16 October 2018

Bewoners blij met uitstraling wijk: Die nieuwe warme jas staat goed!

Elan wonen uit de steigers

De eerste woningen in de Slachthuisbuurt te Haarlem komen uit de steigers. Het wordt steeds duidelijker hoeElan wonen na de ingreep de wijk transformeert. De uitstraling is weer als nieuw.

De werkzaamheden zijn eind maart 2018 gestart en het eerste blok is nu opgeleverd. De woningen in de Slachthuisbuurt te Haarlem staan er stralend bij in de zon (foto rechts: nieuwe situatie). De bewoners zijn heel positief over de nieuwe uitstraling en blij met de transformatie van hun wijk. In totaal worden 12 blokken van in totaal 96 woningen aangepakt. 

Wiebe Fennema, projectleider Elan Wonen:De eerste woningen zijn weer klaar voor de toekomst en hebben een nieuwe frisse uitstraling. Zo'n project vraagt om een intensieve samenwerking met alle betrokken partijen. De optimalisaties uit het eerste blok nemen we Elan wonen voor de ingreepweer mee in het vervolg van het project.

Een nieuwe warme jas

De ingreep aan de woningen zorgt voor een labelsprong van F/G naar label A/B (foto rechts: oude situatie). De woningen worden onder andere voorzien van mechanische ventilatie en dubbel glas en een inbraakveilige nieuwe voordeur. Ook de buitenkant krijgt een nieuwe, frisse uitstraling door de nieuwe gevels (zie foto’s). De gevels worden van buitenaf geïsoleerd door tegen de buitengevel een extra isolatieschil te plaatsen: de warme jas! De woningen met een schuin dak worden voorzien van nieuwe keramische dakpannen. overleg van Keulenstraat oplevering

Uitvoerder Logchies, Peter Sleurink:We zijn al een tijdje werkzaam in deze wijk en leren de bewoners steeds beter kennen. Er is vaak aanloop in de directiewoning en we maken ook echt tijd om de vragen persoonlijk
te beantwoorden. We mogen niet klagen, het is een leuke wijk met betrokken

mensen. Niet
zelden worden we getrakteerd op taart of zelfs gehaktballen. Daar gaat het natuurlijk niet om, we zijn gewoon blij te merken dat bewoners tevreden zijn over de nieuwe uitstraling van hun wijk, daar doen we het voor!

 Meer weten over onze projecten?

 Lees hier verder

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
15 July 2019
“Het is tijd om de keten te betrekken bij onze stappen"
Sinds oktober 2018 is Eric Leijten werkzaam als ketenregisseur met als doelstelling: de keten aan te laten sluiten bij de strategie en visie van Logchies.
Lees meer »
2 July 2019
Reflectie op RGS uitwisselings stage bij Rochdale en Logchies
De afgestudeerde Nimeto stagiairs hebben tijdens de allround stage bij Logchies en Rochdale een kijkje in de keuken gekregen vanuit alle RGS fases.
Lees meer »
20 June 2019
Groot succes met de eerste Dag van de Bouw Junior
De eerste Dag van de Bouw Junior / Bliksemstage in de bouw met JINC en de ketenpartners in de IJmond was een groot succes en smaakt naar meer!
Lees meer »