16 mei 2019

De Alliantie en partners klaar voor ketensamenwerking ‘next step’

Maartje Brans en Paulina Logchies

Foto boven: Maartje Brans, Directeur Vastgoed-onderhoud De Alliantie en algemeen directeur Logchies renovatie en onderhoud, Paulina Logchies tekenen de intentie overeenkomst en daarmee voor de hoge ambities binnen Sequent NXT.

De Alliantie heeft sinds 2014 met 18 verschillende ketenpartners een samenwerking voor gevel, mutatie & reparatie, dak en installatie. Vanaf 1 januari 2020 zet de Alliantie de volgende stap in deze succesvolle ketensamenwerking, onder de noemer Sequent NXT.

Een jaar van tevoren heeft de Alliantie aangekondigd het succes van de samenwerking door te willen ontwikkelen. De huidige ketenpartners zijn betrokken bij de visie ontwikkeling en de benodigde stappen voor het vervolg van de samenwerking. Op basis van de bestaande succesvolle ketensamenwerking heeft de Alliantie ervoor gekozen in eerste instantie haar huidige partners te benaderen voor de doorselectie. Uiteindelijk zijn 13 van de 18 ketenpartners geselecteerd voor de doorontwikkeling van de ketensamenwerking binnen Sequent NXT. De selectie is gemaakt op basis van partijen die mee kunnen met de volgende stap (NXT step)  in de succesvolle (keten)samenwerking. Een nieuwe klant benadering, data, innovatie en samen programmeren zijn belangrijke pijlers in Sequent NXT. Daarnaast staat de kracht van samenwerking centraal.

Sequent NXT

De samenwerking binnen Sequent NXT gaat om méér dan ketenpartners die de operationele klus kunnen klaren. Het gaat om organisaties die strategisch en tactisch mee kunnen denken en willen investeren in de samenwerking. Tevens wil de Alliantie de samenwerking met de partners op regionaal niveau verbeteren vanuit een meer integrale, duurzame en innovatieve samenwerking.


Samen zorgen voor een goede start

Werksessie maartjeHet jaar 2019 staat in het teken van het voorbereiden van ‘De goede start van Sequent NXT in 2020’. Het gaat daarbij om de benodigde cultuur en de gewenste mindset om de gezamenlijke ambities binnen Sequent NXT waar te maken. Tijdens de werkconferentie met de directieleden van de geselecteerde partners in de regio’s zijn de eerste stappen gezet.

Maartje Brans, Directeur Vastgoedonderhoud van de Alliantie (foto rechts):Als agendastellende corporatie willen wij voorop lopen in de benodigde ontwikkelingen in de sector. Wij leggen de lat voor onszelf hoog en daarmee ook voor de partners waarmee wij nauw samenwerken. We dagen onszelf en anderen uit te innoveren, buiten de kaders te denken, te experimenteren en te leren om de ambitie om voorop te lopen waar te maken. Met Sequent NXT schetsen wij het ontwikkelpad naar de toekomst, waarmee wij onze hoge ambities willen realiseren’ 

De geselecteerde partners voor Sequent NXT:

De gekozen ketenpartners gaan, met en naast de Alliantie, samenwerken verdeeld over drie regio’s: Amsterdam/Almere, Gooi&Vecht en Amersfoort.

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
13 juli 2020
Circulariteit belangrijk onderdeel van renovatieproject Parteon
Toepassing dakraam van reclaimed hout bespaart grondstoffen en CO2. Bekijk de reis van reclaimed hout naar circulair VELUX dakraam
Lees meer »
13 juli 2020
Een (virtueel) kijkje in ons kantoor…
Kom je even kijken in ons nieuwe kantoor? Wij zijn trots op ons vernieuwde kantoor en hebben een virtuele rondleiding gemaakt... wees welkom!
Lees meer »
30 maart 2020
Protocol samen veilig doorwerken voor bouw- en technieksector
Door het vastgestelde protocol vanuit het Rijk en de sector kunnen we samen zorgdragen dat iedereen in de keten veilig door kan werken ‘Goed voor elkaar’.
Lees meer »