16 maart 2023

Eerste plaats voor Logchies en Floris op prestatieladder Re-Use

Logchies en Floris nummer 1 Re-Use

 

Van links naar rechts: Jan Kruiswijk (Re-Use bv), Koos Kerssens (Logchies), Bob Floris (Bouwcenter Floris) en Cor Been (Logchies)

Wij staan bovenaan op de prestatieladder van Re-Use bv met onze circulaire leveringen en aankopen! De samenwerking Floris Bouwcenter en Logchies renovatie en onderhoud heeft volgens Re-Use in 2022 van alle partijen waar Re-Use mee samenwerkt de meeste CO2-reductie gerealiseerd. Ook in 2023 zijn al grote stappen gemaakt. Wij zijn daar ontzettend trots op.

Logchies renovatie en onderhoud, Bouwcenter Floris en Re-Use startten de samenwerking in 2022  met een pilot voor opdrachtgever Eigen Haard. Centrale vraag was: “Hoe kunnen we het logistieke proces anders inrichten?” Er waren te veel logistieke bewegingen van project naar opslag en andersom, met veel CO2-uitstoot als gevolg. Met de pilot in de samenwerking is onderzocht hoe het proces beter en efficiënter kan. Inmiddels worden de logistieke bewegingen tot een minimum beperkt en de CO2-uitstoot daardoor aanzienlijk verlaagd. Dat deze samenwerking zo succesvol is, blijkt uit de cijfers: in 2022 hebben wij gezamenlijk 4150 KG CO2-uitstoot vermeden, dat staat gelijk aan 122 geplante bomen! En tot medio maart 2023 hebben wij zelfs al 2590 KG CO2-uitstoot vermeden, dat zijn maar liefst 77 bomen. Al wij zo doorgaan, dan worden de de cijfers van 2022 verdubbeld. Inmiddels is de samenwerking met Floris en Re-Use geen pilot meer, maar uitgebreid naar andere opdrachtgevers van Logchies, te weten Stadgenoot en Rochdale.

Hoe gaat deze samenwerking in de praktijk?

  1. De verzamelde materialen worden door Re-Use klaargemaakt voor hergebruik en op voorraad gehouden bij Bouwcenter Floris.
  2. De opgeknapte materialen worden besteld door Logchies en kunnen weer worden ingezet voor renovatie- en mutatiewerkzaamheden van de projecten.
  3. Bij Bouwcenter Floris worden de artikelen van Re-Use in een speciale container aangevuld met alle goederen die nodig zijn bij de werkzaamheden, waaronder sanitair, sloten en deuren.
  4. Zodra een woning gereed is, worden de afvalstoffen en het restmateriaal weer in de container geplaatst samen met de herbruikbare artikelen die retour kunnen naar Re-Use.
  5. Bouwcenter Floris haalt de gevulde container weer op, scheidt het afval en zorgt dat de herbruikbare artikelen bij Re-Use terechtkomen.
  6. Bestaande materialen worden door Re-Use geïnventariseerd en verzameld na sloop-, renovatie- of mutatiewerkzaamheden.

Na de inventarisatie van de bestaande materialen, worden deze weer klaargemaakt voor hergebruik. Een mooie circle of life op het gebied van materialen!  

De containers van Floris zijn een belangrijke spil in deze samenwerking. De container is voor dit doel speciaal op maat gemaakt en kan makkelijk op een stoep of parkeerplaats worden geplaatst. De insteek is dat de container vlakbij de projectwoning komt te staan en als voorraadcontainer voor de gehele keten wordt ingezet. Koos Kerssens, Projectleider Mutatie Onderhoud bij Logchies: “Een bijkomend voordeel van de containers is dat Floris zelf kan bepalen wanneer ze de containers leveren. Zo kan Floris kijken hoe zij de vrachtwagen zo efficiënt mogelijk kunnen inzetten. Daarmee heb je de vervoersbewegingen ook meer onder controle, wat leidt tot de CO2-reductie.”

Jan Kruiswijk, Manager Circulariteit bij Re-Use: “Wij zijn erg te spreken over de samenwerking met Floris en Logchies. Het is leuk om te zien dat ze het zo goed doen. Wij versterken elkaar. Ik vind de extra aandacht voor de circulaire producten en de afzetmarkt erg belangrijk. Momenteel is de vraag naar de circulaire producten groter dan het aanbod, maar wij kunnen het nog goed bijhouden. Wij hebben juist liever de grote bestellingen. Renovatieprojecten worden daarom steeds belangrijker in dit proces. Het uiteindelijke doel is dat er niets meer wordt weggegooid, maar dat alles hergebruikt gaat worden.”

Onze BHAG: Van (duurzaam) denken naar doen
De samenwerking met Re-Use en Floris draagt bij aan het behalen van onze BHAG (Big Hairy Audacious Goal) en is een goed voorbeeld van de duurzame keuzes die wij samen met de keten maken. Onze BHAG luidt: “In 2023 is volledig circulair uitvoeren van onderhouds- en renovatieprojecten een way of working binnen Logchies en de keten geworden.” Het realiseren van de BHAG vraagt om anders DENKEN en DOEN. Wij dagen onszelf én de keten uit om duurzame keuzes te maken.

Lees hier meer: Logchies onlogisch - Logchies

Voor meer informatie: Neem contact op met Cor Been, Commercieel Manager: corbeen@logchies.nl of met Jan Kruiswijk, Manager Circulariteit: jan@re-usebv.nl.

Deel dit bericht
3 meest recente artikelen
30 mei 2024
Uitslag van de 17e OVNH bekend
Op de finaleavond van de 17e editie van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland (OVNH) was ons volledige managementteam in galakleding aanwezig.
Lees meer »
7 mei 2024
Wij gaan werkkleding recyclen!
Wij zijn trots om aan te kondigen dat we vanaf nu onze werkkleding recyclen via de Workman Recycle-ton op aanraden van onze kledingleverancier Verfgroothandel Plug BV! Met deze stap dragen we actief bij aan het verminderen van afval en het bevorderen van duurzaamheid.
Lees meer »
1 mei 2024
Campagne Traineeship Logchies x Rochdale gestart!
We zijn verheugd om de lancering van ons nieuwe traineeship programma van Logchies en Woningstichting Rochdale Amsterdam aan te kondigen! Dit is de perfecte kans voor jong talent om zich te verdiepen in ketensamenwerking, gevelonderhoud en de renovatie van vastgoed.
Lees meer »
Wilt u meer weten over onze dienstverlening?
Wij hebben alle kennis in huis op het gebied van totaalonderhoud. Onze producten en diensten stemmen wij af op uw behoefte. Wij denken graag mee en leveren maatwerk, zowel inspanningsgericht als resultaatgericht. Bel voor een informatief gesprek met Cor Been via 0251-264083 of 06-30837204, of vul uw gegevens in op het contactformulier, dan nemen wij even contact met u op.
Wij denken graag met u mee!