16 oktober 2018

Bewoners blij met uitstraling wijk: Die nieuwe warme jas staat goed!

Elan wonen uit de steigers

De eerste woningen in de Slachthuisbuurt te Haarlem komen uit de steigers. Het wordt steeds duidelijker hoeElan wonen na de ingreep de wijk transformeert. De uitstraling is weer als nieuw.

De werkzaamheden zijn eind maart 2018 gestart en het eerste blok is nu opgeleverd. De woningen in de Slachthuisbuurt te Haarlem staan er stralend bij in de zon (foto rechts: nieuwe situatie). De bewoners zijn heel positief over de nieuwe uitstraling en blij met de transformatie van hun wijk. In totaal worden 12 blokken van in totaal 96 woningen aangepakt. 

Wiebe Fennema, projectleider Elan Wonen:De eerste woningen zijn weer klaar voor de toekomst en hebben een nieuwe frisse uitstraling. Zo'n project vraagt om een intensieve samenwerking met alle betrokken partijen. De optimalisaties uit het eerste blok nemen we Elan wonen voor de ingreepweer mee in het vervolg van het project.

Een nieuwe warme jas

De ingreep aan de woningen zorgt voor een labelsprong van F/G naar label A/B (foto rechts: oude situatie). De woningen worden onder andere voorzien van mechanische ventilatie en dubbel glas en een inbraakveilige nieuwe voordeur. Ook de buitenkant krijgt een nieuwe, frisse uitstraling door de nieuwe gevels (zie foto’s). De gevels worden van buitenaf geïsoleerd door tegen de buitengevel een extra isolatieschil te plaatsen: de warme jas! De woningen met een schuin dak worden voorzien van nieuwe keramische dakpannen. overleg van Keulenstraat oplevering

Uitvoerder Logchies, Peter Sleurink:We zijn al een tijdje werkzaam in deze wijk en leren de bewoners steeds beter kennen. Er is vaak aanloop in de directiewoning en we maken ook echt tijd om de vragen persoonlijk
te beantwoorden. We mogen niet klagen, het is een leuke wijk met betrokken

mensen. Niet
zelden worden we getrakteerd op taart of zelfs gehaktballen. Daar gaat het natuurlijk niet om, we zijn gewoon blij te merken dat bewoners tevreden zijn over de nieuwe uitstraling van hun wijk, daar doen we het voor!

 Meer weten over onze projecten?

 Lees hier verder

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
17 april 2023
Vijfjarige samenwerkingsovereenkomst met Stadgenoot
Samen met vijf andere co-makers gaat Logchies gemiddeld 500 woningen per jaar van woningcorporatie Stadgenoot in Amsterdam verbeteren en verduurzamen.
Lees meer »
20 maart 2023
Woensdag 29 maart: de jaarlijkse Bewust Veilig-dag
Veiligheid verdient alle aandacht. Daarom doen wij ook dit jaar weer mee aan de Bewust Veilig-dag. Immers: Bewust Bezig, Bewust Veilig!
Lees meer »
16 maart 2023
Eerste plaats voor Logchies en Floris op prestatieladder Re-Use
In de samenwerking met Floris Bouwcenter staan wij bovenaan op de prestatieladder van Re-Use bv met onze circulaire leveringen en aankopen.
Lees meer »