16 oktober 2020

Eerste heipaal aangebracht grote poort Staalmanplein

Staalmanpleinbuurt Logchies

Het bouwteam is volop aan de slag bij project Staalmanplein van de Alliantie. Eén van de grote uitdagingen is het realiseren van de grote poort. Het Staalmanplein wordt toegankelijker gemaakt door een vergroting van de huidige poort op de Elisabeth Boddaertstraat/Johanna Reynvaanstraat. De woningen boven de huidige poort zijn gesloopt ten behoeve van de grotere doorgang. De werkzaamheden hebben door een onverwachte gasleiding onder de poort, die niet op de klicmeting te zien was, een vertraging van twee maanden opgelopen. Door een goede afstemming met de nutsbedrijven is het probleem met de gasleiding relatief snel opgelost. De heipalen zitten inmiddels in de grond. Op dit moment wordt gewerkt aan het bouwen van een stempelconstructie om de bestaande flat op te vangen.Met de kraan aanbrengen van de staalconstructie LogchiesStaalmanplein Logchies

Circulair renoveren en onderhouden

Project Staalmanpleinbuurt is een mooi voorbeeld van het vinden en toepassen van circulaire materialen en oplossingen. We renoveren voor de Alliantie 124 woningen, waarbij in 28 proefwoningen circulaire toepassingen worden ingezet. Vanuit ons circulaire kernteam worden pro-actief circulaire alternatieven voorgelegd bij onze opdrachtgevers. Samen met de Alliantie zijn voor project Staalmanpleinbuurt uit 17 mogelijkheden drie circulaire alternatieven uitgekozen die door ons worden uitgevoerd:

Staalmanplein LogchiesLogchies Staalmanplein

Bekijk hier de Projectetalage waar het gehele project is uitgelicht: projectetalage Platform 31

Bekijk hier de volledige nieuwsbrief van november 2020

Deel dit bericht
3 meest recente artikelen
9 september 2022
Feestelijke oplevering eerste 170 woningen Woonwaard isolatiespoor
De bewoners wonen in een gezonde, comfortabele woning met een lager energieverbruik, waarin weer vele jaren met plezier kan worden gewoond.
Lees meer »
8 juni 2022
De Alliantie kiest voor circulaire keukens bij mutatiewoningen
Het is de ‘NXT-step’ binnen de duurzaamheidsambities van de Alliantie en Logchies met opschaling van circulaire keukens binnen mutatieonderhoud.
Lees meer »
23 mei 2022
Feestelijke afsluiting transformatie Staalmanpleinbuurt
Trots op het resultaat van onze duurzame samenwerking met de Alliantie in de Staalmanpleinbuurt. Tijd voor feest met de bewoners en omwonenden.
Lees meer »
Wilt u meer weten over onze dienstverlening?
Wij hebben alle kennis in huis op het gebied van totaalonderhoud. Onze producten en diensten stemmen wij af op uw behoefte. Wij denken graag mee en leveren maatwerk, zowel inspanningsgericht als resultaatgericht. Bel voor een informatief gesprek met Cor Been via 0251-264083 of 06-30837204, of vul uw gegevens in op het contactformulier, dan nemen wij even contact met u op.
Wij denken graag met u mee!