4 februari 2020

Extra aandacht: Goed voor elkaar!

Klaar voor de start pakket

Met het Klaar voor de Start pakket krijgt een goede start van de werkzaamheden en de voorbereiding door de bewoner meer aandacht én maken we het een beetje leuker. Het pakket wordt voor het eerst ingezet bij project Blomwijckerpad in Amsterdam. De 144 woningen worden aardgasvrij gemaakt in bewoonde staat. 

Draagvlak voor aardgasvrijaardgas

Al vanaf de planontwikkelingsfase werken we met Stadgenoot aan een goede start van dit project. In de aanloop naar de uitvoeringsfase is intensief samengewerkt door de gemeente Amsterdam, Nuon-Vattenfall, Stadgenoot en Logchies. Er is veel tijd en aandacht besteed aan het bedenken en uitvoeren van het gewenste participatietraject en de communicatiemiddelen voor het benodigde draagvlak om de woningen aardgasvrij te maken. Dat is zeer positief verlopen. Onze bewonersbegeleiders hebben ruim 70% draagvlak behaald voor de uitvoering van de werkzaamheden, inclusief het aardgasvrij maken van de woningen. 

Foto: Met ludieke acties zijn bewoners betrokken bij het aardgasvrij maken van de woningen. Tijdens bewonersmiddagen hebben we o.a. heerlijke pannenkoeken gebakken op een inductiekookplaat. 

Klaar voor de start pakket

Tijdens de uitvoering zetten we Logchies WoW!© middelen in. Dat zijn communicatiemiddelen waarmee we extra waarde toevoegen voor de bewoners. Een voorbeeld is het 'Klaar voor de Start pakket'. Onze bewonersbegeleiders brengen dit pakket persoonlijk langs bij de bewoners. Het pakket bestaat uit een vrolijk vormgegeven verhuisdoos (zie afbeelding boven dit artikel). Bewoners mogen deze verhuisdoos houden om tijdelijk spullen in op te bergen tijdens de werkzaamheden en om later nog een keer te gebruiken. De verhuisdoos bevat, naast nuttige artikelen zoals afdekzeil, ook allerhande leuke artikelen, zoals een kleurplaat en kleurplotloden voor kinderen en een sleutelhanger van Stadgenoot. Tijdens de uitvoering van het project kunnen bewoners tot rust komen in de Logchies Koffiekeet.  

De technische werkzaamheden

De in totaal 144 woningen in de Wildemanbuurt worden aangesloten op stadsverwarming. De gasmeter, gasleiding en cv-installatie worden weggehaald en er komt een afleverset met de benodigde leidingen in de meterkast. Deze afleverset zorgt voor warm water en verwarming in de woning. Voor het koken stapt de bewoner over op koken op inductie. Stadgenoot verzorgt een nieuwe inductiekookplaat + een nieuwe pannenset voor de bewoners.

Aan het gebouw

In de woning

Gevelisolatie

Nieuwe kozijnen met HR++ glas en nieuwe vensterbanken

Dakisolatie

Mechanische Ventilatie

Isoleren van bergingen en garages

Nieuwe voordeur

Nieuwe balkonhekken + balkonvloercoating

Aanpassing afvoer in loggia

Nieuwe portieken

Bewonerskeuze: badkamervergroting

Nieuwe halofoon

Indien nodig: vervanging of herstel van keukens

Schilderen trappenhuizen + nieuwe verlichting

 

 
Meer informatie

Woningcorporaties Stadgenoot, Eigen Haard en De Alliantie gaan de komende jaren meer dan duizend woningen in de Wildemanbuurt aardgasvrij maken. En de Wildemanbuurt is niet de enige buurt in Nieuw-West die aardgasvrij wordt gemaakt. Meer informatie in dit artikel: Tweeduizend woningen van het aardgas af

----------------------------------------------------------------------------------------

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief Logchischerwijs.

Deel dit bericht
Lees hier meer nieuws over onze activiteiten en projecten
13 juli 2020
Circulariteit belangrijk onderdeel van renovatieproject Parteon
Toepassing dakraam van reclaimed hout bespaart grondstoffen en CO2. Bekijk de reis van reclaimed hout naar circulair VELUX dakraam
Lees meer »
13 juli 2020
Een (virtueel) kijkje in ons kantoor…
Kom je even kijken in ons nieuwe kantoor? Wij zijn trots op ons vernieuwde kantoor en hebben een virtuele rondleiding gemaakt... wees welkom!
Lees meer »
30 maart 2020
Protocol samen veilig doorwerken voor bouw- en technieksector
Door het vastgestelde protocol vanuit het Rijk en de sector kunnen we samen zorgdragen dat iedereen in de keten veilig door kan werken ‘Goed voor elkaar’.
Lees meer »