectie koos Elan Wonen voor de levensduur verlengende aanpak van Logchies, waarbij de woningen worden voorzien van een ‘nieuwe warme jas’ en een labelsprong maken van F/G naar A/B. Het project is eind maart 2018 van start gegaan. Alle betrokken partijen; opdrachtgever, projectcommissie, ketenpartners en architect hebben intensief samengewerkt. Mooi om daar samen even bij stil te staan door de start van de werkzaamheden te vieren met een speciale en feestelijke traktatie voor alle medewerkers van Elan Wonen.

 

Bewonersparticipatie ruim 80%

Voorafgaand aan het participatietraject is met een woonwensenonderzoek de behoefte van de bewoners in kaart gebracht. Uit dit onderzoek kwam onder andere naar voren dat er behoefte is aan meer comfort in de woning. Dit hebben we meegenomen in de communicatie richting de bewoners. Bewoners zijn vooraf geïnformeerd middels een informatieboekje en tijdens een bewonersavond zijn de werkzaamheden nader toegelicht. Samen met de projectcommissie en Elan Wonen is uiteindelijk meer dan 80% participatie opgehaald.

Taart 1 slachthuisbuurtHet project

Het complex van Keulenstraat e.o. te Haarlem bestaat uit 95 karakteristieke woningen. De woningen worden met de gekozen werkzaamheden teruggebracht in de oorspronkelijke uitstraling. Samen met de welstandscommissie en de Projectcommissie is onder andere de kleur van de dakpannen en het materiaal en de kleur voor de gevelisolatie bepaald. De uitvoering van het werk is eind maart gestart. 

Over de werkzaamheden

Taart 2 slachthuisbuurt

De ingreep aan de woningen zorgt voor een labelsprong van F/G naar label A/B. De woningen worden onder andere voorzien van mechanische ventilatie en dubbel glas en een inbraakveilige nieuwe voordeur. Ook de buitenkant krijgt een nieuwe, frisse uitstraling door de nieuwe voorgevel (zie foto’s). De gevels worden van buitenaf geïsoleerd door tegen de buitengevel een extra isolatieschil te plaatsen: De warme jas! De woningen met een schuin dak worden voorzien van nieuwe keramische dakpannen.

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met commercieel manager Cor Been via corbeen@logchies.nl.

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

 

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
27 november 2023
Aardgasvrij project Braak en Bosch voor Stadgenoot van start
Eind oktober tekenden Egbert Dekker en Paulina Logchies de realisatieovereenkomst voor project Braak en Bosch.
Lees meer »
20 november 2023
Groeistrategie versterkt met familie-investeerder Scheybeeck
Logchies zet volgende stap in groeistrategie en voegt Scheybeeck toe als nieuwe aandeelhouder.
Lees meer »
2 november 2023
Video 'Beeldherkenning' door de Bouw Maakt het Slim
Met en voor de Alliantie zetten wij voor beeldherkenning Spotr in.
Lees meer »