25 februari 2021

Logchies bouwt statusrobot: bewoners realtime geïnformeerd

De statusrobot zorgt voor afname van de administratieve last, een gestroomlijnder proces van de reparatieverzoeken en een verbeterde klanttevredenheid.

Afgelopen jaar heeft Logchies een intentieverklaring getekend met opdrachtgever Bouwinvest en vastgoedbeheerder VB&T voor het totale onderhoud, zoals planmatig onderhoud, mutatie onderhoud en dagelijks onderhoud van 3.500 verhuureenheden, waarvan de helft van de verhuureenheden in onderhoud bij Logchies. Een van de wensen van de opdrachtgever is minder administratieve handelingen en het gestroomlijnder laten verlopen van de reparatieverzoeken met als doel het verhogen van de klanttevredenheid.

Inzet Statusrobot zorgt voor focus op bewoners

De inzet van de statusrobot (RPA robotic process automation) zorgt voor reductie van dubbel werk, afname van faalkosten in de keten, vermindering van administratieve last en meer inzicht in de status van reparatieverzoeken. Doordat het gestandaardiseerde werk door de robot wordt uitgevoerd ervaren bewoners meer transparantie omtrent de status van geplande werken en is er meer tijd om aandacht te besteden aan de servicegerichtheid van de dienstverlening.

Meer transparantie voor alle partijen

Logchies ICT Manager Jan van der Kolk: “Wanneer in het verleden een opdracht binnenkwam, duurde het enkele dagen voordat de informatie handmatig in alle systemen was verwerkt en de bewoner op de hoogte was gesteld van de planning. De lange doorlooptijd maakte het lastig voor het klantcontactcentrum van VB&T om bewoners een correcte en tijdige statusupdate te geven, of te zorgen voor het juiste antwoord op plannings- en reparatievragen. De inzet van de statusrobot zorgt ervoor dat we geen tijd meer verliezen aan het manueel invoeren van projectdata in de in- en externe systemen en dat de data in de verschillende systemen wordt gesynchroniseerd, zodat alle partijen real time inzicht hebben in de status van de projecten.”

Faalkosten verminderen door robotisering

De afgelopen tijd zijn we voor VB&T en Bouwinvest bezig geweest met het optimaliseren van het proces. We zien steeds meer mogelijkheden om gestandaardiseerd werk door de robot te laten uitvoeren. Met moderne robotsoftware kunnen wij snel een robot bouwen, dit hebben we inmiddels voor meerdere opdrachtgevers, zoals Rochdale en de Alliantie, gedaan. De robot doet het werk niet alleen veel sneller, het proces verloopt ook volledig foutloos. Faalkosten in de keten worden verminderd en het levert sneller realtime informatie op richting bewoners wat weer zorgt voor een hogere bewonerstevredenheid.

---------------------------------------

Meer informatie?
Graag bespreken we ook met u wat wij kunnen betekenen op het gebied van robotisering. Neem contact op met Cor Been via telefoonnummer 06-30837204 of e-mail: corbeen@logchies.nl.

Bekijk hier de volledige nieuwsbrief van maart 2021

Deel dit bericht
3 meest recente artikelen
30 mei 2024
Uitslag van de 17e OVNH bekend
Op de finaleavond van de 17e editie van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland (OVNH) was ons volledige managementteam in galakleding aanwezig.
Lees meer »
7 mei 2024
Wij gaan werkkleding recyclen!
Wij zijn trots om aan te kondigen dat we vanaf nu onze werkkleding recyclen via de Workman Recycle-ton op aanraden van onze kledingleverancier Verfgroothandel Plug BV! Met deze stap dragen we actief bij aan het verminderen van afval en het bevorderen van duurzaamheid.
Lees meer »
1 mei 2024
Campagne Traineeship Logchies x Rochdale gestart!
We zijn verheugd om de lancering van ons nieuwe traineeship programma van Logchies en Woningstichting Rochdale Amsterdam aan te kondigen! Dit is de perfecte kans voor jong talent om zich te verdiepen in ketensamenwerking, gevelonderhoud en de renovatie van vastgoed.
Lees meer »
Wilt u meer weten over onze dienstverlening?
Wij hebben alle kennis in huis op het gebied van totaalonderhoud. Onze producten en diensten stemmen wij af op uw behoefte. Wij denken graag mee en leveren maatwerk, zowel inspanningsgericht als resultaatgericht. Bel voor een informatief gesprek met Cor Been via 0251-264083 of 06-30837204, of vul uw gegevens in op het contactformulier, dan nemen wij even contact met u op.
Wij denken graag met u mee!