3 juni 2021

Feestelijke afsluiting project De Blomwijck

Donderdagmiddag 3 juni vond de officiële oplevering plaats van een omvangrijk verduurzamings-project van complex De Blomwijck. Woningcorporatie Stadgenoot verduurzaamde samen met Logchies renovatie en onderhoud alle 144 woningen en maakte ze in bewoonde staat aardgasvrij. Een primeur in Amsterdam. Ter afsluiting – en als dank voor de flexibiliteit tijdens de werkzaamheden – kregen de bewoners van het complex, uit handen van projectleiders Rob Boomgaart (Stadgenoot) en Marije Bakker (Logchies), een nieuw exemplaar van hun geliefde koe (mét kalfje) voor de gemeenschappelijke tuin.

Patrick Barské, directeur vastgoed & ontwikkeling bij Stadgenoot, licht toe: “Onze ambitie is om in 2050 een CO₂-neutrale vastgoedportefeuille te realiseren. Waar we kunnen, isoleren we woningen, wekken we zonne-energie op, halen we woningen van het gas af en vergroenen we daken. Ook zijn we in de bouw bezig met het gebruik en hergebruik van steeds meer natuurlijke materialen. We zijn enorm trots op wat we nu hebben bereikt voor de bewoners van De Blomwijck.”

Logchies blomwijck

Ter afsluiting van het project hebben Stadgenoot en Logchies de koe, die altijd in de gemeenschappelijke tuin bij het Blomwijckerpad stond, vervangen voor een nieuwe koe met kalfje.

Oplevercadeau logchies   IMG 0354

Een mand met zomerbloeier, kaart en het toepasselijke koetje als oplevercadeau voor de bewoners.

Meer aardgasvrij in de buurt

De gemeente Amsterdam heeft de ambitie uitgesproken om al in 2040 volledig aardgasvrij te zijn. Nu het stadsverwarmingsnet er ligt kunnen er in de toekomst meer woningen in de Blomwijckerbuurt aangesloten worden.

Veilig doorwerken in corona tijd

Blomwijck websiteDe werkzaamheden waren nog maar net begonnen toen de coronacrisis uitbrak. Dat leidde ertoe dat de projectplannen niet uitgevoerd konden worden zoals bedacht. “Door de goede samenwerking met onze vastgoedadviseur, Logchies renovatie en onderhoud, de bewoners en de betrokken ketenpartners heeft het project echter niet stilgelegen en zijn de beloftes naar de bewoners waargemaakt”, aldus Rob Boomgaart, projectregisseur bij Stadgenoot.

“Om veilig door te werken is er onder meer voor gekozen om de bewoners de mogelijkheid te geven tijdelijk naar een logeerwoning te gaan. Logchies heeft dit logistieke karwei geheel op zich genomen. De inzet van de logeerwoningen was prettig voor zowel de bewoners als de betrokken medewerkers. Mede dankzij de inzet van de bewonersbegeleider van Logchies liep dit als een geoliede machine”, besluit Rob.

Resultaat

blomwijckerpad 37 amsterdam 1 small cases photography 013De 144 woningen in de Blomwijckerbuurt zijn volledig geïsoleerd en aangesloten op stadsverwarming. De gasmeter, gasleiding en cv-installatie zijn weggehaald en er is een afleverset met de benodigde leidingen in de meterkast geplaatst. Deze afleverset zorgt voor warm water en verwarming in de woning. Voor het koken zijn de bewoners overgestapt op koken op inductie.

Het complex heeft een nieuwe, frisse uitstraling gekregen en door de werkzaamheden is een energielabelsprong behaald van F/G naar A. De gevelornamenten zijn vernieuwd en er is meer lichtinval door de aangepaste entree.

De volgende werkzaamheden zijn uitgevoerd:

Aan het gebouw:

In de woning:

Gevelisolatie

Nieuwe kozijnen met HR++ glas en nieuwe vensterbanken

Dakisolatie

Mechanische ventilatie

Isoleren van bergingen en garages

Nieuwe voordeur

Nieuwe balkonhekken + balkonvloercoating

Aanpassing afvoer in loggia

Nieuwe portieken met meer lichtinval

Bewonerskeuze: badkamervergroting

Nieuwe halofoon

Indien nodig: vervanging of herstel van keukens

Schilderen trappenhuizen + nieuwe verlichting

CV installatie vervangen door afleverset en woningen aangesloten op warmtenet


Meer weten over dit project?

Stuur een mail aan Cor Been via corbeen@logchies.nl.

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
3 meest recente artikelen
11 juli 2023
Ontwerpfestival in Alkmaar groot succes
Het festival vond plaats voor de bewoners van 240 sociale huurwoningen. Een ludieke manier om ze te betrekken bij de plannen voor hun woningen.
Lees meer »
14 juni 2023
Wij zetten bewoners extra in het zonnetje!
Rondom de Dag van de Bouw bedanken wij de bewoners van onze projecten voor hun medewerking door ze in het zonnetje te zetten met zonnebloemen.
Lees meer »
17 april 2023
Vijfjarige samenwerkingsovereenkomst met Stadgenoot
Samen met vijf andere co-makers gaat Logchies gemiddeld 500 woningen per jaar van woningcorporatie Stadgenoot in Amsterdam verbeteren en verduurzamen.
Lees meer »
Wilt u meer weten over onze dienstverlening?
Wij hebben alle kennis in huis op het gebied van totaalonderhoud. Onze producten en diensten stemmen wij af op uw behoefte. Wij denken graag mee en leveren maatwerk, zowel inspanningsgericht als resultaatgericht. Bel voor een informatief gesprek met Cor Been via 0251-264083 of 06-30837204, of vul uw gegevens in op het contactformulier, dan nemen wij even contact met u op.
Wij denken graag met u mee!