12 oktober 2020

Blomwijckerpad aardgasvrij met rust en ruimte voor bewoners

Bij aanvang van project Blomwijckerpad kon 50% van de bewoners gebruik maken van een logeerwoning. In het kader van veilig doorwerken in de bouw verzorgt Logchies samen met Stadgenoot nu 100% inzet van logeerwoningen voor de 144 adressen. De inzet van logeerwoningen was bestemd voor de bewoners die een badkamervergroting laten uitvoeren binnen het project. In eerste instantie was er voor 50% van de bewoners ruimte om tijdelijk in een logeerwoning te gaan tijdens de werkzaamheden aan de badkamer. Om extra aandacht te hebben voor veiligheid tijdens deze coronacrisis is besloten om alle bewoners tijdens de werkzaamheden in de logeerwoning uit te plaatsen. Dit zorgde voor een logistieke uitdaging.

Rob Boomgaart, Project regisseur Projectontwikkeling, Stadgenoot: “De 100% inzet van de logeerwoningen is prettig voor zowel de bewoners als de betrokken medewerkers. Mede dankzij de inzet van de bewonersbegeleider van Logchies loopt dit inmiddels als een geoliede machine.”

Alle bewoners naar een passende logeerwoning

Om de bewoners zo min mogelijk te belasten is per bewoner gekeken naar welk type logeerwoning het beste past. Drie dagen voordat de werkzaamheden van start gaan krijgen de bewoners de sleutel van hun logeerwoning. Op die manier is er genoeg tijd om de benodigde spullen tijdelijk te verhuizen. Door de verdubbeling van de logeerwoningen hebben we meer tijd genomen voor het sociale aspect van de werkzaamheden. De aandacht is naar de bewoners en de medewerkers gegaan. De uitvoering kon daardoor niet versneld worden, zoals aanvankelijk het plan was. Maar het belangrijkste is nog steeds dat we veilig door kunnen werken.

2020 08 18 woonkamer logeerwoningLogeerwoningen Logchies
Foto’s: een voorbeeld van de beschikbare logeerwoningen.

Marije Bakker, manager planmatig onderhoud en renovatie, Logchies: “Het is heel fijn dat we ondanks de coronacrisis de ambitie met Stadgenoot kunnen waarmaken en door kunnen met het aardgasvrij maken van de woningen. Door de goede samenwerking met Stadgenoot, de bewoners en de betrokken ketenpartners hebben we het project niet stil hoeven leggen en kunnen we onze beloftes naar de bewoners waarmaken.”.

Pilotproject aardgasvrij

Blomwijckerpad is het eerste project van de Gemeente Amsterdam waarbij woningen gasloos worden gemaakt in bewoonde staat. Voor Gemeente Amsterdam is dit een pilotproject, waarvoor wij, samen met Stadgenoot, al langere tijd in een intensief traject bezig zijn met Vattenfall. Woningcorporaties Stadgenoot, Eigen Haard en De Alliantie gaan de komende jaren meer dan duizend woningen in de Wildemanbuurt aardgasvrij maken. En de Wildemanbuurt is niet de enige buurt in Nieuw-West die aardgasvrij wordt gemaakt. Meer informatie in dit artikel: Tweeduizend woningen van het aardgas af

Technische informatie over de werkzaamheden

Blomwijckerpad BlomwijckerpadDe 144 woningen van Stadgenoot aan het Blomwijckerpad in Osdorp Oost worden aardgasvrij gemaakt en aangesloten op stadsverwarming. De afleverset zorgt voor warm water en verwarming in de woning. Voor het koken stapt de bewoner over op koken op inductie. Stadgenoot verzorgt een nieuwe inductiekookplaat + een nieuwe pannenset voor de bewoners. Het complex krijgt een nieuwe frisse uitstraling en de werkzaamheden zorgen voor een energielabelsprong van F/G naar A. Er komt als het ware een ‘warme schil’ om het project heen, waardoor de woningen een nieuwbouw uitstraling krijgen. Het project is naar verwachting medio april 2021 gereed.

Aan het gebouw

In de woning

Gevelisolatie

Nieuwe kozijnen met HR++ glas en nieuwe vensterbanken

Dakisolatie

Mechanische Ventilatie

Isoleren van bergingen en garages

Nieuwe voordeur

Nieuwe balkonhekken + balkonvloercoating

Aanpassing afvoer in loggia

Nieuwe portieken

Bewonerskeuze: badkamervergroting

Nieuwe halofoon

Indien nodig: vervanging of herstel van keukens

Schilderen trappenhuizen + nieuwe verlichting

 

 

Bekijk hier de volledige nieuwsbrief van november 2020

Deel dit bericht
3 meest recente artikelen
9 september 2022
Feestelijke oplevering eerste 170 woningen Woonwaard isolatiespoor
De bewoners wonen in een gezonde, comfortabele woning met een lager energieverbruik, waarin weer vele jaren met plezier kan worden gewoond.
Lees meer »
8 juni 2022
De Alliantie kiest voor circulaire keukens bij mutatiewoningen
Het is de ‘NXT-step’ binnen de duurzaamheidsambities van de Alliantie en Logchies met opschaling van circulaire keukens binnen mutatieonderhoud.
Lees meer »
23 mei 2022
Feestelijke afsluiting transformatie Staalmanpleinbuurt
Trots op het resultaat van onze duurzame samenwerking met de Alliantie in de Staalmanpleinbuurt. Tijd voor feest met de bewoners en omwonenden.
Lees meer »
Wilt u meer weten over onze dienstverlening?
Wij hebben alle kennis in huis op het gebied van totaalonderhoud. Onze producten en diensten stemmen wij af op uw behoefte. Wij denken graag mee en leveren maatwerk, zowel inspanningsgericht als resultaatgericht. Bel voor een informatief gesprek met Cor Been via 0251-264083 of 06-30837204, of vul uw gegevens in op het contactformulier, dan nemen wij even contact met u op.
Wij denken graag met u mee!