23 mei 2022

Feestelijke afsluiting transformatie Staalmanpleinbuurt

Vijftien jaar geleden startte woningcorporatie de Alliantie met de grootscheepse renovatie van de Staalmanpleinbuurt. Begin dit jaar leverde Logchies de laatste woonblokken aan het Staalmanplein op aan de Alliantie en de bewoners. De gemeente Amsterdam werkt nu verder aan de omgeving van de Staalmanpleinbuurt, na de zomer is de vernieuwing van de openbare ruimte klaar. 

Een feestje waard!

Om deze mijlpaal te vieren, waren woensdagmiddag 18 mei alle bewoners rond het Staalmanplein van harte welkom op een zomers buurtfeest. Onder de opzwepende klanken van een Brassband werden buurtbewoners opgehaald en verwelkomd op het feestelijk ingerichte plein. Veel gezelligheid, lekkere hapjes en sport en spel voor jong en oud. 

timmeren_kleiner.jpg Voetbal-Logchies.png

Feest voor de bewoners en omwonenden

Voor jong en oud was er van alles georganiseerd. Er was een pannakooi en een voetbalclinic, een online speurtocht door de wijk, kinderen konden geschminkt worden en wat ook zeer in de smaak viel was het timmeren van vogelhuisjes. Enthousiast en met alle aandacht zijn er door de kinderen 65 vogelhuisjes getimmerd en in alle kleuren geschilderd onder begeleiding van onze timmerlieden en andere vrijwilligers. Speciale dank aan onze ketenpartner Floris BouwCenter voor de sponsoring van de benodigde materialen voor de vogelhuisjes. 

Blij met het resultaatOpleverfeest.png

Egbert Dekker, manager vastgoed bij de Alliantie en Paulina Logchies spraken waardering uit voor wijze waarop met het team van vertrouwde samenwerkingspartners de vernieuwing van de Staalmanpleinbuurt gerealiseerd is.

Egbert Dekker: “Dit project is een prachtig voorbeeld van de innovatieve manier waarop wij duurzame, fijne woningen realiseren. Hier hebben we gerenoveerd en nieuw gebouwd met volop aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. De woningen zijn van het gas af gegaan en alle daken liggen vol met zonnepanelen.

Paulina Logchies: “We kunnen bijzonder trots zijn op het resultaat dat we vanuit onze duurzame samenwerking met de Alliantie en onze ketenpartners hebben behaald! Samen hebben we de transformatie en verduurzaming van de Staalmanpleinbuurt gerealiseerd. Het opleverfeest dat we voor de bewoners en alle betrokkenen hebben georganiseerd is een mooie uiting van de goede samenwerking, met de Alliantie en met gemeente Amsterdam.” 

Klus klaren

Uit handen van Egbert Dekker, manager Vastgoed bij de Alliantie, en Paulina Logchies, directeur van Logchies, ontving stadsdeelwethouder van Amsterdam Nieuw West, Ronald Mauer, heel toepasselijk een schep om de klus af te maken.

Een levendig StaalmanpleinStaalmanplein-overzicht.png

Bijzonder in deze buurt is dat er vooral gekozen is voor renovatie in plaats van sloop. In totaal zijn er 283 woningen gerenoveerd in het sociale segment, middensegment en verkoop. Ook de drie kiosken op het plein zijn prachtig in stijl vernieuwd.

Sluitstuk van de vernieuwing

Na de zomer start de gemeente met de herinrichting van de openbare ruimte. Dit duurt ongeveer tien maanden. De herinrichting van de openbare ruimte is het sluitstuk van de vernieuwing van de Staalmanpleinbuurt. Zomer 2023 kan de buurt dan gebruikmaken van de nieuwe speelvoorzieningen in het uitgebreide Staalmanpark, genieten van de rust in de bloementuin en verblijven op het levendige en gezellige Staalmanplein.

Ronald Mauer, stadsdeelbestuurder Nieuw-West, kijkt daar alvast naar uit. “De renovatie is mooi verlopen. De woningen zien er prachtig uit. Straks hebben we een prachtig opgeknapte openbare ruimte. Van oudsher zijn we een groen stadsdeel. Dat koesteren we en dat betekent ook extra aandacht voor groen.”

Deel dit bericht
3 meest recente artikelen
16 maart 2023
Eerste plaats voor Logchies en Floris op prestatieladder Re-Use
In de samenwerking met Floris Bouwcenter staan wij bovenaan op de prestatieladder van Re-Use bv met onze circulaire leveringen en aankopen.
Lees meer »
6 maart 2023
VR Toolbox: Levensecht aan de slag met veiligheid
Veel ongelukken in de bouw worden veroorzaakt door een val. De VR Toolbox helpt onze bouwvakkers bewust te laten worden van de risico's.
Lees meer »
8 februari 2023
Samen steeds beter worden vanuit duurzame relaties
Het is ons gelukt: we hebben de uitgebreide audit van het VGO keurmerk weer succesvol doorlopen! Voor deze hercertificering zijn wij getoetst door Kiwa.
Lees meer »
Wilt u meer weten over onze dienstverlening?
Wij hebben alle kennis in huis op het gebied van totaalonderhoud. Onze producten en diensten stemmen wij af op uw behoefte. Wij denken graag mee en leveren maatwerk, zowel inspanningsgericht als resultaatgericht. Bel voor een informatief gesprek met Cor Been via 0251-264083 of 06-30837204, of vul uw gegevens in op het contactformulier, dan nemen wij even contact met u op.
Wij denken graag met u mee!