27 januari 2022

15-jarige Estefania voor een dag de baas van Logchies

Logchies doet mee aan de Baas van Morgen

Net als in 2018 deden we ook dit jaar weer mee aan de Baas van Morgen van JINC. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren basisschool- en vmboleerlingen, die opgroeien in gebieden met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om op de stoel van een CEO, directeur of politicus te zitten en doen zo waardevolle contacten op voor later.

Onze Baas van Morgen is Estefania, derdejaars mavo leerling van het Vellesan College in IJmuiden. Zij neemt voor een dag de directeursstoel over van Paulina Logchies en zal ervaren hoe het is om de ‘baas’ van Logchies te zijn.

Algemeen directeur Paulina Logchies: “Tijdens de Baas van Morgen haal ik onze tijdelijke nieuwe baas ’s ochtends op van school om samen naar het kantoor te vertrekken in Beverwijk. Hier drinken we een kopje koffie/ limonade, bespreken elkaars wensen en verwachtingen en behandelen het vraagstuk waarover Estefania meer wil weten, namelijk: welke uiteenlopende beroepen er zijn binnen het bedrijf. Dit brengen we in de praktijk met een rondleiding door het pand waarbij Estefania kennismaakt met onze verschillende afdelingen (Planmatig Onderhoud, Renovatie, Mutatie en Dagelijks onderhoud, ICT, Communicatie, HR en Finance) en de uiteenlopende beroepen. Na de lunch is het tijd om het werk in de praktijk te laten zien en bezoeken we een renovatieproject in Heerhugowaard. Teruggekomen op kantoor schuiven we aan bij een belangrijke Teams-vergadering, want ook dat hoort er natuurlijk bij als je de baas bent! Daarna is het tijd om de dag te evalueren en vullen we het beloftekaartje in waarmee Logchies de belofte doet dat onze tijdelijke baas later in haar carrière nog eens een beroep op ons mag doen.

Baas-van-Morgen---Project-Heerhugowaard-1.pngBaas van Morgen Project Heerhugowaard

Projectleider Jeroen en uitvoerder Mike geven onze baas een rondleiding en vertellen wat voor werkzaamheden wij uitvoeren op het project.

Paulina Logchies: "Er is krapte op de arbeidsmarkt en er liggen enorme kansen voor aanstormend talent. Daarom willen we jongeren de variatie in beroepen laten ervaren, want het vroegtijdig informeren van jongeren draagt bij aan meer bekendheid van onze interessante, uitdagende en leuke sector. Dat is hard nodig."

Over JINC Baas van Morgen

Met Baas van Morgen wil JINC de aandacht vestigen op het feit dat niet iedereen in Nederland gelijke kansen krijgt. Voor kinderen die opgroeien in wijken met sociaaleconomische achterstand, zoals leerlingen die meedoen aan de projecten van JINC, is het bijvoorbeeld veel lastiger om een succesvolle loopbaan op te bouwen dan voor leeftijdgenootjes uit rijkere gebieden – hoe slim of talentvol ze ook zijn. Daarom geeft JINC hen een steuntje in de rug met een aantal projecten, waaronder Baas van Morgen. De jonge deelnemers mogen daarbij echt even aan de top staan. Dit geeft hen een flinke stoot zelfvertrouwen en meer kennis van de arbeidsmarkt. Bovendien doen ze een waardevol contact op: ze mogen later in hun schoolloopbaan contact opnemen met de ‘echte’ baas voor advies of een stage.

Meer info: JINC Baas van Morgen

Deel dit bericht
3 meest recente artikelen
19 april 2022
Door het visueel maken van data kunnen we steeds efficiënter werken
“Door data en het visueel maken van data kunnen we steeds efficiënter en effectiever werken. Spotr is voor ons een van de ontwikkelingen waarin we geloven."
Lees meer »
31 maart 2022
Studenten Nimeto krijgen rondleiding op GWL-terrein
Een groep derdejaars studenten van Nimeto bezocht onlangs ons PO plus project op het GWL-terrein om informatie te vergaren voor een onderzoeksopdracht.
Lees meer »
8 februari 2022
CO2-reductie door combineren en verlagen vervoersbewegingen
Eigen Haard, Re-use, Bouwcenter Floris en Logchies renovatie en onderhoud starten een duurzame pilot waarbij aanzienlijke CO2-reductie wordt bereikt.
Lees meer »
Wilt u meer weten over onze dienstverlening?
Wij hebben alle kennis in huis op het gebied van totaalonderhoud. Onze producten en diensten stemmen wij af op uw behoefte. Wij denken graag mee en leveren maatwerk, zowel inspanningsgericht als resultaatgericht. Bel voor een informatief gesprek met Cor Been via 0251-264083 of 06-30837204, of vul uw gegevens in op het contactformulier, dan nemen wij even contact met u op.
Wij denken graag met u mee!