14 oktober 2021

Logchies genomineerd voor de ABN AMRO Duurzame top 50

Logchies genomineerd voor de ABN AMRO Duurzame top 50

We zijn supertrots op onze nominatie voor de ABN AMRO Duurzame top 50, dé prijs voor de grootste duurzaamheidsvechter. Vind jij dat wij deze felbegeerde titel verdienen? Stem dan op Logchies renovatie en onderhoud (Paulina Logchies) via deze link. Stemmen kan tot 18 oktober.

Meer over de ABN AMRO Duurzame 50

Wie zijn de koplopers, maken meters, zetten de agenda, werken samen en brengen creativiteit en vernieuwing in? Wie zijn die mensen die over genoeg daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving ook echt duurzamer te maken?

De ABN AMRO Duurzame 50 is de jaarlijkse thermometer voor duurzaamheid in de bouw en vastgoed in Nederland. De lijst weerspiegelt wat er het afgelopen jaar is gebeurd op het gebied van duurzaamheid in de bouw en de vastgoedsector. Ieder jaar vraagt de vakjury, onder leiding van de winnaar van de vorige editie, zich af wat de belangrijkste vraagstukken en trends zijn en welke mensen daar het meest aan bijdragen.

Een jury beoordeelt op vier onderdelen: bijdragen aan het mogelijk maken van duurzame projecten, inzetten bij duurzame initiatieven, actieve kennisdeling over verduurzaming en het stimuleren en initiëren van duurzame samenwerking. Iedere genomineerde ontvangt voor deze onderdelen punten. Op basis van de puntenscore wordt de lijst, een top 50, samengesteld, waarvan Logchies renovatie en onderhoud een van de genomineerden is.

Stem jij op ons?

Dit jaar mag ook het publiek mee beslissen wie de titel Duurzame 50 verdient. Jouw stem telt voor 25% mee in de jurybeoordeling die op 18 oktober plaatsvindt. Help ons door op Logchies renovatie en onderhoud (Paulina Logchies) te stemmen via deze link !

Van (duurzaam) denken naar doen

Logchies heeft een ambitieuze doelstelling geformuleerd, een zogenaamde BHAG (Big Hairy Audacious Goal). Die luidt: “In 2023 is volledig circulair uitvoeren van onderhouds- en renovatieprojecten een way of working binnen Logchies en de keten geworden.” Het realiseren van de BHAG vraagt om anders DENKEN en DOEN. Wij dagen onszelf én de keten uit om duurzame keuzes te maken. Lees hier meer: Logchies onlogisch - Logchies

BHAGProject Staalmanpleinbuurt is een goed voorbeeld. Samen met opdrachtgever de Alliantie startten we twee jaar geleden met de transformatie van het Staalmanplein. Bij de planvorming voor Fase 3B stond de Alliantie open voor onze pro-activiteit om circulaire alternatieven in te zetten. Door bij dit project een circulaire pilot te mogen ontwerpen vanuit het vertrouwen in de duurzame samenwerking hebben we de brug van denken naar doen kunnen slaan.

Marcel Grootenboer, projectmanager, de Alliantie: “Als je uitgedaagd wordt, dan ga je daar ook in mee. Dat werkt als een vliegwiel en dat is nodig om te zorgen dat we grotere stappen met elkaar maken op het gebied van circulair renoveren en onderhouden”.

Door de opgedane kennis en ervaring wordt het bij een volgend project mogelijk om het volume van de circulaire alternatieven te vergroten. We weten nu veel eerder te schakelen omdat we de ervaring hebben. We zitten samen met onze opdrachtgevers en de ketenpartners in een leercurve en staan steeds sterker op circulair gebied om het de volgende keer nog beter toe te passen.

Deel dit bericht
3 meest recente artikelen
27 januari 2022
15-jarige Estefania voor een dag de baas van Logchies
Leerling Estefania neemt voor een dag de directeursstoel over van Paulina Logchies en zal ervaren hoe het is om de ‘baas’ van Logchies te zijn.
Lees meer »
21 december 2021
Kom jij jouw passie met ons delen? Bekijk onze vacatures
Bij Logchies werken energieke, creatieve en gedreven mensen. Mensen met een passie. Bekijk maar eens onze film en zie waarom werken bij Logchies zo leuk is!
Lees meer »
4 oktober 2021
Sterke staaltjes van circulair renovatieproject Staalmanplein
Samen met de Alliantie hebben we de brug van denken naar doen kunnen slaan. Bekijk hier de korte films over de transformatie van het Staalmanplein.
Lees meer »
Wilt u meer weten over onze dienstverlening?
Wij hebben alle kennis in huis op het gebied van totaalonderhoud. Onze producten en diensten stemmen wij af op uw behoefte. Wij denken graag mee en leveren maatwerk, zowel inspanningsgericht als resultaatgericht. Bel voor een informatief gesprek met Cor Been via 0251-264083 of 06-30837204, of vul uw gegevens in op het contactformulier, dan nemen wij even contact met u op.
Wij denken graag met u mee!