1 november 2017

Persoonlijke ondersteuning zorgt voor vertrouwen in uitvoering

Gooi en Omstreken

"Veel bewoners in de wijk hebben extra hulp en aandacht nodig. Het aanbieden van hand- en spandiensten door de onderhoudspartner was dan ook een uitdrukkelijke wens van Het Gooi en Omstreken”, aldus Huib Schipper.

Gezamenlijk zijn de plannen opgezet om de benodigde bewonersparticipatie te behalen voor de energetische maatregelen. Door de persoonlijke benadering en het aanbieden van extra hulp hebben de bewoners van 94 huurwoningen voldoende vertrouwen om de werkzaamheden uit te laten voeren. In slechts vijf weken tijd is 100% draagvlak behaald. Een prachtig resultaat!

Extra ondersteuning Gooi en Omstreken woning

Het bieden van de extra ondersteuning is bereikt met de inzet van een wijkconciërge. De wijkconciërge gaat eenvoudige klusjes uitvoeren en verleent bewoners hulp waar nodig. Tijdens de huisbezoeken heeft de bewonersconsulent van Logchies de persoonlijke omstandig¬heden en de afwijkingen in de woning in kaart gebracht. De bewoners zijn nader geïnformeerd over de plannen en de rol van de wijkconciërge.
 

Wensen van bewoners

Het gehele traject zijn de bewoners betrokken bij de voorgenomen verbeterplannen van Het Gooi en Omstreken. Tijdens speciale bewonersavonden zijn de plannen gepresenteerd en de werkzaamheden toegelicht. Er is naar de bewoners geluisterd en naar aanleiding van de bewonersavonden zijn de plannen verder aangescherpt. Met een informatiebrochure zijn de bewoners nader geïnformeerd over de werkzaamheden.

Meer over de werkzaamheden:

Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken investeert in energieverbetering in Baarn, Bunschoten, Blaricum, Bussum, Hilversum en Wijdemeren. Het project Asterstraat en omgeving te Hilversum betreft energetische maatregelen en onderhoudswerkzaamheden aan 94 huurwoningen uit de jaren ’30. De werkzaamheden bestaan onder meer uit isolatie van dak en gevel, het aanbrengen van een MV-installatie en HR++ glas en metselwerkherstel, voegwerkvervanging en schilderwerk.

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
8 juni 2022
De Alliantie kiest voor circulaire keukens bij mutatiewoningen
Het is de ‘NXT-step’ binnen de duurzaamheidsambities van de Alliantie en Logchies met opschaling van circulaire keukens binnen mutatieonderhoud.
Lees meer »
23 mei 2022
Feestelijke afsluiting transformatie Staalmanpleinbuurt
Trots op het resultaat van onze duurzame samenwerking met de Alliantie in de Staalmanpleinbuurt. Tijd voor feest met de bewoners en omwonenden.
Lees meer »
19 april 2022
Door het visueel maken van data kunnen we steeds efficiënter werken
“Door data en het visueel maken van data kunnen we steeds efficiënter en effectiever werken. Spotr is voor ons een van de ontwikkelingen waarin we geloven."
Lees meer »