16 november 2020

Woonwensen enquête: nu met tool om zelf foto’s te maken

Woonwensen onderzoek Logchies

Om (tijdens corona) bewonerscontactmomenten te beperken en toch informatie in te winnen over zowel de woning als de bewoner heeft Logchies een woonwensen enquête ontwikkeld, waarbij bewoners zelf eenvoudig foto’s kunnen uploaden.Het uploaden van foto’s wordt erg gewaardeerd. Bewoners vinden het prettig te kunnen laten zien waar ze tegenaan lopen in hun woning. In afstemming met onze opdrachtgevers richten we de woonwensen enquête in binnen vooraf bepaalde kaders. We vragen bewoners om foto’s te maken van verschillende onderdelen in de woning. De enquête geeft ons inzicht in ‘wat er achter de voordeur speelt’ zonder dat wij bij de bewoners fysiek de woning in gaan.

Inventariseren woonwensen

De woonwensen enquête zorgt voor inzicht voor de planontwikkeling zowel op technisch als sociaal vlak. De input van bewoners zorgt ervoor dat we de juiste ‘taal spreken’ doordat we de technische aspecten kunnen vertalen naar de bewonerswensen. Door de foto’s van de bewoners krijgen we een goed beeld van de situatie in de woning, het zorgt voor meer betrokkenheid én niet onbelangrijk: het draagt bij aan het behalen van het draagvlak.

Werken met een QR code


Bewoners krijgen een schriftelijke woonwensen enquête toegestuurd waar duidelijk een QR-code op staat. De bewoner kan de enquête vervolgens online met een smartphone of tablet invullen en direct foto’s maken en toevoegen. Vragen die we stellen zijn onder andere:

We zijn enthousiast en verrast over de hoeveelheid informatie die we online ontvangen, waaruit maar weer blijkt dat bewoners heel goed om kunnen gaan met een online oplossing.

Meer weten over de online woonwensen enquête? Neem dan contact op met communicatie en participatie via Myriam van der Wijk, tel: 06 31 99 07 27, email: myriamvanderwijk@logchies.nl

Bekijk hier de volledige nieuwsbrief van november 2020

Deel dit bericht
3 meest recente artikelen
7 mei 2024
Wij gaan werkkleding recyclen!
Wij zijn trots om aan te kondigen dat we vanaf nu onze werkkleding recyclen via de Workman Recycle-ton op aanraden van onze kledingleverancier Verfgroothandel Plug BV! Met deze stap dragen we actief bij aan het verminderen van afval en het bevorderen van duurzaamheid.
Lees meer »
1 mei 2024
Campagne Traineeship Logchies x Rochdale gestart!
We zijn verheugd om de lancering van ons nieuwe traineeship programma van Logchies en Woningstichting Rochdale Amsterdam aan te kondigen! Dit is de perfecte kans voor jong talent om zich te verdiepen in ketensamenwerking, gevelonderhoud en de renovatie van vastgoed.
Lees meer »
24 april 2024
Succesvolle Onboarding middag voor Team Isolatiespoor
Verleden week hebben we samen met Woonwaard en Lenferink Vastgoedonderhoud een dynamische onboarding middag georganiseerd voor alle nieuwe collega’s binnen het Isolatiespoor team.
Lees meer »
Wilt u meer weten over onze dienstverlening?
Wij hebben alle kennis in huis op het gebied van totaalonderhoud. Onze producten en diensten stemmen wij af op uw behoefte. Wij denken graag mee en leveren maatwerk, zowel inspanningsgericht als resultaatgericht. Bel voor een informatief gesprek met Cor Been via 0251-264083 of 06-30837204, of vul uw gegevens in op het contactformulier, dan nemen wij even contact met u op.
Wij denken graag met u mee!