1 november 2017

Persoonlijke ondersteuning zorgt voor vertrouwen in uitvoering

Gooi en Omstreken

"Veel bewoners in de wijk hebben extra hulp en aandacht nodig. Het aanbieden van hand- en spandiensten door de onderhoudspartner was dan ook een uitdrukkelijke wens van Het Gooi en Omstreken”, aldus Huib Schipper.

Gezamenlijk zijn de plannen opgezet om de benodigde bewonersparticipatie te behalen voor de energetische maatregelen. Door de persoonlijke benadering en het aanbieden van extra hulp hebben de bewoners van 94 huurwoningen voldoende vertrouwen om de werkzaamheden uit te laten voeren. In slechts vijf weken tijd is 100% draagvlak behaald. Een prachtig resultaat!

Extra ondersteuning Gooi en Omstreken woning

Het bieden van de extra ondersteuning is bereikt met de inzet van een wijkconciërge. De wijkconciërge gaat eenvoudige klusjes uitvoeren en verleent bewoners hulp waar nodig. Tijdens de huisbezoeken heeft de bewonersconsulent van Logchies de persoonlijke omstandig¬heden en de afwijkingen in de woning in kaart gebracht. De bewoners zijn nader geïnformeerd over de plannen en de rol van de wijkconciërge.
 

Wensen van bewoners

Het gehele traject zijn de bewoners betrokken bij de voorgenomen verbeterplannen van Het Gooi en Omstreken. Tijdens speciale bewonersavonden zijn de plannen gepresenteerd en de werkzaamheden toegelicht. Er is naar de bewoners geluisterd en naar aanleiding van de bewonersavonden zijn de plannen verder aangescherpt. Met een informatiebrochure zijn de bewoners nader geïnformeerd over de werkzaamheden.

Meer over de werkzaamheden:

Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken investeert in energieverbetering in Baarn, Bunschoten, Blaricum, Bussum, Hilversum en Wijdemeren. Het project Asterstraat en omgeving te Hilversum betreft energetische maatregelen en onderhoudswerkzaamheden aan 94 huurwoningen uit de jaren ’30. De werkzaamheden bestaan onder meer uit isolatie van dak en gevel, het aanbrengen van een MV-installatie en HR++ glas en metselwerkherstel, voegwerkvervanging en schilderwerk.

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
8 februari 2024
Samen duurzaam renoveren op het GWL-terrein
Voor woningstichting Rochdale zijn wij momenteel bezig met een verduurzamingsproject op het GWL-terrein in Amsterdam.
Lees meer »
1 februari 2024
Handen uit de mouwen bij project Nieuwe Oosterburgerdwarsstraat in Amsterdam
Opvallend bezoek bij het Nieuwe Oosterburgerdwarsstraat-project in Amsterdam! Jan-Willem Sijrier, Manager Partnerships en Innovatie van woningcorporatie de Alliantie, en Paulina Logchies, Algemeen Directeur van Logchies Renovatie & Onderhoud, hebben gisteren ervaren hoe het is om actief deel te nemen aan de werkzaamheden van het project.
Lees meer »
18 december 2023
Bewoners en omwonenden genieten van oliebollentraktatie
De bewoners van de huurwoningen van Woonwaard in Sint Pancras werden ter afsluiting van het Isolatiespoorproject getrakteerd op heerlijke oliebollen.
Lees meer »