12 juli 2018

Intersectorale stagemaand ‘jouw baan, mijn baan’

Met vier stageplaatsen heeft Logchies deelgenomen aan de stagemaand van Project Loopbaan. Dat heeft wederzijds enthousiaste reacties opgeleverd. Vier stagiaires hebben zich bij Logchies aangemeld voor een stage bij respectievelijk: de ICT manager, Project Assistent,  Communicatie Adviseur en Planontwikkelaar. Door deze stageplaatsen aan te bieden hebben medewerkers van Logchies ook de kans gekregen om zelf stage te lopen bij een andere organisatie (woningcorporatie), bijvoorbeeld als wijkregisseur, projectleider of medewerker op een klant contact centrum. Een win-win situatie! Mooie ervaringen en goed om een kijkje in de keuken te kunnen nemen bij elkaar! Enkele enthousiaste stage ervaringen zijn hier te vinden: Project Loopbaan / enthousiaste verhalen.

 

De ervaringen van Logchies medewerkers: 

Maarten Bankras, planvoorbereider, stage bij de assistent afdelingshoofd Onderhoud van de Woonschakel

"Interessant om te constateren dat de Woonschakel veelal, met name het dagelijks en mutatie onderhoud, in eigen beheer en zélf uitvoert en dat Logchies dit voor andere opdrachtgevers doet. Beide hebben echter wel het zelfde doel: De klant centraal stellen en de huurderstevredenheid verhogen. Ik vond het een zeer leerzame dag, mooi om een kijkje bij elkaar in de keuken te mogen nemen en de overeenkomsten te zien".

Wendy Waanders, project assistent, stage bij medewerker Klant Informatie Centrum, Parteon:

"Wat mij bijzonder opviel tijdens deze stage, was de diversiteit van vragen en verzoeken van bewoners en de keurige wijze waarop de bewoners door de medewerkers van Parteon te woord werden gestaan. Het was hele interessante en leerzame dag en ik bedank graag Parteon, de afdeling KIC en vooral de medewerkers die mij deze dag hebben meegenomen in hun werkzaamheden, voor de leuke en gezellige dag! De stage uitwisseling heeft voor mij veel opgeleverd: Meer inzicht in elkaars werk en we hebben direct toepasbare tips kunnen uitwisselen."

Myriam van der Wijk, communicatie adviseur, stage bij wijkconsulent van Kennemer Wonen :

"'Geen dag hetzelfde' is eigenlijk nog een understatement, maar vind ik wel zeer van toepassing op de functie van wijkconsulent. Een beroep dat m.i. vraagt om analytisch vermogen, flexibiliteit, nieuwsgierigheid, empathie maar ook daadkracht én gevoel voor humor en het vermogen om te relativeren. Het is me tijdens de stage meer dan eens duidelijk geworden dat zich achter iedere voordeur een andere situatie en levensverhaal afspeelt. En dat ons werk vraagt om maatwerk en samenwerking. Maatwerk in de vorm van de juiste communicatiemiddelen en persoonlijk contact. Samenwerking met opdrachtgevers in de vorm van het in kaart brengen van de sociale kaart per complex zodat we de bewoners op de juiste manier kunnen informeren over de werkzaamheden."

Samenwerking

Project Loopbaan gaat over samenwerken aan duurzaam inzetbare en flexibele medewerkers! Logchies sluit graag aan bij dit soort initiatieven. We zoeken zelf ook actief samenwerkingen op. Bijvoorbeeld met scholen, zoals ESPEQ, Nimeto, hogescholen en opleidingen in de techniek of bouw. We bieden leer- /werkplekken. Samen met opdrachtgevers zoeken we naar gemeenschappelijke stages, zodat er een breder inzicht in de bouw gegeven kan worden. We hebben onder andere een trainingsprogramma ontwikkeld met opdrachtgever de Alliantie en de co-makers en we werken nauw samen met Onderhoud NL.

Meer over Project Loopbaan

Project Loopbaan is een actief samenwerkingsverband van 10 woningcorporaties in Noord-Holland dat werkt aan duurzame inzetbaarheid en mobiliteit van haar medewerkers. In 2017 was de eerste stagemaand met maar liefst 80 stagelopers. In juni 2018 is een intersectorale stagemaand georganiseerd in samenwerking met organisaties en bedrijven buiten de woningcorporatiesector. Daar heeft Logchies aan meegewerkt.

Duurzaam inzetbaar

Project Loopbaan is opgezet om medewerkers binnen woningcorporaties te stimuleren om met hun functie aan de slag te gaan. Werknemers die goed op hun plek zitten presteren beter én zijn gelukkiger. Iedereen binnen de corporatiesector krijgt te maken met veranderingen: managementfuncties verdwijnen, taken worden uitbesteed en diverse functies zullen verdwijnen of veranderen. Het is dan voor alle medewerkers, jong en oud, met welke opleiding dan ook, belangrijk om regie te geven aan hun eigen loopbaan.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
27 november 2023
Aardgasvrij project Braak en Bosch voor Stadgenoot van start
Eind oktober tekenden Egbert Dekker en Paulina Logchies de realisatieovereenkomst voor project Braak en Bosch.
Lees meer »
20 november 2023
Groeistrategie versterkt met familie-investeerder Scheybeeck
Logchies zet volgende stap in groeistrategie en voegt Scheybeeck toe als nieuwe aandeelhouder.
Lees meer »
2 november 2023
Video 'Beeldherkenning' door de Bouw Maakt het Slim
Met en voor de Alliantie zetten wij voor beeldherkenning Spotr in.
Lees meer »