Column nieuwsbrief LogchischerWijs November 2017

Logchischerwijs

 

Waarom doen we wat we doen?

Intro signor roberto

Achter een rijk gevulde toonbank met de heerlijkste Italiaanse kazen staat Signor Roberto. De naam van zijn winkel ‘Antica Caciara’  betekent letterlijk ‘de oude plaats die kaas verkoopt’. Maar het gaat veel verder dan dat: Signor Roberto ként zijn klanten, hij weet niet alleen welke kazen bij ze passen, maar hij weet wie de klant is, persoonlijk, van hart tot hart. Terwijl ik in zijn winkel stond te wachten tot ik aan de beurt was, had ik alleen maar oog voor deze man die met zoveel liefde zijn vak uitoefent. Ik zag de hartverwarmende omhelzingen van Signor Roberto met zijn klanten. Even later toen ik aan de beurt was sprak hij met passie over hen.

 

Zo vertelde hij mij ‘liever een duurzame relatie aan te gaan met zijn klanten, dan een vluchtig verkoopmoment te bereiken.’ Het brengen van het juiste product, passend bij de specifieke klant en zich door hen laten inspireren is waar hij pas écht warm van wordt. Dáár doet hij het voor. Hij brengt in zijn winkel de juiste kaas naar de juiste persoon, van de lokale kaasmaker naar de lokale bevolking.

Deze bijzondere ontmoeting had ik tijdens een korte vakantie in Italië. We werden door een lokale gids rondgeleid, die ons letterlijk meenam in vroeger tijden. Door het delen van de bijzondere verhalen en anekdotes over de omgeving en de streek kwam de sfeer van weleer tot leven.
 

Het DNA van Logchies: mijn opa’s betrokken werkgeverschap

Terwijl ik daar in de (reeds 50 jaar bestaande) winkel van Signor Roberto stond, hem observeerde en naar hem luisterde, besefte ik me hoe ‘raak’ het was wat hij vertelde. Hij bracht mij met zijn passie en met zijn overtuiging terug bij mijn opa. De grondlegger van het huidige Logchies renovatie en onderhoud. Ook mijn opa had een duurzame relatie met zijn klanten en met zijn medewerkers. En waarom deed mijn opa wat hij deed? Hij stond voor de kwaliteit die hij wilde leveren en deed daarin geen concessies. Daar werd je ook heel duidelijk op beoordeeld, zonder pardon. Maar eens te meer zorgde hij voor de klanten en medewerkers. Voor zijn klanten ging hij tot het uiterste om de gewenste kwaliteit te leveren. Voor zijn medewerkers was hij een zeer betrokken werkgever. Zag hij een van de vaklieden met een karig gevulde broodtrommel in de bedrijfsbus eten, dan nam hij hem gerust mee naar een cafeetje om eens even ‘goed te eten’. Mijn opa zorgde voor de kwaliteit van het werk en hij zorgde voor zijn medewerkers. Kortom, goed voor elkaar!
 

Het gaat om de ménsen, om duurzame relaties

Mijn vader, ook een relatiebouwer, heeft de organisatie vervolgens weer verder laten groeien. Logchies heeft zich ontwikkeld naar een totaalonderhoudsbedrijf. Dat kwam omdat mijn vader het gesprek aanging over de onderhoudsopgave en de vraag van de woningcorporaties goed heeft begrepen.
 
Zelf mag ik als derde generatie twee belangrijke pijlers weer samen brengen: de kwaliteit en de klantbehoefte. Want waarom doen we wat we doen? Wat wil de klant? Door Signor Roberto besefte ik weer eens te meer: We kunnen veel voor onze klanten doen, maar pas wanneer we van hart tot hart het probleem begrijpen kunnen we de beste oplossing bieden.
 
In onze Logchies-winkel bieden wij een scala aan producten en diensten. Maar, waarom doen we wat we doen? We willen zorgen voor comfortabele, veilige, goed onderhouden woningen. Om het leven van de bewoners aangenamer en mooier te maken en om de mensen aan de kant van de opdrachtgever de ruimte te geven om zich bezig te houden met waarvoor zij bestaan, namelijk: De maatschappelijke kant van ‘goed wonen’.  Het zorgen voor de bewoners in de juiste en best passende woningen. Nu en in de toekomst. 

Dat is waar wij het voor doen. Daar worden wij blij van: Goed voor elkaar!

Paulina Logchies  

PS: Meer lezen over signor Roberto?
Dat kan via deze link: https://www.eatingitalyfoodtours.com/blog/antica-caciara-trastevere/
 

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.