16 november 2020

Woonwensen enquête: nu met tool om zelf foto’s te maken

Woonwensen onderzoek Logchies

Om (tijdens corona) bewonerscontactmomenten te beperken en toch informatie in te winnen over zowel de woning als de bewoner heeft Logchies een woonwensen enquête ontwikkeld, waarbij bewoners zelf eenvoudig foto’s kunnen uploaden.Het uploaden van foto’s wordt erg gewaardeerd. Bewoners vinden het prettig te kunnen laten zien waar ze tegenaan lopen in hun woning. In afstemming met onze opdrachtgevers richten we de woonwensen enquête in binnen vooraf bepaalde kaders. We vragen bewoners om foto’s te maken van verschillende onderdelen in de woning. De enquête geeft ons inzicht in ‘wat er achter de voordeur speelt’ zonder dat wij bij de bewoners fysiek de woning in gaan.

Inventariseren woonwensen

De woonwensen enquête zorgt voor inzicht voor de planontwikkeling zowel op technisch als sociaal vlak. De input van bewoners zorgt ervoor dat we de juiste ‘taal spreken’ doordat we de technische aspecten kunnen vertalen naar de bewonerswensen. Door de foto’s van de bewoners krijgen we een goed beeld van de situatie in de woning, het zorgt voor meer betrokkenheid én niet onbelangrijk: het draagt bij aan het behalen van het draagvlak.

Werken met een QR code


Bewoners krijgen een schriftelijke woonwensen enquête toegestuurd waar duidelijk een QR-code op staat. De bewoner kan de enquête vervolgens online met een smartphone of tablet invullen en direct foto’s maken en toevoegen. Vragen die we stellen zijn onder andere:

We zijn enthousiast en verrast over de hoeveelheid informatie die we online ontvangen, waaruit maar weer blijkt dat bewoners heel goed om kunnen gaan met een online oplossing.

Meer weten over de online woonwensen enquête? Neem dan contact op met communicatie en participatie via Myriam van der Wijk, tel: 06 31 99 07 27, email: myriamvanderwijk@logchies.nl

Bekijk hier de volledige nieuwsbrief van november 2020

Deel dit bericht
3 meest recente artikelen
8 februari 2024
Samen duurzaam renoveren op het GWL-terrein
Voor woningstichting Rochdale zijn wij momenteel bezig met een verduurzamingsproject op het GWL-terrein in Amsterdam.
Lees meer »
1 februari 2024
Handen uit de mouwen bij project Nieuwe Oosterburgerdwarsstraat in Amsterdam
Opvallend bezoek bij het Nieuwe Oosterburgerdwarsstraat-project in Amsterdam! Jan-Willem Sijrier, Manager Partnerships en Innovatie van woningcorporatie de Alliantie, en Paulina Logchies, Algemeen Directeur van Logchies Renovatie & Onderhoud, hebben gisteren ervaren hoe het is om actief deel te nemen aan de werkzaamheden van het project.
Lees meer »
18 december 2023
Bewoners en omwonenden genieten van oliebollentraktatie
De bewoners van de huurwoningen van Woonwaard in Sint Pancras werden ter afsluiting van het Isolatiespoorproject getrakteerd op heerlijke oliebollen.
Lees meer »
Wilt u meer weten over onze dienstverlening?
Wij hebben alle kennis in huis op het gebied van totaalonderhoud. Onze producten en diensten stemmen wij af op uw behoefte. Wij denken graag mee en leveren maatwerk, zowel inspanningsgericht als resultaatgericht. Bel voor een informatief gesprek met Cor Been via 0251-264083 of 06-30837204, of vul uw gegevens in op het contactformulier, dan nemen wij even contact met u op.
Wij denken graag met u mee!