19 januari 2020

De reis gaat door: Vervolg transformatie Staalmanpleinbuurt

Staalmanplein ondertekening 3b

In maart 2020 start het vertrouwde bouwteam met de volgende fase van de transformatie in de Staalmanpleinbuurt. De aanneemovereenkomst werd door Jan van Barneveld, directeur de Alliantie Ontwikkeling en Paulina Logchies, algemeen directeur Logchies renovatie en onderhoud, ondertekend voor het complex in Amsterdam Nieuw-West.

Staalmanplein 3b team

Paulina Logchies: “Het vertrouwde team voor de Staalmanpleinbuurt staat klaar om ook van Fase 3B een succes te maken. Door de continuering van de samenwerking kan ook bij deze slotfase de opgedane ervaring en kennis worden ingezet. We kijken er naar uit om het mooie werk voor deze wijk te hervatten en daarmee de volledige transformatie van de Staalmanpleinbuurt te voltooien.”

Transformatie en verduurzamingfase 3b impressie

Voor deze fase (3B) renoveren we in totaal 123 sociale huurwoningen met bedrijfsruimte in de plint. De woningen worden aardgasvrij gemaakt. De renovatie is naar verwachting medio 2021 afgerond. De buurt is straks getransformeerd tot een wijk met nieuw elan, waarbij bestaande architectuurelementen zijn behouden. Staalmanplein fase 3B is onderdeel van de ‘trein’ van verduurzamingsprojecten in samenwerking met de Alliantie. Eerdere projecten, o.a.:

Vernieuwing Westelijke Tuinsteden

De projecten maken deel uit van de verduurzaming die De Alliantie is gestart in het kader van de vernieuwing van de Westelijke Tuinsteden. Met deze herontwikkeling, bestaande uit transformatie, renovatie en sloop-nieuwbouw, worden uiteindelijk 958 sociale huurwoningen gewijzigd in 1143 nieuwe woningen. Daarvan zijn er 451 in de sociale huursector en de overige in de middeldure huur- en koopsector.

Meer informatie?

De Alliantie vernieuwt de buurt vóór en mét de huidige bewoners. Kijk voor meer informatie op http://www.staalmanplein.nl/. Wilt u meer informatie over de ervaring en visie van Logchies m.b.t. bouwteam samenwerking en renovatie? Neem dan contact op met commercieel manager Cor Been via corbeen@logchies.nl.  

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
13 juli 2020
Circulariteit belangrijk onderdeel van renovatieproject Parteon
Toepassing dakraam van reclaimed hout bespaart grondstoffen en CO2. Bekijk de reis van reclaimed hout naar circulair VELUX dakraam
Lees meer »
13 juli 2020
Een (virtueel) kijkje in ons kantoor…
Kom je even kijken in ons nieuwe kantoor? Wij zijn trots op ons vernieuwde kantoor en hebben een virtuele rondleiding gemaakt... wees welkom!
Lees meer »
30 maart 2020
Protocol samen veilig doorwerken voor bouw- en technieksector
Door het vastgestelde protocol vanuit het Rijk en de sector kunnen we samen zorgdragen dat iedereen in de keten veilig door kan werken ‘Goed voor elkaar’.
Lees meer »