Column LogchischerWijs Februari 2020

Een eerste indruk maak je maar 1 keer… Natuurlijk is een goede eerste indruk belangrijk en zelfs bepalend, maar om die goede indruk uit te laten groeien tot een duurzame relatie is méér nodig. We weten het allemaal wel… investeren in elkaar blijft belangrijk, het gaat om samen genieten, de spanning erin houden, elkaar uitdagen, aandacht voor elkaar hebben, naar elkaar luisteren én elkaar blijven verrassen, maar toch…  

…een relatie header def hartjes
moet groeien

Door de tijd te nemen elkaar écht te leren kennen kun je samen groeien en de relatie steeds beter laten worden. Dat hebben wij als organisatie de afgelopen jaren kunnen bewijzen doordat we de kans kregen om méér dan een goede eerste indruk te laten zien bij onze opdrachtgevers. Deze samenwerkingen zijn inmiddels duurzame relaties in wording.

Bestaande relaties zetten wij voort met de continuering van lange termijn samenwerkingen en op elkaar aansluitende projecten (zie ook onze recente nieuwsartikelen). Het vertrouwen dat daar uitspreekt bevestigd dat we als partner gewaardeerd worden. Dit zorgt voor stabiliteit en ruimte om onze organisaties én de relatie verder te verbeteren.

…het gaat om de juiste match

Ook wij maken bewuste keuzes voor geschikte partijen die gelijkwaardig met ons willen optrekken. Naast elkaar. Als team. Samen met onze opdrachtgevers, co-makers en ketenpartners zijn we gegroeid en steeds beter geworden. We mogen best tevreden terugkijken naar wat we met elkaar gerealiseerd hebben. En nu samen weer kijken naar de volgende stap: Elkaar niet loslaten maar samen ‘ouder’, wijzer en beter worden. In goede en in slechte tijden. Juist NU in deze tijd vol razendsnelle ontwikkelingen en drukte is een duurzame relatie van belang. Zo kunnen we voortgang krijgen in het bereiken van écht circulair renoveren en onderhouden en het behalen van de CO2 neutraal doelstellingen. Met wederzijds vertrouwen kunnen we daarin wezenlijke stappen maken.

…een relatie is nooit af

Iedere relatie vergt onderhoud. Elkaar niet voor lief nemen en stilstaan bij elkaars wensen en ambities blijft van belang, óók in een zakelijke relatie. Daarom hebben wij een methode ontwikkeld om de samenwerking in onze (verbeter)teams te kunnen meten ‘Meten in Teams’. Deze methode passen we tweejaarlijks toe in de gehele organisatie. Ook bij opdrachtgevers, waar we in teams samenwerken. Door de teammeting komt het goede gesprek op gang, zowel over het behaalde resultaat als de productiviteit. Want, vaak is de intentie goed, maar hoe maken we voortgang en bewaken we wat er opgeleverd wordt in de waan van de dag? Door de onderstroom boven tafel te krijgen en deze te verbinden met de bovenstroom komt er voortgang in de samenwerking. De teammeting gaat onder andere over de waardering en de verhouding tussen een aantal gebieden: Emotie/Relatie; Effectief/Efficiënt; Eigen belang/Samen verantwoordelijk.

Bedankt namens 'Valentijn'!

Kortom, een goede relatie heeft aandacht nodig en als het goed gaat geeft de relatie energie en bereik je samen de beste resultaten! Daarom: Hartelijk bedankt voor alle afgelopen jaren waarin we samen gebouwd hebben aan onze relatie en het vertrouwen in de toekomstige samenwerking. Laten we elkaar blijven uitdagen en samen nóg ouder en wijzer worden.

Op weg naar een mooie en duurzame toekomst. Goed voor elkaar!

Paulina Logchies   

M paulinalogchies@logchies.nl | T 06 -10349216

PS: Hoe zit het eigenlijk met onze relatie? Nieuwsgierig hoe het met onze onderstroom en bovenstroom in de samenwerking zit? Ook dat kunnen we meten met de TeamMeting. Een TeamMeting is erg leerzaam en wij staan er altijd voor open om samen het goede gesprek aan te gaan. Neem gerust contact met mij op.
 

---------------------------------------------------------------------------------------

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.