1 februari 2024

Handen uit de mouwen bij project Nieuwe Oosterburgerdwarsstraat in Amsterdam

Opvallend bezoek bij het Nieuwe Oosterburgerdwarsstraat-project in Amsterdam! Jan-Willem Sijrier, Manager Partnerships en Innovatie van woningcorporatie de Alliantie, en Paulina Logchies, Algemeen Directeur van Logchies Renovatie & Onderhoud, hebben gisteren ervaren hoe het is om actief deel te nemen aan de werkzaamheden van het project.

Het Logchies uitvoeringsteam onder leiding van Chiel van Andel, begon tien jaar geleden met het onderhouden van de gevelprojecten binnen de Sequent/NXT-samenwerking voor de Alliantie. Jan-Willem wilde graag ervaren hoe het is om als teamlid in de praktijk voor de Alliantie te werken. Het was daarom hoog tijd voor Jan-Willem en Paulina om zelf de schilderskwast ter hand te nemen en praktijkervaring op te doen in dit prachtige project.

Jan-Willem deelt zijn ervaring: "Het vroege opstaan was even wennen, en het was behoorlijk koud! Nu besef ik ook pas hoeveel tijd er wordt besteed aan andere taken dan het schilderen zelf. Voordat je daadwerkelijk de kwast oppakt en begint te schilderen, gaat er veel tijd verloren aan zaken als lopen en klimmen. Het was vandaag erg leerzaam, uiteindelijk is er niets mooier dan de praktijk!”

Het project Nieuwe Oosterburgerdwarsstraat bestaat uit 147 portiekwoningen, waarvan deels Gemeentelijk Monument, met bouwjaar 1900. Het complex is in 2010 gerenoveerd en bestaat uit (deels geschilderd) metselwerk met houten kozijnen. De werkzaamheden die momenteel uitgevoerd worden bestaan uit:

Het project is gestart in oktober 2023 en is medio maart dit jaar gereed. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met de ketenpartners Hollandia Steigerverhuur BV, Buwalda Multiservice en NiGro.

 

Deel dit bericht
3 meest recente artikelen
20 maart 2024
Woensdag 27 maart: de jaarlijkse Bewust Veilig-dag
De Bewust Veilig-dag is een intitiatief van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, Onderhoud NL en Aannemersfederatie Nederland.
Lees meer »
11 maart 2024
"Als leidinggevende moet je soms ook concessies doen"
Mooi interview met Paulina in het Noordhollands Dagblad! Paulina geeft hierin tips aan vrouwen die de ambitie hebben om ooit een bedrijf te leiden.
Lees meer »
8 maart 2024
Feestelijk ontbijt voor onze Logchies-vrouwen
Tijdens de Internationale Vrouwendag hebben wij onze 50 Logchies-vrouwen extra in het zonnetje gezet! En dat deden wij met een heerlijk ontbijt via Sjeff. 
Lees meer »
Wilt u meer weten over onze dienstverlening?
Wij hebben alle kennis in huis op het gebied van totaalonderhoud. Onze producten en diensten stemmen wij af op uw behoefte. Wij denken graag mee en leveren maatwerk, zowel inspanningsgericht als resultaatgericht. Bel voor een informatief gesprek met Cor Been via 0251-264083 of 06-30837204, of vul uw gegevens in op het contactformulier, dan nemen wij even contact met u op.
Wij denken graag met u mee!