14 January 2020

Samen blijven groeien en verbeteren in teams

verbeterteam Logchies

Foto: De trainers van de SCRUM-verbeterteams zijn allemaal geslaagd voor de verbetertraining.

We houden wel van een uitdaging

verbeterenEr werken leergierige mensen bij Logchies. We zijn steeds op zoek naar hoe het nóg beter kan. Maar… hoe maak je dat concreet en zorg je dat er voortgang komt en dat zaken geïmplementeerd worden? Om grootse plannen haalbaar te maken werken we met de SCRUM-methode. In verbeterteams pakken we een vraagstuk op, beschrijven de wensen en ambities, definiëren de op te leveren producten en zetten de stappen uit in korte haalbare sprints. Dit gebeurt in kleine groepen en over meerdere jaren om dit zo goed mogelijk (binnen de drukke agenda’s) uit te voeren. Oftewel: ‘We eten de olifant niet in één keer, maar in kleine brokjes…’ 

Door deze werkwijze in de gehele organisatie te implementeren zit het verbeteren meer en meer in ons DNA en in de cultuur. Geef ons een uitdaging en we gaan ervoor!

Trainingen om (nog beter) te verbeteren

In de verbeterteams leren we ook hoe we nog beter kunnen samenwerken. Voor dit jaar staan de volgende verbeteringen in de teams gepland:

Inrichting van de teams

De verbeterteams binnen Logchies hebben geen vaste samenstelling, maar worden per onderwerp steeds opnieuw ingedeeld met een aantal medewerkers vanuit de gehele organisatie. We werken in kleine teams. Zo houden we focus en blijven we resultaten opleveren tijdens drukke operationele werkzaamheden. De Logchies verbeterteams en de onderwerpen per team worden gekozen vanuit de visie en strategie van de organisatie. De onderwerpen zijn erop gericht om de vraag van de klant te goed te blijven beantwoorden, te innoveren en om het proces structureel te verbeteren .

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
11 February 2020
Samen verduurzamen voor Parteon
Met de ondertekening van de raam-overeenkomst zetten we samen met Parteon de eerste stap in de co-making samenwerking voor verduurzaming.
Lees meer »
4 February 2020
Extra aandacht: Goed voor elkaar!
Met het Klaar voor de Start pakket krijgt een goede start van de werkzaamheden en de voorbereiding meer aandacht én maken we het een beetje leuker.
Lees meer »
19 January 2020
De reis gaat door: Vervolg transformatie Staalmanpleinbuurt
Maart 2020 start het vertrouwde bouwteam met de volgende fase van de transformatie en verduurzaming in de Staalmanpleinbuurt te Amsterdam.
Lees meer »