26 september 2017

Control is vooruitkijken, anticiperen en beheersen

Wat is jouw drijfveer?

Als controller kan ik vanuit mijn financiële expertise een bedrijfsbrede toegevoegde waarde leveren om de ambities van Logchies waar te maken en opdrachtgevers het vertrouwen geven dat wij het inderdaad ‘Goed voor elkaar!’ hebben en de juiste stabiele partner zijn om als co-maker en vastgoedadviseur onze opdrachtgevers van dienst te zijn.
 

Wat is jouw ervaring?

Na mijn studie heb ik mij binnen verschillende bedrijfstakken, zowel multinationals als mkb bedrijven, ontwikkeld tot een allround controller. Gedurende mijn loopbaan werd steeds duidelijker dat het mkb in de ‘maakindustrie’ mij het meest aanspreekt en het beste bij mij past. De afgelopen jaren ben ik naast financial control, steeds meer met business en project control in aanraking gekomen. Eerst in de olie en gaswinningsindustrie, de afgelopen jaren in de jachtenbouw sector. En nu bij Logchies!
 

Hoe zorg jij voor project control?

Controlling gaat om het behalen van verbeterslagen en het vergroten van de voorspelbaarheid van projecten door vooruit te kijken. ‘Control’ betekent letterlijk vertaald: beheersen. Dit wordt mogelijk door aan het begin van het proces een gedegen risico inschatting te maken, de beheersbare risico’s goed in kaart te brengen en de benodigde beheersmaatregelen te bepalen. Zo kan controlling bijdragen aan een soepel lopend en efficiënt proces. Kortom, controlling is vooruitkijken,  anticiperen en beheersen.
 

Risico inschatting en resultaatverwachting

Wanneer alle relevante disciplines binnen de organisatie en in de keten vanaf dag 1 betrokken zijn bij het proces, zorgen we vanuit gezamenlijk belang voor gezamenlijke risicobeheersing: Een win/win samenwerking. Een goed ingericht systeem is daarbij van essentieel belang. Het ERP systeem Bouwvision, waar we bij Logchies bedrijfsbreed mee werken, is dan ook een cruciaal hulpmiddel bij Financial Control en Project Control. 

Hoe bevalt het je tot nu toe bij Logchies?

Vanaf dag 1 valt de bedrijvige, gepassioneerde en ook gezellige collegiale sfeer binnen Logchies op. Je voelt je meteen thuis. Wat ook opvalt is dat er veel gaande is binnen Logchies. De organisatie groeit snel, wat naast de ‘normale bedrijvigheid’ extra hectiek met zich meebrengt. Ook voor de afdeling finance. Om dit in goede banen te leiden verwacht ik met mijn achtergrond en ervaring hier een substantiële bijdrage te kunnen leveren. Juist dit is wat mij zo aanspreekt!
 

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
20 maart 2024
Woensdag 27 maart: de jaarlijkse Bewust Veilig-dag
De Bewust Veilig-dag is een intitiatief van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, Onderhoud NL en Aannemersfederatie Nederland.
Lees meer »
11 maart 2024
"Als leidinggevende moet je soms ook concessies doen"
Mooi interview met Paulina in het Noordhollands Dagblad! Paulina geeft hierin tips aan vrouwen die de ambitie hebben om ooit een bedrijf te leiden.
Lees meer »
8 maart 2024
Feestelijk ontbijt voor onze Logchies-vrouwen
Tijdens de Internationale Vrouwendag hebben wij onze 50 Logchies-vrouwen extra in het zonnetje gezet! En dat deden wij met een heerlijk ontbijt via Sjeff. 
Lees meer »