19 oktober 2018

De Alliantie tekent voor gasloos: 72 woningen ‘van het gas af’

de alliantie tekent voor gasloos

Met symbolisch 'opengebroken' gasfles (voorgrond) bekrachtigen directeur van woningcorporatie de Alliantie Jan van Barneveld en algemeen directeur Paulina Logchies, van Logchies renovatie en onderhoud de samenwerking voor het project Hemsterhuisflat. Op de achtergrond v.l.n.r.: Jelle de Jong (de Alliantie), Matthijs Raak, Cor Been, Sander de Ruiter (Logchies), Ron Blomaard en Marcel Grootenboer (de Alliantie). 

Het bouwteam voor complex de Hemsterhuisflat, bestaande uit de Alliantie, Logchies renovatie en onderhoud, constructeur Strackee en architect Hooyschuur, is met een stevig PVE aan de gang gegaan met de planvorming. Al vrij snel bleek dat het een logische stap zou zijn om de woningen volledig van het gas te halen. Betaalbaarheid voor de bewoners heeft een belangrijke rol gespeeld bij de keuze voor de energietransitie. impressie Hooyschuur Hemster 3

Jan van Barneveld, de Alliantie:“In bouwteam is besloten: ‘We gaan het doen!’ De gemeente Amsterdam streeft naar een stad zonder aardgas. Ook de Alliantie heeft die visie. Wij maken ons hard voor duurzame bouw, mobiliteit, energie en circulaire economie. Wij willen mensen een thuis bieden, een plek die bijdraagt aan een goede kwaliteit van wonen en leven. Nu én in de toekomst. Zonder de aarde en onze natuurlijke bronnen uit te putten. Daarbij trekken we graag op met partijen die verder kijken op het gebied van verduurzamen. Met dit team hebben we reeds ervaring opgedaan bij eerdere projecten. Deze gezamenlijke ervaring hebben we meegenomen bij de
planuitwerking voor de Hemsterhuisflat." 
(Foto impressie achterzijde)

Ingrijpende renovatie biedt kansenimpressie Hooyschuur Hemster 2

De werkzaamheden zijn dusdanig ingrijpend dat de uitvoering in onbewoonde staat plaatsvindt. De bewoners van het complex worden stadsvernieuwingsurgent en krijgen de mogelijkheid om te verhuizen naar nieuwbouw in de buurt. De mogelijke aansluiting op het warmtenet in de buurt van het complex én de uitvoering in onbewoonde staat is dé gelegenheid om de woningen klaar te maken voor de toekomst (foto: huidige staat van het complex).

Matthijs Raak, manager renovatie: Samenwerking in bouwteam zorgt voor optimaal resultaat: Er zijn diverse mogelijkheden en scenario’s onderzocht om binnen het budget van de Alliantie te blijven. Het team werkt al langere tijd in bouwteam samen met de Alliantie (onder andere: project de Anton Struikbuurt en complex Staalmanplein dat eveneens gasloos wordt gemaakt). De kracht van het bouwteam is dat we vroeg kennis en kunde kunnen toevoegen en sneller de planuitwerking kunnen realiseren dan bij een traditionele aanbesteding. Daarmee krijgt de Alliantie een hoogwaardiger en meer geoptimaliseerd product, passend bij het budget. Door wederzijds vertrouwen in het bouwteam en het delen van kennis zijn we tot de beste oplossing gekomen.“ 

De werkzaamhedenimpressie Hooyschuur Hemster

De 72 woningen in de Hemsterhuisflat worden ingrijpend gerenoveerd, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Naast deze 72 woningen worden er 9 appartementen onder de kap toegevoegd en worden er 3 appartementen gerealiseerd in de aangelegen Bedrijfsruimten. Totaal worden er 84 woningen gerealiseerd. (Foto impressie voorzijde.)

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
17 april 2023
Vijfjarige samenwerkingsovereenkomst met Stadgenoot
Samen met vijf andere co-makers gaat Logchies gemiddeld 500 woningen per jaar van woningcorporatie Stadgenoot in Amsterdam verbeteren en verduurzamen.
Lees meer »
20 maart 2023
Woensdag 29 maart: de jaarlijkse Bewust Veilig-dag
Veiligheid verdient alle aandacht. Daarom doen wij ook dit jaar weer mee aan de Bewust Veilig-dag. Immers: Bewust Bezig, Bewust Veilig!
Lees meer »
16 maart 2023
Eerste plaats voor Logchies en Floris op prestatieladder Re-Use
In de samenwerking met Floris Bouwcenter staan wij bovenaan op de prestatieladder van Re-Use bv met onze circulaire leveringen en aankopen.
Lees meer »