5 oktober 2020

Veilige informatiemiddag én ruim akkoord bewoners Parteon

Logchies buurttent

Nico Broers, regisseur vastgoed Parteon: “Logchies was de eerste van de zes gecontracteerde aannemers die op creatieve wijze tóch het noodzakelijke informatietraject naar de huurders wist te organiseren, onder andere met de inzet van de “Buurttent”. De kick-off van de EPA duurzaamheidsprojecten van Parteon vond plaats op 5 maart jl. nét voordat Corona in Nederland losbrak. De corona maatregelen bleken een extra uitdaging tijdens het voorbereidingsproces van de eerste projecten. Met de inzet van de Logchies Buurttent bij complex Bestevaerstraat in Assendelft kon voldoende frisse lucht kon worden gewaarborgd. De huurders werkten goed mee aan het verzoek om niet allemaal tegelijk naar de tent te komen. Naast het heldere informatieboekje hebben de medewerkers van Logchies en Parteon op deze manier de huurders op veilige afstand persoonlijk kunnen informeren.”

Woonwensen onderzoek 

Voorafgaand aan het informatiemoment heeft Logchies met een enquête onderzocht welke woonwensen er leven bij de bewoners. Door dit woonwensenonderzoek voelen bewoners zich direct betrokken en de planontwikkelaars en bewonersbegeleiders krijgen inzicht in wat er speelt (klachten en wensen). De input vanuit de bewoners is vertaald naar de benodigde technische ingrepen en wordt meegenomen in de verdere planontwikkeling en informatievoorziening aan bewoners.

Logchies BuurttentEpa project Parteon 3

Succesvol participatietraject

Na het woonwensenonderzoek was het tijd voor de informatiemiddagen in de Buurttent. Hier kregen bewoners op veilige afstand voorbeelden te zien van materialen die gebruikt worden voor de verduurzaming van de woning. Met een filmpje werd bijvoorbeeld duidelijk gemaakt hoe de mechanische ventilatie in de woning geplaatst wordt.

In de week van de informatiemiddagen was 69% van de bewoners al akkoord met de werkzaamheden en na 10 dagen behaalden we 75%. Een groot succes!

 

Meer informatie over het programma

De EPA duurzaamheidsprojecten van Parteon betreffen verschillende werkzaamheden waarbij de energiebehoefte van de woningen van Parteon wordt verlaagd. De verduurzamingsprojecten worden uitgevoerd in clusters. Van de uitvoerende partijen wordt verwacht dat zij maatwerk leveren bij het isoleren van de woningen en dat de samenwerking o.a. leidt tot:

Lees hier meer informatie over deze samenwerking: Samen verduurzamen voor Parteon: https://www.logchies.nl/over-logchies/nieuws-logchies/samen-verduurzamen-voor-parteon

Bekijk hier de volledige nieuwsbrief van november 2020

Deel dit bericht
3 meest recente artikelen
11 juli 2023
Ontwerpfestival in Alkmaar groot succes
Het festival vond plaats voor de bewoners van 240 sociale huurwoningen. Een ludieke manier om ze te betrekken bij de plannen voor hun woningen.
Lees meer »
14 juni 2023
Wij zetten bewoners extra in het zonnetje!
Rondom de Dag van de Bouw bedanken wij de bewoners van onze projecten voor hun medewerking door ze in het zonnetje te zetten met zonnebloemen.
Lees meer »
17 april 2023
Vijfjarige samenwerkingsovereenkomst met Stadgenoot
Samen met vijf andere co-makers gaat Logchies gemiddeld 500 woningen per jaar van woningcorporatie Stadgenoot in Amsterdam verbeteren en verduurzamen.
Lees meer »
Wilt u meer weten over onze dienstverlening?
Wij hebben alle kennis in huis op het gebied van totaalonderhoud. Onze producten en diensten stemmen wij af op uw behoefte. Wij denken graag mee en leveren maatwerk, zowel inspanningsgericht als resultaatgericht. Bel voor een informatief gesprek met Cor Been via 0251-264083 of 06-30837204, of vul uw gegevens in op het contactformulier, dan nemen wij even contact met u op.
Wij denken graag met u mee!