28 juni 2017

Acht basisschoolleerlingen op bliksemstage bij Logchies

nieuws jinc

Dinsdagochtend 27 juni hadden we bij Logchies acht extra collega’s op kantoor! Vier meisjes en vier jongens, van basisschool de Sterrekijker uit Beverwijk, kwamen ‘ervaren hoe het werkt’ in de onderhoudssector tijdens de JINC bliksemstage.

Tijdens de ontvangst in de bedrijfskantine (liever een warme chocolademelk in plaats van appelsap of limonade) hebben we even kennisgemaakt en kregen de leerlingen wat uitleg over het programma van de bliksemstage.

paulina logchiesWat doet een directeur?

De groep had zich heel goed voorbereid op het eerste onderdeel van deze ochtend, namelijk: een interview met de twee directeuren van de organisatie. De meisjes hadden vragen voorbereid voor hun ontmoeting met algemeen directeur Paulina Logchies. Zij waren onder andere nieuwsgierig naar hoe het is om (als vrouw) de algemeen directeur te zijn van een onderhoudsbedrijf. De jongens gingen op bezoek bij Dick Koning om hem te interviewen over zijn beroep als financieel directeur.

Verschillende beroepen

Na een rondje door het pand, waarbij de leerlingen vragen konden stellen (calculeren is dus eigenlijk een soort kassabon…?) aan de collega’s van de afdelingen renovatie, planmatig, mutatie en dagelijks onderhoud, werd er natuurlijk ook even ‘geschaft’ in een echte bouwkeet. Het was wel jammer, aldus de kinderen, dat de keet niet ging rijden…

Vogelhuisje timmeren


huisjesNa alle theorie en gesprekken over het bedrijf Logchies hadden de jongens en meisjes wel zin om eindelijk zelf aan de slag te gaan. Op de rolsteiger in het magazijn lagen de onderdelen klaar voor het timmeren van een vogelhuisje. Onze ketenpartner Goedkoop leverde het, op maat gezaagde, materiaal voor de vogelhuisjes. Er waren écht een aantal timmermannen en uitvoerders in de dop aanwezig, zowel bij de jongens als bij de meisjes…

Na afloop gingen alle leerlingen vol trots met hun zelfgebouwde vogelhuisje terug naar school. Het was een inspirerende ochtend voor iedereen, zowel voor de leerlingen als de begeleidende ouders en de medewerkers van Logchies.


groepJongeren enthousiasmeren

Logchies is een van de eerste partners en sponsors van JINC (www.jinc.nl). Vanuit het partnerschap (regio Amsterdam en onlangs ook voor regio IJmond) leveren wij vrijwilligers en organiseren wij onder andere bliksemstages en sollicitatietrainingen voor leerlingen uit het basisonderwijs. Het enthousiasmeren van jongeren voor de bouwsector vinden wij belangrijk. Er heerst nog steeds schaarste op de arbeidsmarkt. Het vroegtijdig informeren van jongeren kan bijdragen aan meer bekendheid en interesse in de sector.

Onze overige activiteiten

Naast ons partnerschap met JINC zijn wij een erkend leerwerkbedrijf voor onderhoudsmedewerkers en werken wij samen met opdrachtgevers in een MBO-traineeship voor vastgoedbeheer. Heeft u een suggestie voor ons op dit gebied of weet u een MVO-activiteit die past bij het enthousiasmeren van jongeren voor de onderhoudssector? Wij staan altijd open voor ideeën. Neem gerust contact met ons op via info@logchies.nl

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
20 maart 2024
Woensdag 27 maart: de jaarlijkse Bewust Veilig-dag
De Bewust Veilig-dag is een intitiatief van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, Onderhoud NL en Aannemersfederatie Nederland.
Lees meer »
11 maart 2024
"Als leidinggevende moet je soms ook concessies doen"
Mooi interview met Paulina in het Noordhollands Dagblad! Paulina geeft hierin tips aan vrouwen die de ambitie hebben om ooit een bedrijf te leiden.
Lees meer »
8 maart 2024
Feestelijk ontbijt voor onze Logchies-vrouwen
Tijdens de Internationale Vrouwendag hebben wij onze 50 Logchies-vrouwen extra in het zonnetje gezet! En dat deden wij met een heerlijk ontbijt via Sjeff. 
Lees meer »