19 oktober 2018

De Alliantie tekent voor gasloos: 72 woningen ‘van het gas af’

de alliantie tekent voor gasloos

Met symbolisch 'opengebroken' gasfles (voorgrond) bekrachtigen directeur van woningcorporatie de Alliantie Jan van Barneveld en algemeen directeur Paulina Logchies, van Logchies renovatie en onderhoud de samenwerking voor het project Hemsterhuisflat. Op de achtergrond v.l.n.r.: Jelle de Jong (de Alliantie), Matthijs Raak, Cor Been, Sander de Ruiter (Logchies), Ron Blomaard en Marcel Grootenboer (de Alliantie). 

Het bouwteam voor complex de Hemsterhuisflat, bestaande uit de Alliantie, Logchies renovatie en onderhoud, constructeur Strackee en architect Hooyschuur, is met een stevig PVE aan de gang gegaan met de planvorming. Al vrij snel bleek dat het een logische stap zou zijn om de woningen volledig van het gas te halen. Betaalbaarheid voor de bewoners heeft een belangrijke rol gespeeld bij de keuze voor de energietransitie. impressie Hooyschuur Hemster 3

Jan van Barneveld, de Alliantie:“In bouwteam is besloten: ‘We gaan het doen!’ De gemeente Amsterdam streeft naar een stad zonder aardgas. Ook de Alliantie heeft die visie. Wij maken ons hard voor duurzame bouw, mobiliteit, energie en circulaire economie. Wij willen mensen een thuis bieden, een plek die bijdraagt aan een goede kwaliteit van wonen en leven. Nu én in de toekomst. Zonder de aarde en onze natuurlijke bronnen uit te putten. Daarbij trekken we graag op met partijen die verder kijken op het gebied van verduurzamen. Met dit team hebben we reeds ervaring opgedaan bij eerdere projecten. Deze gezamenlijke ervaring hebben we meegenomen bij de
planuitwerking voor de Hemsterhuisflat." 
(Foto impressie achterzijde)

Ingrijpende renovatie biedt kansenimpressie Hooyschuur Hemster 2

De werkzaamheden zijn dusdanig ingrijpend dat de uitvoering in onbewoonde staat plaatsvindt. De bewoners van het complex worden stadsvernieuwingsurgent en krijgen de mogelijkheid om te verhuizen naar nieuwbouw in de buurt. De mogelijke aansluiting op het warmtenet in de buurt van het complex én de uitvoering in onbewoonde staat is dé gelegenheid om de woningen klaar te maken voor de toekomst (foto: huidige staat van het complex).

Matthijs Raak, manager renovatie: Samenwerking in bouwteam zorgt voor optimaal resultaat: Er zijn diverse mogelijkheden en scenario’s onderzocht om binnen het budget van de Alliantie te blijven. Het team werkt al langere tijd in bouwteam samen met de Alliantie (onder andere: project de Anton Struikbuurt en complex Staalmanplein dat eveneens gasloos wordt gemaakt). De kracht van het bouwteam is dat we vroeg kennis en kunde kunnen toevoegen en sneller de planuitwerking kunnen realiseren dan bij een traditionele aanbesteding. Daarmee krijgt de Alliantie een hoogwaardiger en meer geoptimaliseerd product, passend bij het budget. Door wederzijds vertrouwen in het bouwteam en het delen van kennis zijn we tot de beste oplossing gekomen.“ 

De werkzaamhedenimpressie Hooyschuur Hemster

De 72 woningen in de Hemsterhuisflat worden ingrijpend gerenoveerd, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Naast deze 72 woningen worden er 9 appartementen onder de kap toegevoegd en worden er 3 appartementen gerealiseerd in de aangelegen Bedrijfsruimten. Totaal worden er 84 woningen gerealiseerd. (Foto impressie voorzijde.)

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
8 februari 2024
Samen duurzaam renoveren op het GWL-terrein
Voor woningstichting Rochdale zijn wij momenteel bezig met een verduurzamingsproject op het GWL-terrein in Amsterdam.
Lees meer »
1 februari 2024
Handen uit de mouwen bij project Nieuwe Oosterburgerdwarsstraat in Amsterdam
Opvallend bezoek bij het Nieuwe Oosterburgerdwarsstraat-project in Amsterdam! Jan-Willem Sijrier, Manager Partnerships en Innovatie van woningcorporatie de Alliantie, en Paulina Logchies, Algemeen Directeur van Logchies Renovatie & Onderhoud, hebben gisteren ervaren hoe het is om actief deel te nemen aan de werkzaamheden van het project.
Lees meer »
18 december 2023
Bewoners en omwonenden genieten van oliebollentraktatie
De bewoners van de huurwoningen van Woonwaard in Sint Pancras werden ter afsluiting van het Isolatiespoorproject getrakteerd op heerlijke oliebollen.
Lees meer »